Sonuç olarak sabah aç karnına karın çalışmanın veya kardiyo yapmanın yağ yakımı üzerinde gözle görülür etkileri vardır. Bu şekilde hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
Araştırmalar aç karnına yapılan egzersizlerin daha çok yağ yaktığını gösteriyor, evet. Fakat aynı zamanda araştırmalar karbonhidrat deposu dolu bir şekilde antrenman yapmanın antrenman performansını kesinlikle arttırdığını gösteriyor. Yani siz beslenmiş bir beden ile daha yüksek performans gösteriyorsunuz.
Kadınlarda sabah egzersizi karın yağ miktarını ve kan basıncını azaltırken akşam egzersizi kas gücünü artırıyor. Erkeklerde akşam egzersizi kan basıncını düşürüyor.
- Karın kasları haftada kaç kez çalışılmalı? Bu sorunun cevabı antrenman sisteminize göre değişir. Full body çalışıyorsanız her antrenmana karın egzersizi de ekleyebilirsiniz. Fakat üst vücut alt vücut diye ayırıyorsanız, karın antrenmanlarınızı üst vücut gününüze eklemeniz daha doğru olacaktır.
Mekik çekerken ne tamamen tok ne de tam anlamıyla aç olmamanız gerekir. Yoksa mide bulantısı sorunu yaşayabilirsiniz. Hareketi yaparken konuşmamalısınız. Egzersiz sırasında bir şeyler yemek ya da su içmek tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Aç karnına egzersiz yapmak, diğer adı ile oruçlu kardiyo; vücudun yağ deposu ile birlikte proteini yakıt olarak kullanmasına yol açar. Kasların yapı taşı olan ve egzersiz sonrasında kasları onarmak, güçlendirmek için ihtiyaç duyulan proteinin vücutta daha az kalmasına sebep olur.
Aşırıya kaçılmadan aç karnına yapılacak sabah sporu, yağ yakımını daha etkin bir şekilde desteklemeye yardımcı olur. Çünkü, gece boyunca enerji kaynağı olarak tüketilen karbonhidratlar yerine yağlar kalmıştır. Sabah sporu, solunumu önemli derecede rahatlatır. Sabah sporunda ciğerler normalden daha fazla solunum yapar.
Karın kası çalışmanın ilk adımı vücut yağ oranını bilmek. Çünkü karın kasına sahip olmanın maalesef belli bir süresi yok. Vücut yağ oranına göre belirlenecek bu süre 6-7 ay da sürebilir, 2-3 ay da.
Karın kaslarının belirginleşmesinin önündeki en büyük engel vücut yağ oranıdır. Ortalama olarak haftada 3-4 gün egzersiz ve iyi bir beslenmeyle 6-7 ay kadar zamanda kaslar belirginleşmeye başlar. Fakat vücut yağ oranı yüksekse ya da bir sağlık sorunu varsa bu süre uzayabilir.
Karın kası antrenmanı , haftada en az üç gün yapılabilir. Yapılan her hareketi üç kez tekrarlayabilir ve her hareket sonrasında yaklaşık 30 saniye dinlenmeniz gerekmektedir. Üst karın kasını çalıştırabilecek en etkili yöntem mekik egzersizidir.
1 ) Her gün karın kaslarını çalıştırmak gerekir
Sıkı bir karın programı sonrası bu süre 48 saate kadar uzayabilir. Gereğinden fazla çalışmak daha iyi karın kaslarına ulaşmanıza engel olmakla birlikte başka sorunları da beraberinde getirebilir.
Aç egzersizde yağ yakımı daha fazla olsa da uzun süren aç karnına egzersizler kas kaybına neden olabilir. Bu yüzden plank hareketini kilo vermek için yapacaksanız aç karnına ve kısa süreli yapmanız iyi olur.
Ne sıklıkla çalışmalıyım? Karın kasları, onlara ne kadar yüklendiğinize bağlı olarak, haftada 2-6 gün çalıştırılabilir. Ekstra ağırlıklar kullanılarak yapılan bir karın antrenmanı vücut ağırlığı ile yapılana kıyasla birkaç gün daha fazla dinlenme gerektirebilir.
Kas yapmak veya vücudunuzun proteine ihtiyacı olmadığını düşünüyor ve sağlıklıysanız, sabah aç karnına spor yapabilirsiniz. Fakat vücut gün içinde daha fazla acıkacak ve daha fazla besin tüketmek isteyecektir. Buna engel olduğunuzda, işte o zaman ciddi miktarlarda kilo verebiliyor olacaksınız.
Aç karnına yapacağın tek egzersiz kardiyo çalışmaları olmalı. Boş vücut bu şekilde çok kolay yag yakar. Ancak ağırlık ve diger egzersizler cok uygun değil. Zamanla kas kaybına neden olabilir.
Açlık gerektiren tahlillerde kaç saatlik açlık gerekir, en son ne zaman yemek yenmelidir? Testlere göre değişmekle birlikte ortalama ideal açlık süresi 8-10 saat olmalıdır. Trigliserit ölçümlerinde 12-14 saatlik açlık gerekir. Aksam 22: 00 den sonra hiçbir şey yenmemesi uygundur.
Çok Sık Çalışmak; İstediğiniz kadar fazla karın kası çalışın yağ oranınız düşmediği sürece hiç bir şey elde edemeyeceksiniz, haftada 2 defa karın kaslarını çalıştırmak yeterli olacaktır. Beslenme ve Yağ Oranı; karın kası için en çok dikkat edilmesi gereken konu beslenme ve yağ oranıdır.
Yağlanmayı artıranfast food, tam yağlı süt ürünleri ve kızartmalar gibi yağlı besinler ile basit karbonhidrat ve glisemik indeksi yüksek olan alkol, pilav, makarna, börekten uzak durun. Karın kası için doğru besin seçimi yapın. Tabağınız enerji verecek gerçek besinlerle dolu olsun.
En Etkili Karın Kası Hareketleri
Birçoğu ağırlıksız, ekipmansız uygulanabilecek egzersizler. Doğru formda yaptığınız sürece, ağırlık kullanmasanız dahi antrenman programınızdaki büyük bileşik egzersizlere yıllar boyunca destek oluşturabilirler.
Vücudun yağ oranının %10 ile %13 bandına düşmesi karın kaslarınızın belirginleşmesine olanak sağlar. Bireylerin yağ oranlarını belirtilen seviyelere düşürebilmesi için büyük olan kas gruplarını çalıştırmaları gerekir.
Bir kadının dışarıdan karnına bakarak gebe olduğunu anlamak için 20 haftayı beklemek gerekir. Bu da gebeliğin 5 ayına denk gelir. Bu haftadan itibaren gebe kadının karnında belirgin bir büyüme olur.
Altyapınız hiç yoksa tamamen zayıf biriyseniz ortalama 12 Aylık bir süreçte hayal edilen vücuda ulaşmanız mümkün. Altyapınız az da olsa var ise bu süreç daha da kısalacaktır. Bu dönemde kendinizi dinlemeniz vücudunuzun isteklerini yerine getirmeniz farkı gösterecektir.
Aç kalarak zayıflanmaz, aksine kilo vermek uğruna aç kalmak, öğün atlamak, genelde kilo almamıza neden olur.
Açlık sırasında vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılayacak glikoz olmadığından, enerji yedek kaynaktan, yani trigliseritlerden sağlanır. Kısacası vücutta yağ yakımı başlar.
Gastrointestinal (GI) yani sindirim sistemiyle ilgili sıkıntıların varsa egzersize tok başlamak iyi bir fikir olmayabilir. Böyle bir durumda yediklerini sindirmek için kendine zaman vermelisin. Yemekle egzersiz arasında en az 2 saat süre bırakmak performansına daha olumlu yansır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri