Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Adıma açılan dava var mı nasıl öğrenebilirim?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Adıma açılan dava var mı nasıl öğrenebilirim?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Adıma dava varmı nasıl öğrenirim?

Kişi, hakkında dava açıldığını düşünüyorsa, kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile birlikte Adalet Bakanlığı'nın “Dava Dosyası Sorgulama” hizmetinden yararlanabilecektir. Vatandaş, E-Devlet aracılığıyla; dosyanın esasını, dosyanın açılış tarihini, duruşma tarihini ve dosyadaki taraf rolünü öğrenebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: capa.av.tr

Adıma dava açılırsa ne zaman haberim olur?

Tensip zaptı ile duruşma günü belirlendikten sonra PTT vasıtasıyla özellikle taraflara tebliğ edilir. İddianame ile ceza mahkemesine dava açıldıktan yaklaşık olarak 30-45 gün sonra duruşma davetiyesi elinize ulaşmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

E-devlet adıma açılan dava var mı?

Adıma Açılmış Dava Dosyalarını ve Dava Dosyalarını İçeriklerini Nereden Sorgulayabilirim? Belirtmiş olduğunuz konuyla ilgili bilgilere www.turkiye.gov.tr sayfasındaki “e-Hizmetler” başlığı altında yer alan Adalet Bakanlığı "Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama'' hizmetinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

Adıma yasal takip var mı?

kimlik numarası ve E-devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama adresine girerek icra dosyası sorgulaması gerçekleştirmek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

UYAP Dava Dosyası Sorgulama / ADALET BAKANLIĞI / İcra Dosyası Sorgulama / E-Devlet

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yasal Takip kaç yılda silinir?

Aynı şekilde kefil olunan bir kredinin zamanında ödenmemesi de yasal takibin başlamasına neden olur. Bu gibi durumlarda kredi almak, imkânsız hâle gelebilir. Yasal takibe düşen borçlar ile bozulan kredi sicili, 5 yıl boyunca bu şekilde kalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: qnbfinansbank.enpara.com

Yasal Takip kaç yıl sürer?

Yasal takip sürecine girmek 90 gün sürer fakat bir kere yasal takip sürecine girildiği takdirde borçlu taraf, bankacılık sisteminin kara listesine girer. Bu listeden çıkmak için 5 yıllık bir süre geçmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: encazip.com

Açılan dava e devlette hemen görülür mü?

e-Devlet şifresi ile giriş yapanlar UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebiliyor. Dava açma ve evrak gönderme işlemleri ise veri güvenliği açısından e-imza girişi olmadan yapılamıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Dava bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?

UYAP SMS Bilgi Sistemi (https://sms.uyap.gov.tr/) ile de dava dosyaları ve icra takibi bilgileri de dâhil olmak üzere sistemde yapılan işlemler ile ilgili uyarı, veri ve duyurular, kısa mesaj (SMS) aracılığı ile kullanıcılara sunulabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uyap.gov.tr

Her dava e devlette görünür mü?

Adalet Bakanlığı tarafından e-Devlet Kapısına sunulan en önemli hizmetlerden birisi mahkeme dosyalarının takip edilebiliyor olmasıdır. e-Devlet'teki bu hizmet sayesinde T.C. kimlik numarasına açılmış tüm davaları tek bir ekrandan görüntülemek ve aynı zamanda detaylı bilgi almak mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Dava edildiğimi nasıl anlarım?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Dava açıldığında mesaj gelir mi?

Herhangi bir kişi hakkında dava açıldığında veya icra takibi başlatıldığında UYAP Bilgi Sistemi tarafından ilgili kişiye ücretsiz bir mesaj gönderilecek ve hakkında açılan dava hakkında bilgi verilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sms.uyap.gov.tr

Hakkimda dava Acilirsa haberim olur mu?

Hakkınızda özel hukuk davası açılması durumunda öncelikle dava dilekçesi ve ekleri size tebliğ olacaktır. Bu tebligatları aldığınız anda hiç vakit kaybetmeden bir Avukat ile görüşmelisiniz. Nitekim özel hukuk çok önemli sürelere tabidir ve kaçırılan sürelerin maalesef telafisi mümkün olmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetserhattercan.com

Açılan dava ne zaman Uyapta görünür?

Buna göre dava, dava dilekçesinin (elektronik ortamda, UYAP'ta) tevzi edilerek kaydedildiği tarihte açılmış sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alanyaavukatlik.com

Şahit olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Hakkınızda açılan bir dava olup olmadığını veya tanık olduğunuz davaların olup olmadığını sorgulamak için online hizmetlerden yararlanabilirsiniz. T.C. kimlik numarası ve e – Devlet şifresi ile sorgulama yapabilir veya UYAP üzerinden telefonla, SMS yardımıyla sorgulama gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Bir davanın açılması ne kadar sürer?

Bu düzenlemeye göre, özel kanunlarda aksi öngörülmemişse, dava açma süresi, Danıştay ve idare mahkemelerinde altmış gün, vergi mahkemelerinde otuz gün olarak belirlenmiştir. Bir düzenleyici işleme karşı açılacak iptal davasının idari bir dava olmasından ötürü, dava açma süresinin altmış gün olduğunu söylemek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

E devletten dava dosyası ne zaman silinir?

Alacaklı tarafın, icra dosyası üzerinde 1 yıl boyunca işlem yapmaması neticesinde icra dairesince ilgili dosya arşive kaldırılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halilkaanemektar.av.tr

Eski dava dosyamı nasıl öğrenebilirim?

E-devlet hizmetini kullanarak e-devlet şifresine sahip olan bütün vatandaşlar, e devlet dava sonucunu öğrenme ya da UYAP dosya sorgulama işlemlerini kolaylıkla yapılabilir, e devlet UYAP vatandaş giriş ekranı sistemine ulaşabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Dava dosyamı nasıl görüntüleyebilirim?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Bir dava dosyası ne zaman kapanır?

Ceza davası açıldığında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilirse dosya kapanır. KYOK kararı alınabilmesi için delillerin yeterli suç şüphesi oluşturmaması ya da kovuşturmanın mümkün olmaması gerekir. Bu koşullar sağlandığında dosya kapanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Dava kapanınca e devlette görünür mü?

İlgili birim tarafından dosyanız işlemden kaldırılarak, UYAP Bilişim Sistemi üzerinden dosyanızın kapatılması halinde, eş zamanlı olarak E-devlet sistemine dosyanızın kapalı olduğu yansıyacak ve dosyanız E-Devlet ve Vatandaş Portal'da görülmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mashukuk.com

UYAP dava dosyası ne zaman silinir?

Dosyanın silinmesi mümkün değildir. Uyap sisteminde "kapanmış dosyalar" kısmında muhafaza edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Kara liste ne zaman silinir?

90 gün boyunca ödemediğiniz borcunuz hakkında yasal takip başlar. Daha sonra Merkez Bankası tarafından kara listeye alınırsınız. Tutulan kayıt, borç ödendikten yaklaşık 5 yıl sonra silinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hangikredi.com

Ne zaman takibe düşer?

Yasal takip, vadesi gelmiş olan borcun 90 gün içinde ödenmemesi ile ortaya çıkan bir durumdur. 90 gün süresince ödenmeyen borçlar yasal takibe girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kaç tl nin altına icra takibi yok?

9 Kasım 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7420 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Geçici 2. Maddesi kapsamında 2.000 Türk Lirasının altındaki icra takip dosyalarının kapatılması imkanı getirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasantok.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT