Kredi başvurusu yapılan bankanın şubesi, başvuru sorgulama hizmeti de verir. Kredi başvuru durum sorgulama işlemi için doğrudan bankanın fiziksel şubesine gidilebilir. Şubelerde genellikle sıra numarası almak suretiyle işlem yürür. Bu nedenle bir süre sıra beklemek gerekebilir.
Başvuru sahibi, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurular dahil olmak üzere Hakem Heyeti'ne yaptığı tüm başvurularını görüntüleyebilecektir.
E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra Vergi Borcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz. Doğrudan vergi borcu sorgulama sayfasına gitmek için TIKLAYIN!
Kredi başvuru sonucu için yasal süreç 10 iş günüdür. Şube ile Kredi Sonucu Öğrenme Bankalara ait şubelere gidilerek kredi başvurusunun durumu öğrenilebilir. Şubelerde işlem için sıra numarası aldıktan sonra banka personeli kimlik bilgilerini doğruladıktan sonra istenilen bilgileri aktarmaktadır.
e-Devlet kapısı üzerinden günlük verilerle oluşturulan Kredi Limit-Borç Bilgileri ile Çek Raporu, günde 1, ayda 4, yılda 24 kez ve ücretsiz alınabilecek.
İlgili 22 soru bulundu
Evet, e-Devlet banka borcu sorgulama işlemi ile bu mümkün. e-Devlet banka borcu sorgulama işlemi ile Türkiye Bankalar Birliği'nde adınıza hazırlanmış olan en güncel rapora ulaşabilirsiniz. Kredi limit ve borç bilgilerinin yanı sıra geçmişte yapmış olduğunuz işlemleri de bu raporda görmeniz mümkün.
Durumu fark eden vatandaşlar borçsuzluklarını ispatlamak için derhal menfi tespit davası açmalılar. Akabinde basiretli bir tacir gibi davranmayan banka aleyhine maddi- manevi tazminat davası da açılabilir.
Başvurunuzun durumunu/sonucunu e-devlet üzerindeki " İletişim Merkezi Başvuru Sonucu Sorgulama " alanından görüntüleyebilirsiniz.
Gerçek kişiler için, e-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) veya e-Devlet mobil uygulaması üzerinden, kredi limit ve borç, çek, senet, bireysel kredi başvuru, kamu ihale yasaklılık, çek yasaklama ve kaldırma kararı ile gecikmeli telefon ve fatura bilgilerini içeren Risk Merkezi raporunuzu, günde 1, ayda 4 adet, bir ...
E-DEVLET ŞAHIS ÖDEMELERİ SORGULAMA
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
e-Devlet Risk Merkezi Raporu'nda kredi notu yer almıyor. Kredi notu öğrenmek için Findeks ya da banka şubelerinden ücret karşılığında hizmet alınabilir.
Şimdi de aynı uygulamayı vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. Vergi dairelerine olan 21 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz.
Kredi notu sorgulama işlemini Findeks üzerinden yapmak mümkün. Findeks üzerinden kredi notuna risk raporunu alarak ya da sadece kredi notu sorgusu yaparak ulaşılabilir. Alınacak risk raporu ile hâlen aktif ve son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilere ilişkin ödeme geçmişi tek bir raporda görebilir.
e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
İster bireysel ister kurumsal olarak kredi başvurusunda bulunun, çeşitli nedenlerle talebiniz reddedildiği zaman bu başvurunun silinebilmesi ve tekrar başvuru yapılabilmesi için 180 günün geçmesi gerekir.
Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.
Vatandaş talepleri, geliştirilen Açık Kapı Mobil uygulaması ile yapılabilmektedir. Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilir, yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.
Açık Kapı projesi ile vatandaşın valiliklere olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Uygulama sayesinde vatandaşlar, 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan valilik bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına iletebilmektedir.
Başka birisinin adına kredi çekilmesi yalnızca vekaletname kullanılarak mümkün olabilir. Vekaletname ile kredi çekecek kişiler, kredinin gerçek sahibi olacak kişiden, noterden ıslak imzalı vekaletname almalıdır. Bu vekaletnamede, kişiye vekalet edecek kişinin açık kimliği ile kredi çekme yetki tanımı yer almalıdır.
Bankadan kredi çekerken bir sözleşme imzalamanız gerekir. Islak imza attığınız bu sözleşme banka ile sizin, yani krediyi kullanan tüketici arasında yapılır. Dolayısıyla bir başkasının adını vererek krediyi çekmeniz ya da imza atmanız söz konusu değildir.
Anında hesaba yatan kredi çekmek için ihtiyaç duyduğunuz belgeler T.C. kimlik kartı, maaş bordrosu ve SGK dökümüdür.
Kredi notu değeri başvurmak istediğiniz kredi ürünü ve kredi tutarına göre farklılık gösterebilir. Kredi notu aralıkları 1 ilâ 1900 arasındadır. Genel olarak 1500'ün üstündeki kredi notu iyi kabul edilir ve kredi ürünleri için uygundur.
Mevcut kredi, kredi kartı, çek ya da senet ödemelerinizin üst üste yapılmaması durumunda isminiz Merkez Bankası veritabanındaki listeye eklenir. Bu listeden adınızın çıkması için ise, mevcut borcunuzu tamamen ödemeniz gerekir. Borcunuzu tamamen ödedikten sonra da 5 yıl süreyle adınız bu listede tutulur.
Bankaya yasal olarak beyan edilen aylık gelirin en fazla %50'si, aylık kredi ödemesi üst limiti olarak kabul edilir. Örneğin, bankaya beyan edilen aylık gelir 3.000 TL ise en fazla 1.500 TL aylık toplam kredi taksit ödemesi yapılabilir. (İstisna birkaç bankada bu oran %70 olarak belirlenmiştir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri