Alan Tanımı Bilişim teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan ağ işletmenliği, bilgisayar teknik servisi, veritabanı programcılığı ve web programcılığı dallarının yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Anadolu meslek programlarında alana yerleştirme puanı (AYP), öğrencilerin ortaokul başarı puanlarının %40'ı ile 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60'ı toplanarak belirlenir. AMP meslek alanlarını seçecek öğrenciler, kendi okulları dışındaki diğer okullarda bulunan alanları da tercih edebileceklerdir.
10. Sınıftan 11. sınıfa geçerken öğrencilerin Sayısal, Eşit Ağırlık/TM, Sözel Dil alanlarından birini seçmeleridir. Yapılan seçimden sonra öğrenciler seçtikleri alanın derslerini ağırlıklı olarak görür ve bu derslerden sorumlu olurlar.
Liselerde sınıf geçme yönetmeliğinin 45. Maddesi gereği alan seçimi 9. Sınıfın sonunda yapılır. Ancak bu seçim 9. Sınıfın başında planlanmalıdır. Çünkü bir öğrencinin belirli bir alanı seçebilmesi için o alanın kaynak derslerinin yıl sonu ağırlıklı ortalamasının belirli bir barajın üstünde olması gerekir.
Alan seçimi bir noktada meslek seçiminin de temelini oluşturmaktadır. Öğrenciler yaptıkları seçimle ileride girecekleri üniversite sınavında sorumlu olacakları ağırlıklı konuları da belirlemektedir. Dolayısıyla öğrencinin alacağı sınav sonucu seçeceği bölümü, üniversiteyi ve başarıyı da belirleyecektir.
İlgili 43 soru bulundu
Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni düzenlemesine göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10'uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9'uncu sınıflarda yapılacak. Anadolu teknik programlarında 12'nci sınıfta alan ayırımı yapılmaksızın akademik destek şubeleri oluşturulacak.
Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
Anadolu meslek liselerinde alan ve dal seçimleri, rehberlik hizmetlerinin ardından 9'uncu sınıflarda yapılıyor. Bu yıl alan seçimi işlemleri, 22-28 Eylül 2023 tarihlerinde alındı. Tercih yapan öğrenciler de şimdi sonuçlara odaklandı. İşte, 9. sınıf alan seçimi sonuçlarında son gelişmeler...
Lisede alan seçimi 9. sınıfta yapılmaktadır. 9. sınıfın bitmesiyle birlikte genel olarak Haziran ve Temmuz aylarında alan tercihinde bulunulur. Yıl boyu okullarının rehberlik danışmanlarıyla birlikte alanları değerlendiren öğrenciler, 10. sınıf öncesi seçimini gerçekleştirmiş olur.
Kıymetli Velilerimiz; Okul değişikliği veya Alan değişikliği için okula gitmek zorunda kalmadan e-devlet üzerinden başvuru yapıp nakil talebinde bulunabilirsiniz. Nakil başvuruları, E-Devlet kapısına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir üzerinden giriş yaparak E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne kayıt edilecek.
LGS tercih sonuçları için beklenen açıklama geldi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresleri üzerinden erişime açıldı.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 9. sınıf meslek lisesi öğrencilerinin alan tercih kılavuzu yayımlanmıştır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 9. sınıf meslek lisesi öğrencilerinin alan tercih kılavuzu yayımlanmıştır. Alan tercih işlemlerinin en geç 27 Eylül Çarşamba Günü'ne kadar tamamlanması gerekmektedir.
Alan: Ortaöğretim kurumlarında ortak özelliklere sahip birden fazla meslek dalını içeren; bilgi, beceri, tutum, davranış ve istihdam imkanı sağlayan programların her biri demektir.
9. sınıflarımız için "Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş Tercih İşlemleri" başladı. Öğrencilerimiz aşağıdaki linklerden bireysel başvuru yapabileceği gibi ilgili müdür yardımcısıyla da işlemlerini yapabilirler. Başvurular için belirlenen tarih aralığı ise 22-28 Eylül 2023 şeklindedir.
Anadolu Lisesi mezunları; Sayısal alanından ( Tıp, Eczacılık, Mühendislik vb.), Eşit Ağırlık alanından (Hukuk, İşletme, Psikoloji vb.), Sözel alanından (Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Tarih vb.), Yabancı dil alanından (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık vb.) birçok bölüme yerleşmektedir.
Anadolu Meslek Programında(AMP)
Bir mesleğe yönelik bilgi ve becerilerin yanında genel bilgi dersleri yer almaktadır, Anadolu meslek programına devam eden öğrenciler 12. sınıfta seçmeli meslek dersleri ile birlikte işletmelerde meslek eğitimine devam edecektir.
Yerleştirmeye esas 1. nakil için tercihler 24 - 28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek.
Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak ...
2023 LGS yerleştirme sonucu sorgulama... Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını açıkladı. LGS kapsamındaki lise tercihleri, 3 Temmuz-19 Temmuz arasında yapıldı.
YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecek. Adayların tercihlerinin baştan birkaçını "puanım yeterli olmayabilir." endişesine kapılmadan, sadece ilgisini göz önüne alarak belirlemeli, buralara en çok istenen programlar yazılmalı.
9. Sınıf Öğrencilerimizin Şubeleri ve Okul Numaraları Belirlenmiştir. 9. Sınıf Öğrencilerimizin Şubeleri ve Okul Numaraları Belirlenmiştir. Şubeler belirlenirken; Şubenin LGS Puan ortalaması(445), Şubedeki kız/erkek öğrenci sayılarının eşitliği ve şubedeki pansiyon öğrencilerinin eşit dağılımı dikkate alınmıştır.
(3) (Değişik:RG-14/2/2018-30332) Anadolu teknik ve Anadolu meslek programlarında, sınıf tekrar edenler dâhil, bir alanda eğitime başlanabilmesi için en az 10, bir dalda eğitime başlanabilmesi için en az 8 öğrencinin kayıtlı olması gerekir.
Mezunları; Genelde tıp,mühendislik, eczacılık, mimarlık gibi sayısal bölümler tercih etmektedir. Ancak fen lisesi öğrencilerinin üniversite tercihinde eşit ağırlık ya da sözel bölüm tercih etmelerinde bir engel bulunmamaktadır. Fen Liselerinin 2021 yılı toplam kontenjanı 36.980 'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri