Sabahları aç karnına su içmek aynı zamanda bağırsakların çalışmasına katkı sağlayarak fazla kilolardan kurtulmanıza da yardımcı oluyor. Ayrıca daha az açlık hissetmenizi sağlamasının yanı sıra bağırsaklarda yer alan toksinlerin vücudunuzdan atılmasına da yardım ediyor.
Sabah aç karına tüketilen su kan hücrelerini arttırır, cildin parlamasını sağlar. Bağırsakların aktif olarak çalışmasına katkı sağlayarak kilo vermede yardımcı olur. Daha az açlık hissetmenin yanında vücuttaki toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırarak besinlerin yakılmasına büyük katkı sağlar.
Vücudunuzun kaybettiği suyu yerine koymak için ise uyanır uyanmaz su içmek oldukça doğru olacaktır. Ayrıca vücudunuzun çok susuz kalmasını engellemek için yatmadan önce de yarım bardak ya da bir bardak su içebilirsiniz. Bu sayede uyku sırasında kaybedeceğiniz suyu almış olursunuz.
Sabah aç karnına 1 litre su içmek ve günün geri kalanında su tüketiminden kaçınmak sağlıklı bir yaklaşım olmaktan uzaktır. Dolayısıyla dikkat edilmesi gereken, gün içerisinde yeterince su tüketmeye odaklanmak ve güne su içerek başlayarak vücudun gece uykuda kaybettiği suyu geri kazanmaktır.
Aynı zamanda vücudun besinleri emmesini kolaylaştırır. Sabahları su içmek size doğal bir enerji sağlayacaktır. Aç karnına su içmek böbrekte taşlara yol açan asitleri yok eder. Ayrıca toksinlerin neden olduğu çeşitli mesane enfeksiyonlarından da korur.
İlgili 40 soru bulundu
Yemek yedikten sonra, 2 saat boyunca çok fazla su içmekten kaçınmak en iyisidir, çünkü su sindirim asitlerini sulandırır ve midede bir yiyecek ve su havuzu oluşturur. Suyun kan yoğunlaşmasını engellemesi ve sindirime yardımcı olması için, esas olarak yemeklerden önce içilmesi gerekir.
- Yemek sırasında su içilince, mide suyu ve mide asidi oranı azalıyor. Yani mide suyu ve asidi sulanmış olduğu için hazım zorlaşıyor, gaz şikâyetleri başlıyor. Bu sebeple yemek yerken su içilmemeli. Öncesinde veya sonrasında içilmesi daha doğru.
Gece susamanız, vücudunuzun su ihtiyacı olduğunun göstergesidir. Gece su içmek zararlı olmasa da fazla miktarda su içmek, idrar ihtiyacı nedeniyle uykunuzun bölünmesine neden olabilir.
Ancak suyun da doğru zamanda içilmesi gerek.Uzmanlar su içmenin kurallarını şöyle sıralıyor: "Banyodan sonra su içilirse, organlar yaşlanır. Acı yedikten sonra içilirse reflü, gastrit ve bağırsak rahatsızlığına yol açar.
Vücudumuzun ihtiyacı olan sıvıyı uyku saatinden önce aldığımızda, vücut suyu hücreleri yenilemek için kullanır. Uyku zamanı su içmenin kalori yaktırdığı ve kilo kaybettirdiği bilinmektedir.
Bu noktada “Su içmek ödem yapar mı?” sorusunun yanıtını da merak ettiğinizi biliyoruz. Hayır; ideal miktarda su tüketiyorsanız ve ödem oluşumuna neden olabilecek herhangi bir sağlık sorununuz yoksa ideal miktarda su içmek ödem yapmaz. Fakat vücudunuzun ihtiyacından fazla su tüketmek ödeme neden olabilir.
Su vücuda mide-bağırsak sisteminden girer, cilt-akciğer, mide-bağırsak ve asıl böbrekler yoluyla atılır.
Sabahları aç karnına su içmek aynı zamanda bağırsakların çalışmasına katkı sağlayarak fazla kilolardan kurtulmanıza da yardımcı oluyor. Ayrıca daha az açlık hissetmenizi sağlamasının yanı sıra bağırsaklarda yer alan toksinlerin vücudunuzdan atılmasına da yardım ediyor.
Ilık su, aynı zamanda vücuttaki yağların parçalanmasını sağlar, Kanı sulandırır ve dolaşım sırasında pıhtılaşmasını önler, Stres, gerginlik ve depresyonun hafiflemesine yardımcı olur, Vücut direnci ve bağışıklığının güçlenmesini sağlar.
Muzun içerisinde bulunan yüksek potasyum sebebiyle kan şekeriniz aniden yükselebilir. Bu sebeple aç karnına muz tüketilmesi önerilmiyor. Baharatlar, özellikle acı olanlar aç karnına tüketilmemelidir.
Uyumadan önce yenilebilecek meyvelerin başında muz geliyor. Çünkü muz, magnezyum ve potasyum içerir. Bu içeriğinden dolayı da kasları rahatlatır ve uyurken daha rahat bir bedenle uyumuş oluruz. Ayrıca, mutluluk hormonu olan serotonin ve daha iyi uyumamıza yardımcı olan melatoninin üretimini sağlar.
Ancak fazla su içmek zararlı mı diyorsanız evet, az su içmek kadar çok su içmek de zararlı olabilir. Çok su içmenin zararları arasında su zehirlenmesi ve hiponatremi rahatsızlığı yer alır,1. Bunların ikisi de çok su içmenin yan etkileri olarak gelişir ve sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir.
"şaman kültüründe ruhun başta olduğuna inanılırdı, ve su içerken başın geriye gitmesinden mütevellit ruhun bedenden çıkacağına inanılırdı. işte bu yüzden su içilirken baş tutulurdu.
1 - Banyodan sonra su içilmez, içilirse organlar yaşlanır. 2 - Acı yedikten sonra su içilmez, içilirse reflü, gastrid ve bağırsak rahatsızlığı yapar. 3 - Uyku arasında içilmez, çünkü beyni etkiler. 4 - Meyveden sonra içilmez, içilirse asit ortaya çıkar.
'Yemekten sonra ılık su içmeyin'
Su içmek yemek üzerine susuzluğu giderir. Bunun yemekten çok olmaması gerekir ki söndürücü olsun. Yemek ile midenin kütlesi arasına girsin. Soğukluk derecesi ise insana çok açık biçimde kendisini göstermeyecek kadar olmalı.
Genel Cerrah Prof. Dr. Turgut İpek, su içmenin kalın bağırsakları yıkama görevi gördüğünü ve kalın bağırsak kanserinden korunmada önemli bir etken olduğunu belirtti.
Yapılan araştırmalar yetişkin bir kadının günlük 2.7 litre, erkeğin ise 3.7 litre sıvı alması gerektiğinin altını çizer nitelikte. Fakat bu noktada karpuz, salatalık gibi su miktarı fazla olan yiyeceklerin de vücut için sıvı kaynağı olabileceğini unutmamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri