OSB girişindeki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) binasında oluşturulan merkezde tüm yardım, arama ve kurtarma faaliyetlerinin koordinasyonu yapılırken, bireysel olarak talepte bulunan depremzedelere, depolardaki çadırlar dağıtılıyor.
Aynı zamanda ÇADIR yazıp 2868'e göndererek 20₺ katkıda bulunabilirsiniz. Türk Kızılay, afet bölgelerinde oluşan geçici barınma ihtiyacını, ürettiği yüksek kalitedeki afet çadırları ile karşılamaktadır.
Kızılay vatandaşların iade ettiği çadırları toplayıp, depolamıştır. Valiliklerde oluşturulan bürolar vasıtasıyla 35 bin aşkın depremzede vatandaşımız, deprem bölgesinden nakledilerek, kamu tesislerine yerleştirilmiş olup, ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanmaktadır.
Evleri kullanılamaz hâle gelen vatandaşlar acil olarak çadırlara yerleştirildi. Bölgede evler yeniden yapılana kadar depremzedelerin konteyner evlere yerleştirilmesi planlamaları da hızla devam ediyor. AFAD, depremzedelerin evlerine kavuşana kadar konteyner evlerde yaşamaları için yardımlara başladı.
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, depremzedelerin geçici barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla bölgeye ilk andan itibaren başlatılan çadır sevkiyatı aralıksız devam ediyor. Depremin etkili olduğu illerde şu ana kadar 270 noktada çadır kent alanları oluşturan AFAD, bireysel çadır taleplerini de karşılıyor.
İlgili 38 soru bulundu
Dağıtılan çadırların açıklamamızın ekinde sunulan tutanakta görüleceği üzere geri alınması söz konusu değildir. AFAD, vatandaşlarımızın ihtiyaçları ortadan kalkıncaya kadar çalışmaya devam edecektir."
Madde 76 –(Değişik : 4/7/1995 -4114/1 md.) *2023 yılı itibariyle 6831 sayılı Orman Kanunu 76/a maddesine göre tanzim edilecek tutanak üzerine orman işletme şefi tarafından 494 TL idari para cezası uygulanmaktadır.
Evleri az hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere ve fiilen ikamet edilmeyen konutlara barınma desteği yapılmamaktadır. Konutu hasarlı olan afetzedelerden konteyner talebi olanlara sadece taşınma yardımı yapılacak olup, ayrıca kira yardımı yapılmayacaktır.
TÜM PREFABRİK VE KONTEYNERLERDE KDV YÜZDE 1
Bugünkü kararla deprem bölgesi ve kurum sınırlaması kaldırıldı. Yılsonuna kadar tüm prefabrik ve konteyner teslimlerinde KDV yüzde 1 oldu. Depremzedeler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane ve sosyal tesislerde konaklama ve yemek hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Adıyaman'da deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, ''Ev sahipleri de kiracılar da konteyner kentlere gidebilecek. Öncelik yakınlarını kaybedenlerde olanlar'' dedi.
Proje bölgesinde en az 6 aydır ikamet ediyorsanız size en yakın İl/İlçe Müdürlüğüne giderek yeni ahır yapımı (çadır) ile ilgili formları doldurup başvurunuzu yapınız. Başvuru dosyası en yakın İl/İlçe Müdürlüklerine şahsen teslim ediniz. İnternet veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
a) İhtiyaç duyulan malzemeler/çadırlar, il AADYM tarafından hazırlanan mesaj formu ile Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinden (Başkanlık AADYM) talep edilecektir.
Bu haklar, acil yardım, barınma, gıda, su ve temel sağlık hizmetlerini içermektedir. Devletler, depremlere hazırlıklı olmalı ve afet sonrası hızlı bir şekilde müdahale etmelidir. Ayrıca, depremzedelere uygun barınma alanları sağlanmalı, temel ihtiyaçları karşılanmalı ve psikolojik destek hizmetleri sunulmalıdır.
Çadırların birim maliyeti 7500 TL / 375 EUR / 400 USD'dir ancak 100 TL ve katları olacak şekilde dilediğiniz miktarda ödeme yapabilirsiniz.
Antakya'da evleri zarar görenlerin bir bölümü, Yeni Hatay Stadyumu ve Hatay Merkez Spor Salonu'nun çevresinde AFAD koordinasyonunda çadırlar kurularak buralara yerleştirildi. İskenderun'da ise depremzedeler için Prof. Muammer Aksoy Caddesi'nde çadır kent oluşturuldu.
Konteyner Kent'te bulunan evler 21 metrekare olacak şekilde, mutfak, banyo ve tuvaleti de olacak şekilde tasarlandı. Evlerin içinde beyaz eşya, koltuk ve masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi de bulunacak.
Duyuruya göre konteyner yardımı öncelik sırasına göre verilecek. Karara göre, "Fiilen oturmakta olduğu evi sırasıyla yıkık, acil yıktırılacak veya ağır hasarlı tespit edilenlerden aynı yerde hasarsız ikinci bir konutu olmayanlar, öncelikli gruplardan başlamak suretiyle yerleştirilecektir."
Depremden etkilenen vatandaşların sahip olduğu Afetzede hak sahipliğinden faydalanmaları için başvuru yapmaları gerekiyor. Afetzede hak sahipliği başvurusu turkiye.gov.tr üzerinden veya mahalle, köy muhtarlıkları üzerinden yapılabilir.
Kesin ve İtiraz hasar tespitlerinde konutları ağır/yıkık ve orta hasarlı olarak tespit edilenler de yukarıdaki şart ve sıralama da konteyner imkanının dan faydalanabilecek.
İkamet ettikleri konutları yıkık/acil yıktırılacak/ ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine aylık 5.000₺, kiracılara ise aylık 3.000₺ Barınma Yardımı yapılacaktır. 12 ay boyunca verilecek yardımlar için başvurular, e-Devlet “Afetzede Barınma Desteği” sayfası üzerinden yapılmaktadır.
Konutları deprem afeti nedeniyle yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olarak tespit edilen afetzede aile başına 10.000-TL destek ödemesi yapılmaktadır.
Çadır Yeri Seçimi
Çadır alanının sel basması, yıldırım, taş düşmesi ve çığ gibi tehlikelerden uzak bir yer olmasına dikkat et. Kaya düşmelerine karşı kaya altına çadır kurulmamalıdır. Yıldırım tehlikesine karşı da bölgedeki tek ağaç altına ve mağara içinde duvara bitişik çadır kurulmamalıdır.
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ili kapsayan ormanlık alanlara giriş yasağı kararı genelgesi içerisinde kamp yasağı da yer aldı. Genelge içerisinde yer alan Madde 2'de yazılı bu karara göre, ormanlık alanlarda “ücretsiz kamp” yani dilediğiniz gibi kamp ve piknik 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandı.
Türkiye'de belirlenen kurallara göre normal şartlarda Milli Park, turistik bölge, orman, koru ve sahil gibi devlet kurumlarına ait bölgelerde ücretsiz kamp kurmak yasak olarak sayılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri