Bu karşım on dakika bekletildikten sonra kızarıklıklar giderilir. Ayrıca ağdadan sonra oluşabilecek sivilcelerin de önüne geçilir. Bunun yanı sıra bebek pudrası ile ağda kızarıklıkları giderilir.
Ağda sonrası yatıştırıcı olarak bebe pudrası
Eğer cilt hassas ise, pudralı ağdalar tercih edilmeli veya ince pudralı/pudrasız ağdanın altına bol miktarda pudralama yapılmalıdır. Talk Pudra her sir ağda uygulamasında gerek duyulan önemli destekçilerden biridir.
Temizlenen bölgeye pudra sürmek, tüylerin ağdaya çok daha kolay gelmesini sağlar. Bu nedenle pudra sürmeniz önerilir. Ağda çabuk bitsin diye büyük bantlar kullanmaktansa, küçük bantlar kullanmak çok daha başarılı sonuçlar almanızı sağlar.
Ağdadan 5-10 dakika önce ağda yapacağınız bölgeye sürün ve masaj hareketleriyle uygulayın. Sonrasında üzerine pudra dökebilirsiniz, cildiniz çok fazla nemli kalırsa.
İlgili 44 soru bulundu
Ağda öncesinde hassas bölgeye veya cilde uygulanacaksa talk pudrası kullanabilirsiniz. Talk pudrası sayesinde cildiniz tahriş olmadan ve daha az acı hissederek ağda uygulaması yapabilirsiniz. Ağda sırasında kullanacağınız ağdanın çeşidi, makinesi, spatula ve ağda bezi ağda uygulamalarını kolaylaştıran ürünlerdir.
Uygulama yapacağınız bölgeyi sabun ile temizlemeli ve kurulamalısınız. Ufak su damlaları, kir ve yağ tortuları ağdanın tüylere yapışmasına engel olacaktır. Temizlik işleminin ardından ağdanın uygulanacağı bölgeyi pudralamak da iyi bir yöntemdir. Uygulama esnasında çok yüksek olasılıkla biraz terleyebilirsiniz.
Acısız ağda yapmanın kolay yolları var tabii ki. Ağdadan yarım saat kadar öncesinde, ağda yapacağım bölgeye emla kremi sürüp bekliyorum. Ardından neredeyse acısız bir şekilde ağdamı yapıyorum. Emla, uyuşturucu kremler arasında en etkilisi diyebilirim ancak gramajı çok küçük ve fiyatı çok pahalı.
Regl döneminde cildin hassas olmasına bağlı olarak ağda yapılması durumunda ciltte tahriş meydana gelme de söz konusu olabilmektedir. Aynı zamanda adet dönemi içerinde yapılan ağdanın uzun süreli olmaması ve kılların tekrar kısa bir zaman içerisinde çıkması da söz konusu olmaktadır.
Ağda bantlarını tüylerin çıkış yönüne doğru yapıştırın. Ellerinizde bantın arasında boşluk kalmayacak şekilde cildinize tamamen yapıştırın ve tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekin. Eğer ağda uyguladığınız yerde ağda kalırsa kutunun içinden çıkan mendilleri kullanarak cildinizi temizleyin.
Şurada Paylaş! Şurada Paylaş! İnanmayacaksınız ama kasık bölgesi, alt bölgeden daha fazla acıtır.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Talk pudra olarak da adlandırılan bebek pudrası geleneksel olarak bebeklerde pişiği engellemek ve cildin yumuşak olmasını sağlamak için senelerdir kullanılan bir tozdur. Bu özelliklerinin yanı sıra kadınların da cilt bakımından makyaja, saçtan sivilce problemine kadar pek çok alanda kullandığı da üründür.
Ağda yapacağınız bölgeyi sabunlu su ile iyice yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız bölgeye az miktarda bebek pudrası sürün. Acıyı azaltacaktır. Bölgenin yumuşak olması, ağda işlemlerinin de kolay olmasını sağlar.
Kadınlar tarafından ağda yapmadan önce de bebek pudrası kullanılabilmektedir. Ağda yapılacak cilt bölgesine bebek pudrası uygulanır ve iyice silkelenir. Böylece cilt yüzeyinde fazla yağ emilerek ağdanın tüyleri daha iyi tutması sağlanmış olur. Dahası cildiniz pudranın etkisiyle rahatlayıp serinleyecektir.
Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz. Doğal ürünler oldukları için ağda sonrasındaki günlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Antiseptik içerikli kremlerle ciltte oluşan tahrişleri en aza indirmeniz mümkün.
Regl döneminin bitmesinin ardından iki ya da üç gün içerisinde vücut kendi dengesine kavuşacaktır. Bu süreden sonra ağda işlemini yaptırılması daha sağlıklı ve daha uzun süreli olacaktır.
Bu nedenle regl dönemine yakın ve regl döneminde kadınlarda alınan tüyler daha fazla çıkar. Bu dönemin sonlanmasının ardından 2 ya da 3 gün içerisinde kendi dengesine kavuşan bayanlar ağda işlemini yaptırmalıdır.
Merhabalar, adet döneminde kişi daha hassas olacağı için bu dönemde lazer epilasyon yaptırılmaması önerilir. İdeali adet bittikten 2-3 gün sonra lazer epilasyonun yapılmasıdır. Ancak adet döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi olarak bir sakıncası yoktur.
Tüy dökücü krem ağdayla kıyaslandığında çok daha pratik ve hızlıdır. Ağda ise köklere kadar uzanan tüyleri alır ve daha uzun süre süren bir etki sağlar. Her epilasyon işleminden sonra tüy azaltıcı krem kullanmak da uzun vadede istenmeyen tüylerden kurtulmak için iyi bir seçim olur.
Ağda çeşitlerinden olan sir ağdalar klasik ağdalar gibi şeker içermediğinden kıl köklerini beslemez ve düzenli kullanımda tüylerin azalmasına yardımcı olur. 2-3 yıl düzenli olarak kullanılan sir ağdalar tüylerinizde gözle görülür bir azalma sağlar.
Kartuş Ağda
Kartuş ağdalar evde kullanım için oldukça idealdir. Evde konforlu ağda uygulaması yapmak istiyorsanız sizde kartuş ağda kullanmayı tercih edebilirsiniz. Kullanım alanı: Kartuş sir ağdalar kol, koltuk altı ve bacak bölgesi için kullanılır.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz. Bunun için soğuk su ve sütü karıştırın. Temiz bir bezi bu karışıma batırarak cildinize uygulayabilirsiniz.
Bu yöntemlerin en bilineniyse soğuk sudur. Ağda uygulanan bölgeye soğuk su tutulduğunda ya da buzla ovalama yapıldığında yanma hissi azalır. Diğer doğal yöntemler arasında süt, kantaron yağı ve saf aloe vera sürmek olduğu söylenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri