Şifon elbise veya bluz gibi şifon eşyaların genellikle elde, soğuk su ile yıkanması tavsiye edilir. 30 dereceye kadar soğuk su kullanılabilir.
Abiye Çamaşır Makinesinde Nasıl Yıkanır
Özellikle şifon abiye elbiseler, ince ve hassas kumaşlara sahip elbiselerdir. Bu yüzden abiyenin temizlenmesi konusunda daha dikkatli olmak gerekmektedir. Eğer kullanma talimatında çamaşır makinesi ile yıkamaya uygun oldukları yazıyorsa, hassas programları tercih etmelisiniz.
Etiketteki talimatlara uygun olarak temizlik yapmalı ve simlerin zarar görmemesi için düşük devirde ve ters çevirerek yıkamalısınız. Uygun çamaşır yıkama ürünleri kullanarak doğru temizlik adımlarını gerçekleştirmek elbisenizin formunu kaybetmeden uzun süre kullanmanıza imkan tanır.
Hassas bir kumaş olan şifon kumaş mutlaka kuru temizlemede yıkanmalıdır. Hassas olan şifon kumaş ılık su ile elde yıkanmalıdır. Ayrıca şifon kumaş yapısına göre 30 derecede çamaşır makinesinde yıkanmalıdır. Şifon kumaş ince dokulu olduğu için leke tutmamaktadır.
Eğer abiye yıkanır mı ya da abiye elbise makinada yıkanır mı diye merak ediyorsanız hemen cevabı verelim. Krep, saten ya da tüllü abiye elbiselerinizi düşük ısıda olacak şekilde, makinenizin hassas program ayarını seçerek yıkayabilirsiniz ya da düşük ısıda elde sıvı deterjan ile de abiye temizliğini yapabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Kıyafetlerimize yapışan simleri temizlemek için tüy temizleyici ruloları kullanabilirsiniz. Ancak bazen bu rulolar yeteri kadar temizleyemiyor. Bunun için diğer bir yöntem aerosol içeren saç spreyi kullanmak. Aerosol saç spreyini sim bulaşan kıyafetinizin üzerine uzaktan sıkın, kurutun ve daha sonra yıkayın.
Türü ne olursa olsun saten hassas bir kumaştır. Bu sebeple ya nazikçe elde ya da çamaşır makinesinin en hassas ayarında yıkanmalıdır. Ilık su ve sıvı deterjan saten kumaş temizliği için iyi bir ikilidir.
30 derecede hassas yıkama yapılmalıdır. Renklilerde renkli ürün deterjanı kullanınız. Optikli deterjan, ağartıcı ve çamaşır suyu kullanmayınız. Kurutucuda kurutulmaz.
Bunun için öncelikle bir küvet ılık su ile doldurulmalı, sıvı deterjan eklenerek köpürtülmelidir. Bu sürecin ardından şal deterjanlı ılık suya batırılarak yaklaşık yarım saat boyunca içinde kalması sağlanmalıdır. Janjan şal modelleri daha sonra akan su altında köpüğünden arındırılıncaya kadar yıkanmalıdır.
ŞİFON KUMAŞIN BAKIMI VE TEMİZLİĞİ
Aynı şekilde ipek şifon giysileriniz için de kuru temizleme tavsiye edilir. Polyester şifondan gömlek, bluz, tunik ya da etek gibi giysileri ılık su ile elde veya 30 derecede makinede yıkayabilirsiniz. Ağartıcı, güçlü deterjanlar kullanmaktan kaçınmalısınız.
Simli abiye elbise elde yıkanır, temizlenir ise de sonuç farklı olmayacaktır. Bu yüzden; simli abiye elbise nasıl yıkanır konusunda verebileceğimiz en iyi tavsiye; bu hassas ürünlerin Dry Center'da temizlenmesini ve korunmasını sağlamanızdır.
Simleri Dökülen Elbiselere Çözüm Ütüyle Yapışan Sim Tozu, Kumaş Simleme, Simli elbise yapmak - YouTube. Isı ile yapışan sim tozu. kumaşa dökün ütüleyin yapışsın hepsi bu kadar. yapıştırıcı yok, kurumayı bekleme yok anında sonuç.
1 bardak oksijenli suyla 1 yemek kaşığı çamaşır deterjanını karıştırın. Sararmış olan bölgeye dökün. Ortalama 30 dakika kadar kıyafeti dinlendirin. Ardından hassas yıkamada ya da kısa programda kıyafetinizi yıkayarak temizliği sonlandırın.
Abiye Çamaşır Makinesinde Nasıl Yıkanır
Özellikle şifon abiye elbiseler, ince ve hassas kumaşlara sahip elbiselerdir. Bu yüzden abiyenin temizlenmesi konusunda daha dikkatli olmak gerekmektedir. Eğer kullanma talimatında çamaşır makinesi ile yıkamaya uygun oldukları yazıyorsa, hassas programları tercih etmelisiniz.
Şifonun Ütüleme İşlemi ve Sonrası
Arada havlunun olduğu ve kumaşın yeterince sıcaklığa maruz kalmamasının istenen sonucu elde etmeye engel olacağı bilinmelidir. Bu nedenle ütünün sürekli kumaş üzerinde hareket ettirilmesi sayesinde ütüleme işlemi tamamlanır.
Silinen şifon kumaşın üzerinde su lekesi kalabilir. Bunun olmaması için durulama suyunun içerisine bir miktar beyaz sirke damlatılmalıdır. Aynı zamanda kumaşın eski yumuşaklığına dönmesi için durulama suyunun içerisine bir miktar saç kremi damlatılabilir. Durulanan şifon kumaşa sert sıkma işlemi uygulanmamalıdır.
Şifon yaklaşık 40 derece olan suda en iyi yapar , bu yüzden kumaşınızı eklemeden önce su sıcaklığını kontrol edin. Aşama 2Şifonun hoş olmayan bir kokusu varsa, suya 1/4 bardak sirke ekleyin ve giysinin 30 dakika bekletin. Aşama 3Küvet veya lavabonuzu boşaltın ve taze su ile doldurun.
Genellikle polyester, naylon veya ipek gibi sentetik liflerden üretilir. Şifon kumaş, ipek şifon olarak da adlandırılabilir, çünkü orijinal olarak ipekten yapılan şifon kumaşlar yaygın olarak kullanılmaktaydı. Ancak günümüzde daha yaygın olarak sentetik liflerden üretilen şifon kumaşlar bulunmaktadır.
Janjan kumaş, özellikle özel günlerde şal ve eşarplardatercih edilen bir kumaş çeşididir. Parlaklığı ve pırıltısıyla dikkat çeken bu kumaş, ışığı yansıtma özelliğiyle bilinir ve bu sayede şal ve eşarplara ekstra bir şıklık katar.
Kullanılan deterjanın sıvı olması önemlidir. Sıvı deterjan yok ise beyaz sabun kullanılabilir. Yıkama işlemini yaparken çok sert hareketlerde bulunulmaması gerekir. Abiyeyi durularken suyunu sert bir şekilde sıkmamalısınız.
Kıyafetinizi ılık ve köpüklü su içerisinde yumuşak bir şekilde yıkamaya özen gösterin. Kesinlikle çitileme ya da benzer bir işlem yapmadan yıkayın. Son durulama kısmında ise her hangi bir yumuşatıcı ile kıyafetinizi durulayın. Kıyafetin suyunu sıkma noktasında ise, kesinlikle sert bir şekilde sıkma yapmayınız.
Şifon kumaş, hafif, ince ve şeffaf bir dokuya sahip olan bir kumaş türüdür. Yani şifon kumaş nasıl bir kumaştır diye soran biri diğer kumaş türlerine göre daha hafif ve ince olan bir kumaş olduğunun cevabını alabilir. Genellikle yaz aylarında giyim için kullanılır.
Saten kumaşlar, ısıya karşı oldukça hassastır. Bu yüzden herhangi bir son dakika sürprizi ile karşılaşmamak için dikkatli olmanızı öneririz. İlk olarak ütüleyeceğiniz saten elbiseyi ters çevirmeli ve kumaşın doğal parlak yapısını bozmamak için tersten ütülemelisiniz.
Su ile lekelenmiş kumaşı hafif nemli hale gelene kadar çaydanlık ağızdan yaklaşık 3 santim uzakta tutun. Sateni ıslatmayın. Sateni buhara tutarken bir kaşıkla su lekesini dış kenarlarından içe doğru ilerleyerek ovalayın. Nemli lekeyi mat bir nesneyle ovalamak iyi olur.
Mısır nişastası veya bebe pudrası kullanabilirsiniz. Bir miktar elbisenin üzerine dökerek bölgesel lekelerden kurtulabilirsiniz. Leke çıkarma kalemi veya mendillerini kullanabilirsiniz. Ruj lekesi veya küçük lekeler için pamuk çubuk kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri