Sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır. Mevsiminde ise pul biber elde edilen ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak minik küpler halinde doğranıp eklenir. Dinlenmiş et zırh tabir edilen ve iki elle kullanılan keskin bıçakla kıyılır.
Yoğurt, cacık ve türevleri her ne kadar ete yakışsa da, Adana kebap doğru adres değil. Adana kebaba masada közlenmiş domates ve biber, söğüş, salata eşlik eder.
Eşsiz lezzetiyle Adana'dan adını tüm Türkiye'ye duyuran Adana kebap tarifi herkes tarafından sevilmektedir. Kuzu kıyması, galete unu, un, soğan, yeşilbiber ve sarımsak gibi malzemelerle hazırlanan Adana kebap tarifinde kıymanın yağı haricinde yağ kullanılmaz.
Bilinmelidir ki orijinal Adana kebap tarifi tuz, biber ve kuyruk yağı dışında başka bir ekstra içermez. Yani Adana kebaba; sarımsak, soğan, herhangi bir sos koyulmaz. Aynı şekilde bu kebaba ekmek içi, nane, salça, maydanoz da girmez. Biber olarak ise pul biber, toz biber yahut kapya biber kullanılabilir.
Damak çatlatan bu lezzeti konuklarınıza ikram etmek bu tarif ile hiç zor değil. İçerisine yumurta ya da galeta unu girmiyor. Bu tarif ile %100 et kebap tadını hissedeceksiniz.
İlgili 22 soru bulundu
En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir. Hazırlanan karışım, 0,5 cm kalınlığında, 3 cm eninde 90–120 cm uzunluğunda şişlere sıvanır gibi saplanır. Şişlendikten sonra 1 saat kadar şişte dinlendirilir. Bu dinlendirme el suyunun etten akması ve etin pişerken dağılmaması içindir.
Genelde bir kilo yağsız kuzu etine 250 – 300 gr kadar kuyruk yağı kullanılır. Etin yağ durumuna göre 50-100 gr az yağ kullanabilirsiniz. Burada püf noktası, kuyruk yağını kesinlikle daha az kullanmamaktır. Çünkü kebabı kebap yapan, içine koyulan kuyruk yağıdır.
Adana Kebap Tarifinin Pişirme Önerisi
Fansız programda çalıştırmak, etin kurumasını önleyecektir. Dilerseniz ızgaraya soğan, domates, biber veya ince dilimlenmiş patlıcan dilimleri dizebilir ve yemeğinizi zenginleştirebilirsiniz.
Kestiğiniz zaman cam bardak gibi parlar. Onunla yapılan kebap bulgur gibi dağılır, lezzetli olur.”
Kebap hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden birisi etin şişten kaymamasını sağlamaktır. Bunun için bazı teknikler bulunuyor. Bunlardan birisi karbonatlı su kullanmaktır.
adana kebabı hazırlanışında karbonat ta konur (eti daha iyi tutsun diye) ve dinlenmeye bırakılır ara ara tekrar yoğrulur ve 1 gece bekletilir kıyma içine SOĞAN, KİMYON ve MAYDANOZ KONMAZ... sonra şişlere dizilir. yanında soğan salatası ve ince kıyılmış domates üzerine sıvı yağ ve nar ekşisi gezdirilir. servise hazır.
Bir kilo kıymadan kaç tane Adana şiş çıkar? Tarifteki usul ve şiş ebatları takip edilirse 14 adet çıkar. Lakin uzun şişlerde yapılır ve her şişe yüz gram kıyma ihtiva eden malzeme kullanılırsa sadece on adet çıkar. Izgara Adana Kebap Tarifi Mangalda, Evde mangalda Adana kebabı nasıl yapılır?
Kırmızı toz biberi, karabiberi, tuzu, sütü, sıvı yağı da kıymanın içine katıp elimizle iyice yoğuruyoruz. Sonra Adanayı çöp şişe elimizle sıkarak diziyoruz. Ve ızgara tavasında veya teflon tavada pişiriyoruz . Afiyet olsun.
Şişe sarılan ve şekil verilen kebabın rengi koyuya dönene kadar ama kurutmadan pişirilmedilir. İsteğe bağlı olarak domates ve köz biber ile servis edilen Adana Kebap, Adana dürüm olarak da lavaşa sarılarak içine yeşillik ve soğan konularak servis edilebilir.
Karışım hazırlanırken kullanılan malzemeler kırmızı pul biber, kuyruk yağıdır. Adana kebabının servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası ve salatayla yapılmalıdır. Kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır.
Türk mutfağı denildiğinde ilk akla gelen mezeler; topik, köpoğlu, şakşuka, lakerda, çiroz, hamsi tava, tarama, acılı ezme, borani, barbunya pilaki, çerkez tavuğu, çiğ köfte, deniz börülcesi, humus, fava, muhammara, kabak çiçeği dolması ve midye dolmadır.
Tablacı salatası adını Adana ve çevresinde 'tablacı' diye adlandırılan seyyar kebapçılardan alıyor ve tahmin edebileceğiniz gibi özellikle kebabın ve diğer et yemeklerinin yanında enfes oluyor.
Adana Kebabın içten de pişmesi için ustalar demir şiş kullanır çelik şiş kulllanmaz. Özellikle kıyma şeklinde hazırlanmış etleriniz için uygundur. Bunun yanında iri parça tavuk etleriniz, çeşitli sebzelerinizi de bu şiş ile pişirebilirsiniz. Geniş kesitli olduğundan dolayı sebze ve etleriniz şiş üzerinde dönmez.
Kuyruk yağı yerine tereyağı da kullanabilirsiniz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında fansız olarak kontrollü şekilde 20 dakika pişirin. Güçlü fırınlarda bu süre 10 veya 15 dakikaya düşebilir dikkatli olun. Yassı şişlere, etleri elinizle yayarak parmaklarınızın izini bırakarak dizin.
Ev Usulü Adana Kebap Tarifi Nasıl Yapılır? Soğan, sarımsak, maydanoz ince doğrayalım ardından kıymayı ekleyelim.
Kıyma kebapta etin dinlendirilmiş olmasına daha fazla ihtiyaç var. Çünkü dinlenmemiş etin kıyması şişe saplanmaz, saplansa bile közle buluştuğunda dökülür.
ADANA MI ACI URFA MI? Sevilerek tüketilen yemeklerden olan Adana ve Urfa kebabından Adana kebabı acı olanıdır. Urfa kebabına göre Adana kebabı daha fazla acılı olur. Acı seven kişilerin kebap yerken tercih etmesi gereken kebap türü Adana kebaptır.
Koyun kuyruğunda bulunan içyağına kuyruk yağı denir.
Paprika, Maydanoz, Kekik, Soğan, Karabiber, Kişniş, Kimyon.
Kısaca söylememiz gerekirse Adana kebap; kuzunun veya 1 yaşına girmiş erkek koyunun etinden yapılır. Dana eti kullanılırsa onun adı Adana kebap değil sadece kebap olur. Kebabın söz konusu temel malzemesine ilâveten; pul biber, tuz, kuyruk yağı da olmazsa olmazdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri