Şarj işleminde, AC ve DC akımları bataryayı şarj etmek için kullanılabilir. AC şarj cihazları, AC akımını kullanarak bataryaları şarj eder. Bu tür şarj cihazları, evlerde kullanılan standart prizlerden güç alır ve daha yavaş bir şarj hızı sağlarlar. DC şarj cihazları ise bataryayı doğrudan DC akımı ile şarj ederler.
DC şarj cihazları, konvertör (dönüştürücü) şarj istasyonunun içinde yer aldığından genellikle daha büyüktür. Diğer bir deyişle, akü şarjında AC şarj cihazlarından daha hızlıdır.
Bu gruplardan bir tanesi olan AC, alternatif akım anlamına gelir. Ev prizlerinde ve çeşitli mekanlarda bulunan elektrik kaynaklarında şebekeden gelen akım alternatiftir. Alternatif akım bir dönüştürme aracı vasıtasıyla doğrusal akıma dönüştürülür. Bu sayede akıllı cihazların sağlıklı bir şekilde şarj edilmesi sağlanır.
Gerçekten bir dönüştürücü olmasına rağmen buna "araçüstü şarj cihazı" deniyor. Gücü AC'den DC'ye dönüştürür ve ardından bu gücü aracın bataryasına yönlendirir. Bu, günümüzde elektrikli araçlar için en yaygın şarj yöntemidir ve çoğu şarj cihazı AC gücünü kullanır. Öğrendiğimiz gibi, şebekeden gelen güç her zaman AC'dir.
Bir telefon şarj cihazına takılı bir köprü doğrultucu gibi doğrultucularla AC'den dönüştürülebilir. Piller yalnızca tek yönde akan akımları depolayabilir. Bu, tüm geleneksel pillerin alternatif akımı değil, yalnızca doğru akımı depolayabileceği anlamına gelir.
İlgili 23 soru bulundu
Alternatif akım, elektriği uzak mesafelere iletmek için en iyisidir. Elektriği daha uzak mesafelere taşımak ve daha fazla güç sağlamak için yaygın olarak kullanılır. Diğer bir taraftan, elektrik enerjisini AC yerine DC olarak iletmek daha verimlidir.
AC gücü, ulusal şebekeler ve elektrik tedarikçileri tarafından kullanılan güç iletimi türüdür. Bir telde ileri geri hareket eden elektronlar tarafından üretilen sinyaldir. Sinyalin kendisi, voltajın pozitif ve negatif arasında değiştiği basit bir sinüs dalgasından oluşur.
AC şarj istasyonları, genellikle 6-8 saatte bir aracın bataryasını tamamen şarj edebilirler. DC şarj istasyonları ise daha hızlı şarj imkanı sağlarlar. Bu istasyonlar, aracın bataryasına doğrudan DC akımı sağlayarak, daha hızlı bir şarj işlemi gerçekleştirirler.
120V AC prize takıldığında şarj oranları 1,4 kW ile 3 kW arasında değişir. Batarya kapasitesine ve durumuna bağlı olarak şarj 8 saat ila 12 saat arasında sürer .
Şebekeden gelen akım her zaman AC'dir. Ancak elektrikli araçlar elektriği her zaman DC olarak depolar.
Alternatif akım (AC)
AC tipi şarj istasyonlarında şebekeden gelen alternatif akım araç üzerindeki bir dönüştürücü yardımıyla doğrusal akıma çevrilerek bataryaya iletiliyor. Bu tip istasyonlarda 22 kW kapasiteye kadar enerji çıkışı elde etmek mümkün.
Seviye 1 şarj, düşük voltaja sahip AC (alternating current/alternatif akım) şarjı ifade ediyor. Seviye 2 şarj, yüksek voltajlı AC şarjı ifade ederken, seviye 3 şarj ise DC (direct current/doğru akım) şarjı oluşturuyor. Bu doğrultuda DC şarj en hızlı şarj dolumu sağlayan şarj seviyesi oluyor.
Hızlı (AC) şarj istasyonunun güç seviyesi kurulum esnasında 3,7-7,4-11-22 kW seçeneklerinden birisi olarak ayarlanabilmelidir. Hızlı (AC) şarj istasyonu çalışma frekansı 50/60 Hz aralığında olmalıdır.
Doğru akımın - DC (Direct Current) - zamanla şiddeti ve yönünü değişmezken, alternatif akımın - AC (Alternating Current) - zamanla yönü ile şiddeti değiştirir ve belli bir frekansa sahiptir. Aynı seviyelerdeki Alternatif Akım, Doğru Akımdan daha tehlikelidir.
Alternatif Akım (AC) mı, Doğru Akım (DC) mı Tercih Edilmeli? Alternatif akım çok daha güvenli olması ve daha fazla güç sağlaması nedeni ile daha çok tercih edilmektedir. Bunun yanında bu akım istendiği zaman DC akıma da çevrilebilir.
Şebeke elektriği, genel amaçlı alternatif akım (AC) elektrik güç kaynağıdır.
Hiç problem olmayacak. Zaten evde de şarj edilebilecek. Hem evde hem yolda şarj edilebilecek." Buna göre TOGG'un evde şarj edilebilir olduğu, TOGG ile evlerdeki elektriğin dönüşümlü olarak uyumlu olabileceği düşünülmektedir.
Şarj istasyonu, örneğin ev'niz veya evinizin elektrik tesisatı daha fazlasına izin vermiyorsa, 11 kW'lık bir şarj gücüyle de şarj edilebilir. 11 kW'lık bir EV Şarj İstasyonuna maksimum 11 kW'lık şarj gücüne bağlanırsınız.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
AC ve DC arasındaki farklar nelerdir; Akım şiddetini belirlemek için kullanılan AC ve DC, akımın doğrudan ve şiddetli yönü üzerinden değerlendirilmesi için kabul edilmektedir. DC akım şiddeti aynı yönde olan ve AC akım şiddeti yönü zamanla bağlı olarak değişebilen anlamına gelir.
Motor. Tesla Model S'in performans modelinde 3 fazlı ve 4 kutuplu AC motor bulunmaktadır. Aracın performans modelinde arka arkaya monte edilmiş iki elektrik motoru toplamda 316.02 hp (410 kW) güç vermektedir. Aracın baz versiyonunda ise 362.31 hp (270 kW) güç sağlayan tek elektrik motoru bulunmaktadır.
Tesla'nın saatte 11.2 kw batarya dolum sürekliliğini bmw 9-10 kw ile tamamlıyor. Ama sitesinde 22 kw ac kapasite gösteriliyor.
“Alternating current” kısaltması olan AC ile gösterilir. Kullanım Alanları: Evler, ofis, sokak aydınlatması vb. Elektriğin farklı bir noktaya taşınmasında ve dağıtım işleminde kullanılır çünkü trafolar endüktif elemanlardır ve Doğru akım ile çalışmazlar. Alternaif akım, iletimde kayıpları azaltır.
Kısacası pozitif döngü negatif döngüyü yok edeceğinden ortalama gerilim ve akım değeri sıfır olacaktır. Bu yüzden AC kaynaklardan gelen enerjiyi bataryalarda depolayamayız.
AC güç kaynakları, elektrik şebekesinden gelen dalgalı bir akımı düzenleyerek ve istenilen gerilim ve frekansta sağlayarak elektronik cihazların çalışmasını sağlar. Doğru akım DC güç kaynağı ise, elektrik enerjisini doğrudan bir kaynaktan sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri