Nüfus olarak 4 kat küçük olduğumuz Amerika Birleşik Devletleri'nden yüz ölçümü olarak 12 kat küçüğüz. Ekonomik olarak 30 tane Türkiye gücünde.
6. Rusya'nın yüzölçümü 17 milyon 125 bin 191 kilometrekaredir, bir başka deyişle Rusya kapladığı alan bakımından Türkiye'nin 21 katıdır. 7. Rusya içine 5 Hindistan, ya da 26 Fransa, ya da 47 Almanya, ya da 70 İngiltere sığdırabilir.
Çin Halk Cumhuriyeti yaklaşık 9,6 milyon km²'lik yüz ölçümü (Türkiye'nin 12 katından daha büyüktür.) ile Rusya ve Kanada'dan sonra dünyanın en büyük üçüncü, Asya Kıtası'nın ise en büyük yüzölçümüne sahip ülkesidir.
Yüzölçümlerine göre ülkeler sıralamasında birinci sırayı Rusya alıyor. Yüzölçümlerine göre ülkeler sıralamasında birinci sırayı 17.075 km2 ile Rusya alırken, Türkiye 779 km2 ile 37'nci sırada yer alıyor.
4 Temmuz 1876 yılından beri bağımsız bir devlet olarak varlık gösteren Amerika dünyanın en büyük yüz ölçümüne sahip olan 4. ülkesi olarak karşımıza çıkıyor.
İlgili 21 soru bulundu
Amerika Birleşik Devletleri. Türkler, Amerika'nın en çok New York, Kaliforniya, Florida, Teksas gibi bölgelerinde yaşamayı tercih etmektedir. ABD sınırlarında yaşayan Türk sayısı ise 300 bin.
Nüfus olarak 4 kat küçük olduğumuz Amerika Birleşik Devletleri'nden yüz ölçümü olarak 12 kat küçüğüz.
Almanya´nın kuzeyinde Kuzey ve Baltık Denizi, güneyinde ise Alp Dağları bulunuyor.Türkiye ile karşılaştırıldığında, Almanya Türkiye´nin ancak yarısı kadar büyüktür. Buna rağmen Almanya´da 80 milyon insan yaşıyor.
VATİKAN. Tıpkı San Marino gibi Vatikan da tamamen İtalya tarafından karayla çevrili. Düzenli bir başkanı, hükümeti ve hatta yerli nüfusu olmadığı için dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha farklı bir düzene sahip. Vatikan, bilindiği üzere Papa tarafından yönetiliyor.
Böylelikle ilk sıraya 16 milyon 376 bin 870 kilometre kare ile Rusya yerleşirken, ikinci sıraya 9 milyon 388 bin 210 metre kare ile Çin, üçüncü sıraya ise 9 milyon 147 bin 420 kilometre kare ile ABD yerleşti.
Dünya nüfusu 2022'de tahmini 8 milyara yükselirken Türkiye 85 milyon 279 bin 553 kişilik nüfusuyla 194 ülke arasında 18. sırada yer aldı. Genç nüfus oranı dünya ortalaması 2022 yılında yüzde 15,5 olurken, Türkiye'nin genç nüfus oranının yüzde 15,2 ile dünya ortalamasının altında olduğu görüldü .
Kanada. Kanada 9.984.670 km2 ile Dünyanın en büyük ikinci Amerika kıtasının ise en büyük ülkesidir.
Böylelikle, ilk sıraya 16 milyon 376 bin 870 km2 ile Rusya yerleşirken, ikinci sıraya 9 milyon 388 bin 210 km2 ile Çin, üçüncü sıraya ise 9 milyon 147 bin 420 km2 ile ABD yerleşti.
Ülke sınırlarının tamamı Avrupa'da olan ülkeler içinde yüzölçümü en büyük olan ülke Ukrayna'dır. En büyük Avrupa ülkesi Rusya, en küçüğü ise Vatikan'dır.
Dünyada toplam 208 ülke bulunmaktadır. Asya kıtasında 47, Avrupa kıtasında ise 44 ülke vardır. En fazla ülkenin (54) bulunduğu kıta Afrika kıtasıdır.
0,004 km²lik yüz ölçümüne sahip olan Deniz Adası Cumhuriyeti, dünyanın en küçük ülkesi olarak kabul ediliyor. Öyle ki bu ülkede sadece 27 kişi yaşıyor. Daha önce savaşlarda savunma platformu olarak inşa edilen deniz üzerindeki bu yapıyı, Roy Bates 1967 yılında ülke ilan ediyor.
Türklerin en çok yaşadığı üç ülke Almanya, Fransa, Bulgaristan, İngiltere ve Hollanda'dır. Türk halkları bakımından ele alındığında en büyük nüfus Türkiye'den sonra sırayla Özbekistan, İran, Rusya, Çin ve Kazakistan'da yaşar.
80 ülkenin değerlendirmeye tabi tutulduğu listenin başını ABD çekti. Rusya 2. olurken, onu Çin takip etti. Listenin ilk üç sırasının geçen yılla aynı olduğu görüldü. İlk 10'da yer alan diğer ülkeler sırasıyla Almanya, İngiltere, Fransa, Japonya, İsrail, Suudi Arabistan ve Güney Kore oldu.
Almanya. Almanya Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı resmî veriye göre 2020 yılı itibarıyla Almanya'da 3 milyon ilâ 3.5 milyon civarı Türk vatandaşı yaşamaktadır.
Dünyadaki ülke sayısı, gözlemci ülke statüsünde bulunan Vatikan ve Filistin de dahil olmak üzere 208'dir. Avrupa kıtasında 64, Asya kıtasında ise 53 ülke yer alıyor. Dünyada sınırları içerisinde ülke bulunmayan tek kıta ise Antarktika'dır. Dünyada kaç tane ülke var?
Dünyanın en güçlü ülkeleri sıralamasında bu yıl ilk sırayı yine Amerika Birleşik Devletleri aldı. Onu sırasıyla Rusya, Çin, Almanya ve İngiltere takip etti.
Sıralamada ülkelerin liderleri, ekonomik ağırlıkları, siyasi nüfuz, uluslararası ittifaklar ve ordunun gücü gibi kriterler baz alındı. Listede geçen yıl ilk 10'a giren ülkelerin sıralaması değişmedi. Amerika Birleşik Devletleri geçen yıl olduğu gibi yine siyasi, ekonomik ve askeri olarak en güçlü ülke oldu.
İkinci dünya ülkesi terimi Üç Dünya Teorisi'nde komünist ve eski SSCB ülkeleri için kullanılır. İkinci dünya ülkelerine Avrupa'da Doğu Bloku'nun Rusya tarafında kalan ülkeler ile Rusya, Çin, Kuzey Kore, Küba, Yemen ve Etiyopya örnek verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri