Kekik çayı ile zayıflayanlar sabahları aç karnına kekik çayı tüketerek kan dolaşımlarını hızlandırır ve böylece metabolizma hızını arttırmalarını sağlar. İyi bir idrar söktürücü olan kekik çayı ile zayıflama sağlıklı beslenme ve egzersizle birlikte sağlanabilir.
Sabahları aç karnına ve yemeklerden önce aç karnına tüketilen birer yemek kaşığı kekik suyu iştahı baskılayıcı etki gösterir. Yemekten sonra tüketilen kekik suyu ise hazmı kolaylaştırır ve sindirimini düzenler.
Hem koku hem de aroma olarak yoğun olan kekik suyunu sabahları ya da yemekten önce aç karnına içmeniz daha faydalı olacaktır. Kekik suyunun daha kolay içilmesi ve sindirilmesi için de tek seferde tüketilmelidir.
Aynı zamanda gece yatmadan önce içildiği takdirde yağ yakımını hızlandırdığı söyleniyor. Aşırıya kaçıldığı takdirde sindirim sorunlarına yol açtığı için günde iki fincandan fazla içilmemesi öneriliyor. 2- Şeker kullanılmamalı: Kekik çayı buruk bir tada sahiptir.
Bağırsak yolundaki mukozayı ortadan kaldırmaya destek olan kekik çayı özellikle çok kaçırdığınız yemeklerden sonra yaşadığınız o rahatsız edici şişkinliği önlemekte birebir. Yemekten sonra içeceğiniz bir fincan kekik çayı hazımsızlık yaşamanızı engelleyecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Fazla miktarda alınan Kekik suyu ve çayının yan etkileri ve zararları vardır. Yan etkilerine detaylarıyla bakılacak olursa mide bulantısı, kusma, ishal, bağırsak florasının bozulması, kan basıncı düşüklüğü sebebiyle tansiyon rahatsızlıkları başlıca zararları arasında yer almaktadır.
Diyetisyenlerin ve diğer alanlardaki uzmanların görüşlerine göre kekik çayının günlük tüketim miktarı 2 fincan. İlk fincanı sabah kahvaltı saatlerinde içmek mümkün. İkinci hakkınızı da gece uykudan önce kullanabilirsiniz.
Antiviral özelliği sayesinde vücuttaki mikrobiyal yükü azaltabilen kekik çayı, fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu, romatoid artrit, haşimato, lupus, vertigo, kulak çınlaması ve multipl skleroz gibi hastalıklarla savaşta destek olur.
Vücutta biriken yağları parçalamaya yardımcı olur. Ayrıca kekik çayı vücuttan toksinleri atarak ödem ve şişkinliğin oluşmasını engeller.
Aşağıdaki rahatsızlıkları olan kişiler doktora danışmadan kekik çayı içmemelidir. -Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler. Ayrıca piyasada bulunan çeşitli kekik suyu gibi ürünlerin de mutlaka güvenilir yerlerden satın alınmasına dikkat edilmelidir.
Kekikle hazırlanan bitki çayı, bağırsakları çalıştırıyor, sindirimi düzenliyor ve kanser hücrelerinin oluşumunu önlüyor. Kekik hazmı kolaylaştıran, mikrop öldüren eşsiz bir bitkidir.
Tek başına kekik suyu zayıflamakta etkili olmaz ancak sağlıklı beslenme ile birlikte tüketilen kekik suyu yağ yakımına yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandıran kekik suyu zayıflamaya yardımcı olur.
Lezzetli oluşu ve keskin hoş kokusu ile insanların sürekli tercih ettikleri kekik, Türkiye'de daha çok baharat olarak yemeklerde kullanılıyor. Vücudun genel işlevini artırmanın yanında, iltihap kurutucu özelliğine sahiptir.
Yüksek tansiyonu olan kişilerin kullandıkları ilaçların etkilerini azaltabilir. Mide bulantısı veya ishal sorunlarına yol açabilir. Kusma olması durumunda, uzman doktorlarla mutlaka görüşülmelidir. Kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler, emziren kadınlar, yaşlılar ve çocuklar kekik çayı içmemelidirler.
Güçlü bir antioksidan maddelerine sahip olan kekik, zayıflamak maksadıyla kür olarak tüketildiğinde metabolizma hızını ciddi şekilde etkileyerek diyete yardımcı oluyor. Hem sağlık hem de kilo verdirici özelliği olan kekik suyu vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı kalkan vazifesi görür.
Yapılan araştırmalarda candida albicans mantarlarının çoğalması yabani kekik yağı ile engellenmiştir. Bu da doğal olarak vajina mantarı enfeksiyonunun tedavisi için sık sık kullanılmaktadır.
Kekik çayı metabolizma hızlandırıcı etkisi sayesinde yağ yakımını hızlandırıp kolayca kilo vermenizi sağlıyor. Uzmanlar da kilo vermek isteyen bireyler için kekik çayını önermektedir. Özellikle göbek ve bel bölgesinde yağlanmadan şikayetçi olan kişiler için kekik çayı idealdir.
Uykusuzluk Sorunu İçin Kekik: Uyku sorunu çekenler için de kekik alternatif tedavi olabilir. Kekiğin sinir sistemi üzerinde olumlu etkisi olduğundan dolayı uykusuzluğa neden olabilecek sorunları ortadan kaldırabilir. Yatmadan önce tüketilen bir bardak kekik çayı iyi bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.
Kan şekerinin düzenlenmesine destek veren kekik idrar söktürücü olarak da faydalıdır.
KEKİK ÇAYI NEYE İYİ GELİR? Kekik çayı sindirim ve idrar yolu rahatsızlıklarının yanı sıra adet sancısının hafifletilmesi için de kullanılır. Menstruasyon ağrısına iyi gelen bu kekik çayı sayesinde kişiler ağrılı adet dönemlerini daha rahat geçirebilir.
Antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olan kekik, özellikle toksinlerin biriktiği karaciğeri korumada oldukça etkilidir. Düzenli olarak tüketildiğinde karaciğerde oluşan hücre hasarının önüne geçer, başta karaciğer olmak üzere tüm vücudu toksinlerden arındırır.
Kekik çayı boğaz ağrısına, bademcik iltihabına birebirdir. Çocuğunuzun boğazı ağrıdığında, bademcikleri şiştiğinde hemen ilaca sarılmak yerine ılıtılmış kekik çayı içirin ve kekik suyuyla gargara yaptırın. Kekiğin üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki, bronşit ve öksürük tedavisindeki etkisi kanıtlanmıştır.
Soğuk algınlığını, öksürüğü ve boğaz ağrısını tedavi etmektedir. Taş kekiği, antiseptik ve antibiyotik özelliklerinde olup, öksürük ve soğuk algınlığı için kusursuz bir ilaçtır. Taş kekiği ayrıca bronşit tedavisi içinde de kullanılmaktadır.
Mükemmel bir doğal sakinleştirici olan kekik çayı, hafızayı canlandırmaya, baş ağrılarını ve kas gerginliğini hafifletmeye, öksürükleri yatıştırmaya, ateşi düşürmeye, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.
Kekik çayının en bilinen faydası mide bulantısını geçirmeye yardımcı olur. Anti-enflamatuar özelliği sayesinde iltihabı reaksiyonu önlemeye yardımcı olur. Mide ağrısı yaşayanlar için ağrı kesici özelliği vardır. Yemekler sonrası şişkinlik veya kramp şikâyetiniz varsa çay şeklinde tüketmeniz rahatlatıcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri