Ciğeri doğrayın sonra süzgece koyarak kanının akması için iyice yıkayın. Bir yandan doğranmış ufak ufak ciğerleri ve kuyruk yağını tuzlayın. Şişlere dizmeye başlayın önce kuyruk yağı sonra iki veya üç adet ciğer sonra bir kuyruk yağı dizerek bu şekil devam edin hepsi bittikten sonra mangalda pişirin.
Ürün fındık büyüklüğünde kesilen kuzu karaciğeri ve aynı kuzuların kuyruk yağı kullanılarak odun kömüründe pişirilen bir kebap türüdür. Kebap pişerken Şanlıurfa Biberi ve tuz karışımı eklenir.
Derin bir kaba ciğer alınır üzerine çeyrek zeytinyağ dökülür . Pulbiber, tuz ,kimyon ilave edilir iyice harmanlanır bi gece önceden yapılır terbiye edilir. Daha sonra mangal yakılır kömür de yanıp köz olunca şişlere bi ciğer bi kuyruk yağ olacak şekilde aldığı kadar şişlere dizip köz haline gelen ateşe bırakıyoruz .
Süzülen ciğerleri orta boy yayvan bir kaba koyun. Ciğerlerin üzerine 6 yemek kaşığı zeytinyağ, damak tadınıza göre tuz ve kimyon koyun. Ardından damak tadınıza göre kekik, kırmızı pul biber ve isteğe bağlı olarak yarım su bardağı kadar süt ekleyin. Tüm malzemeyi eliniz ile güzelce harmanlayın.
Şiş Kebap. 1 kilo etten yaklaşık 15 ile 20 arasında şiş çıkarmak mümkündür. 1 kilo eti eğer kuşbaşı şeklinde keserseniz yaklaşık olarak 50-70 gram arasında et kullanıp 15-20 arasında şiş yapmanız mümkündür.
İlgili 39 soru bulundu
Ciğeri pişirmeden önce iyice temizlemek tabii ki çok önemli. Ancak temizlemek için suda bekletmek size daha iyi temizlenmiş hissi veriyor olsa da, ciğerinizin hem lezzetini kaybetmesine hem de piştikten sonra sert kalmasına neden olabilir. Suda bekletmek yerine ciğerleri sudan geçirmeniz yeterlidir.
Doğranmış 2 ciğer - 1 yağ sırayla şişe dizilir. Kırmızı toz biber, kekik, kimyon ve tuzla elde edilen baharat karışımı şişlerin üzerine serpilir ve mangalda pişirilir. Şişler pişirilirken ters yüz edilerek sürekli çevrilir.
Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
2 kg dana ciğeri (3-4 kişi için yarım kilo yeterli olabilmektedir. )
Orta ateşte, yapışmaz tavaya ciğerleri koyuyoruz varsa kuyruk yağı + iki yemek kaşığı kadar) küçük küçük doğrayıp, suyunu salıp, çekene kadar güzelce pişiriyoruz,. Sıvı yağını koyup 2-3 dakika soteliyoruz tuz, pulbiber ve kimyon koyup karıştırıyoruz ocağı kapatıyoruz.
Soğanlar kavrulmaya yakın salça ve domates eklenir. Sarımsak eklenir. Domatesin suyu çıkınca ciğerler eklenir. istenilen miktarda tuz ve acı baharatlar ilave edilir. Ciğerler yumuşayana kadar pişirilir.
Ciğer şiş yaparken dana ciğeri yerine kuzu ciğer kullanırsanız kebabınız daha yumuşak olur. Kuyruk yağı bu tarifin olmazsa olmazıdır. Miktarını az tutarsanız ciğerleriniz kuruyup yanabilir. Ciğerin en güzel eşlikçisi soğandır.
DİYARBAKIR CİĞERİ NASIL TERBİYE EDİLİR? Doğranmış ciğerleri geniş bir kaba alın. Ardından zeytinyağı katıp, iyice el yardımıyla karıştırın. Ardından kaba ezilmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuz ilave edin.
Terbiye olmuş ciğerlerimizi çöp şişe dizip, fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve 200 derece ısınmış fırında, arada bir şişleri çevirerek pişiriyoruz. Ben ciğerleri ufak doğradığım için yaklaşık yarım saatte pişti. Sıcak sıcak yaptığımız lavaşların arasına çekip, servis ediyoruz.
Akan suda hızlıca ciğerlerinizi yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız kuzu ciğerini küçük parçalar halinde kesin. Tuz ile harmanlayın.
180 dereceli fırında ciğer şişleri yaklaşık 30 dakika pişirin.
3-5 dakika arasında pişirin. Daha fazla pişirmemeye özen gösterin. Aksi takdirde sertleşmesine neden olabilirsiniz. Bu zaman aralığı ciğerin tam kıvamında kızarması için yeterli olacaktır.
Ciğeri geniş bir kapta sütü dökerek 1-2 saat bekletelim (2 saat beklemesi daha iyi olacaktır :) ) Ciğerin süt ile terbiyelenmesi kanın ciğerden temizlenmesini ve koku yapmamasını sağlarken, daha çok yumuşaklık, lezzet katıyor.
Ciğer, besin değeri yüksek olduğu için sıkça tercih edilen bir yemektir. Farklı şekillerde yapılabilen ciğerin yanına uygun olan yemekler de merak edilen bir konudur. Ciğer ile beraber tarhana çorbası, pirinç pilavı, patates cips, sumaklı soğan salatası ve patates püresi güzel gider.
Ciğer pişirirken kötü kokmasını önlemek için una bulayabilirsiniz. Unun içine kişniş de ilave ederseniz koku sorununu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.
Ciğer Baharatı 250g
Turşu, cacık ya da köfte baharatlarının yanı sıra tek başına kullanılan çemen gibi baharatlar da karışım baharatları arasında yer alır. Çorbalar, ana öğünler ve ara öğünler için birçok farklı karışım baharatı bulunur. Kekik, Kimyon, Nane, Beyaz Karabiber, Tatlı Toz Biber, Tuz.
Dana ciğerini iyi pişirmek için pişme öncesinde ciğerin biraz sirke ve tuzla bekletilmesi tavsiye edilir. Bu iki malzeme ciğerin daha yumuşak pişmesini sağlar.
Derin bir kapa alıp, soda ve sütü dökelim. 30 dakika kadar, ağzı kapalı şekilde buzdolabında bekletelim. Dolaptan çıkardıktan sonra, suyunu iyice süzelim. Baharatlarını ekleyip, iyice karıştıralım. Una batırıp, bol yağda kızartalım.
Kuzu Ürünleri Kuzu Ciğer 212,00 TL.
Marine için geniş bir kabın içine süt, yağ, tuz, baharatlar, doğranmış kuyruk yağı ve ciğerleri alalım ve iyice karıştıralım. Çöp şişlere çok sıkıştırmadan aralarına kuyruk yağı da ekleyerek dizelim ve yağsız yapışmaz uygun bir tavada çevire çevire pişirelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri