OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANACAK MI? Milli Eğitim Bakanı
Öğrencilerin derslerini aksatan en önemli etkenin cep telefonu ve diğer dijital cihazların olduğunun altını çizen Tekin, ders dışında öğrencilerin ödev ya da benzeri bilgilendirme amaçlı kullanılan sosyal medya uygulamalarına da kısıtlama getirileceğini söyledi. Dolayısıyla liselerde telefon yasaklandı.
Dolayısıyla liselerde telefon yasaklandı. Okul bahçelerinde, teneffüslerde geleneksel oyunların oynatılması gerektiğini ve bunun için önlemler alındığını dile getiren Yusuf Tekin, okullarda çocukların kısa da olsa fiziksel aktiviteyle güne başlamalarını önemsediklerinin altını çizdi.
Okul saatleri içinde öğrencilerin, kişisel cep telefonu, tablet, ses kayıt cıhazı, akıllı saat vb. kayıt özelliği olan her türlü aletin kullanımı yasaktır.
Cep telefonları ayrıca okulda zorbalıkla ilgili sorunların artmasına neden olabilir. Sanal zorbalık, diğer zorbalık biçimlerinden daha zor olabilir ve bu da öğretmenlerin olayları tespit etmelerini ve durdurmalarını zorlaştırır. Cep telefonları sınıfta yardımcı bir öğrenme aracı olabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin cep telefonlarının ders başlamadan önce öğrenciler tarafından öğretmenlere teslime dileceğini belirtti. Buna göre öğrenciler okula cep telefonu götürebilecekler ancak ders başlamadan öğretmene bu telefonu teslim edecekler.
el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer. lakin okul ve milli eğitim bakanlığının bununla ilgili bir yönetmeliği vssi olabilir. okulda veya derste kullanım yasağı tarzında onada bakmak lazım.
Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, kumaş veya deri yelek, Okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giyilmesi yasaktır. 2. Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar. 3. Öğrenciler beden eğitimi derslerine spor kıyafeti ile katılırlar.
Eğitim & Kariyer konusunda 512 cevap paylaştı. Okul yönetiminin arama yapması, kişisel eşyalara el koyması yasal değil. Polis araması falan olursa ancak kabul edilebilir.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, velilerin sınıfa izinsiz girmesinin iş yeri dokunulmazlığı ihlal suçunu oluşturduğuna hükmetti.
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.
OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANACAK MI? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda yeni uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek.
dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları, powerbank vb. elektronik araçları okula getirmeleri yasaktır.
Ebeveynler çocuklarına telefon alma ihtiyacı oluştuğuna karar verdikten sonra nasıl bir telefon alacaklarını da belirlemeleri gerekir. Uzmanlara göre akıllı telefon alma yaşı ise en az 12 olmalıdır.
Altıncı sınıf öğrencisi kendine bir telefon ya da elektronik herhangi bir cihaz isteyebilir. Kendi başına bir yerlere gidip gelen çocuklar için daha erken yaşta telefon istemeye başlamanın geçerli nedenleri vardır.
1- Anne ve babaların bu konu hakkında özen göstermesi gereken ilk husus, acil bir durum olmadığı müddetçe çocuğa 12 yaşından önce telefon almamalarıdır. 2- Çocuklara telefon alınsa bile kesinlikle okula götürmelerine izin verilmemelidir. Aksi halde çocuk ders esnasında telefonu çıkarıp başka işlerle meşgul olabilir.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
okul kuralına göre yasaldir.
öğretmenler her ne kadar yönetmelik sebebiyle. arama yapma haklarının olduğunu düşün. buseler de. bu husus kanunen düzenlenmediği için kanuna aykırıdır.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokulu veya imam-hatip ortaokulunu bitirip ara vermeden öğrenimlerine devam eden öğrencilerin, kayıtları sırasında 18 yaşından küçük olma şartı aranmayacak.
Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer. 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu, ortalaması 50'nin altında ise ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
DEVAMSIZLIK 10 GÜN OLURSA SINIFTA KALINIR MI? Lisede 10 Gün Devamsızlık olursa sınıfta kalma süreci 9,10,11'inci sınıflar için geçerli olacaktır. 12'nci sınıflar ise bu durumdan muaf tutulacaktır.
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir... Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
Kesinlikle hayır. Telefon, 134. Madde kapsamında bilgisayar gibi görülerek, el koymaya konu olamaz.
öğretmen öğrencinin telefonunu karıştırabilir mi. öğretmen bunu yaptığında. haberleşmenin gizliliğini ihlal edip. büyük bir suç işlemiş olur. bu suçun cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapisti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri