Saçın dip kısımlarından uçlarına kadar açıcı kullanılması gerekmektedir. Tarak kullanımı ile saç açıcının dağıldığından emin olunması önerilmektedir. Açıcı saçın rengine bağlı olarak en fazla 40 dakika bekletilmelidir. Daha fazlası önerilmemektedir.
Bekleme süresi de aynı saç boyası gibidir, 40-45 dakika arası bekletmek yeterli oluyor. Oksidan volümü büyüdükçe saçlarınız daha fazla açılır, fazla açılmasını istiyorsanız 30 volüm ya da 40 volüm oksidan kullanmalısınız.
Açıcı ile saç boyamadan önce dikkat edilmesi gerekenler arasında, uygulamadan en fazla 35-40 dakika sonra saçınızı yıkamanız gerektiği önemli bir konudur.
Acıcı karışımın ömürü 45-60 dk arasındadır. Bu süreden sonra saçlarınız kesinlikle açılmaz.
Saç açıcı kullandıktan sonra boyama yapmak için bir süre beklemeniz taraftarıyım. Ben ikisini de denemiş biri olarak, en azından 4-5 gün beklemenizi öneririm. Açıcı zaten tamamen kimyasal bir ürün ve saçları, saç diplerini yıpratıyor. Bir de üzerine boya sürüldüğünde saç çok fazla işleme maruz kalıyor.
İlgili 32 soru bulundu
Eğer boneniz yoksa plastik bir poşeti de bağlayabilirsiniz. Saç açıcıyı saçlarınızın açılma durumuna göre 15-20 dakika bekletebilirsiniz. Saçlarınızı yıkadıktan sonra 2-3 hafta bekleyerek yeni renk tonunuzu uygulayabilirsiniz. Eğer çok koyu renkler deneyecekseniz, saç açma işlemini uygulamanız önerilmez.
Saçtaki turunculuğu gidermek için renk skalasından faydalanmayız. Bu nedenle saçtaki turunculuk için mavi boya önerileri karşına çıkabilir. Sıcak sarı saçı nötrlemek için mor şampuan, mavi saç boyası, cila ve doğal yöntemler tercih ediliyor.
Saçlarınızda ışıltı, gölge ya da minik aydınlık dokunuşlar eklemek istiyorsanız evde saçınızı boyarken ıslak saça uygulama yapabilirsiniz. Saçlarınız ıslakken suyu çeker ve saç boyası saçınızın rengini tamamen değiştirmez.
Saç açıcı diplere sürülür mü? Saç açıcı boyalar saç diplerine sürülebilir. Diplerine sürdüğün saç açıcıyı sürekli kontrol etmeli ve uzun süre saçlarında tutmamalısın.
Saça rengini açmak için saç açıcı, saç boyası da kullanabilirsiniz. Bunun yanında elma sirkesi, bal, tarçın, papatya suyu, limon suyu saçları doğal bir şekilde açmanıza yardımcı olur. Seçeceğiniz yöntemde kendi saç renginiz, ulaşmak istediğiniz renk gibi unsurlar önemlidir.
Saç Açıcı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Oryal saçta çok fazla bekletilmemelidir. Gerektiğinden fazla saçta bekletilen oryal saça zarar verir. Sık aralıklarla saça açma işlemi uygulamak da saça ciddi zararlar verir. Saç açıcının çıplak teninize ve giysilerinize gelmemesine özen gösterin.
Açma işleminden sonra düzenli bir şekilde saç bakım kremleri ve serumları kullanırsanız saçlarınız daha kısa sürede yıpranmadan arınmaya başlayacaktır. Saç açıcılar kullanılacak ürün ve saç yapısına göre 1-2 ay içerisinde akmaya başlayabilir.
Boya saçta ne kadar süre bekletilmeli? - YouTube. Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir.
Oksidan: Beyaz kapama , 1-2 ton açma işlemi ve saçı aynı tona boyamak için, 30 Vol Oksidan: Saçı 2-3 tona kadar açmak için, 40 Vol. Oksidan: Saçı 3-4 ton açmak ve röfle ile balyaj uygulamaları için tercih edilmelidir.
6 ila 8 yıkamaya kadar kalıcılık sağlayan bu boyalar amonyak ve peroksit içermemektedirler. Kalıcı saç boyaları ile inatçı beyaz saçlar bile kolaylıkla kapatılabilir. Kalıcı boyalar saç tellerinize derinlemesine nüfuz ederek saç renginizi 2-3 tona dek açabilmektedir.
Sadece beyaz kapatma ve saçlarında 1 ton kadar açılma etkisi görmek istiyorsan %6'lık 20 volümlük oksidan tercih edebilirsin. Saç rengini açmak ve 2-3 tona kadar daha aydınlık bir görünüm sağlamak istiyorsan %9'luk 30 volümlük oksidanlar sana yeterli olabilir. Bulabileceğin en yüksek oksidan oranı ise 40 volümdür.
Ayrıca boyama işleminin öncesinde saçları yıkamak, ardından ise boya ya da açıcı uygulamak saç derisinin tahriş olmasına neden olur. Bunun en temel nedeni; saçlarınızı boya ve açıcıya karşı koruyacak en doğal yağları da saçlardan arındırmış olmak.
- Tüm saçlara oksidanın uygulanması sonrasında parmakların baş kısımları ile ufak hareketlerle masaj yapılabilir. - Oksidan saç üzerinden 30 dakikadan fazla tutulmaması çok önemlidir. - Arar ara bakılıp saç istenilen tona ulaştığı zaman bol su ile yıkanmalıdır.
Saçı boyadıktan sonra, saçınız ayda ortalama 1/2 büyüdüğü için 4-6 haftada bir tekrar boyatmanız gerekir. Açıcı için toplam 1 ay beklemek en iyisi. Tabii ki kökleri dert etmezseniz bunu 6-8 haftaya kadar uzatabilirsiniz. Dipler ortaya çıkmaya başladığında muhtemelen 4-6 haftaya boyamanız gerekecektir.
Kirli saç, sadece açıcı uygulayacaksanız iyidir.
Fakat, profesyonel olmayan, yani kuaför tarafından uygulanmayan bir boya tercih ediyorsanız, saçınızı bir market boyasıyla kendiniz renklendirecekseniz, bu boyaların formülasyonu temiz saç için uygun olmadığından kirli saçta uygulamaya özen gösterin.
Boyadan yanan saçlar ıslakken hafifçe tutulup çekildiğinde bile uzar. Kuru halde ise hafifçe çekince kopar ve uçları çatal çatal görünür. Fön makinesi, düzleştirici ve maşa ile yapılan işlemler sonucu saçlarınız tamamen kopabilir ve elinizde kalabilir.
Adet döneminde, saçınız temizse yaptığınız boya işlemi saç derisinde kaşıntı ve yanma hissinin oluşmasına neden olabilir. Saçınız adet döneminde boyandığında, boya tutmuş bile olsa kısa süre içerisinde aktığını görme ihtimaliniz oldukça yüksek olabilir.
Kısaca, ekstra küllü saç boyası ve mor şampuan&maske ikilisini kullandığın sürece, evet turuncu saçı küllü sarıya çevirebilirsin!
İşte aradığınız yanıtlar… Gliss mor şampuan, rengini kaybeden boyalı ve röfleli saçların karşıt tonlarını azaltmaya yardımcı olurken parlak bir görünüm kazanması için de besler. Elseve mor şampuan da istenmeyen turuncu ve sarı yansımalar ile savaşarak nötralize eden bir ürün olarak karşımıza çıkar.
Sarı saçtaki turunculuk için mor şampuan kullanımı son derece faydalı. Mavi boya ve cila: Saçtaki turunculuk için mavi boya kullanımı ve cila da bir hayli yaygın. Doğal yöntemlerin yanı sıra bu boyanın düzenli uygulanması da saçtaki turunculuğun önüne geçmekte etkili oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri