Sağlık Ocakları yurt genelinde saat 08.00 - 17.00 arasında açıktır. 12.30 - 13.30 arası öğle tatili yapılmaktadır. Sağlık Ocağı çalışma saatleri yurt genelinde aynı olmakla birlikte bazı bölgelerde doktor çalışma saatleri değişiklik gösterebilmektedir. (Bazı doktorların çalışma saatleri esnek olabiliyor.)
Yurt genelinde sağlık ocakları 08:00'de açılıyor, 17:00'de ise kapanıyor. Sağlık ocaklarında öğle tatili arası saat 12:00 ile 13:00 arasındadır ve bu saat aralığında sağlık ocaklarında hizmet verilmez. Hafta sonu: Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.
Aile hekimleri, yoğun iş temposu nedeniyle haftalık 40-50 saatten fazla çalışabilirler. Ayrıca, acil durumlarda da müdahale etmek zorunda kalabilirler, bu da çalışma saatlerini etkileyebilir.
eleman.net verilerine göre, Aile Hekimi 2023 yılında ortalama 35.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Aile Hekimi , Ocak 2023 yılında ortalama 32.000 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 30.096 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
"Aile hekimlerinden kaç gün rapor alınabilir?" sorusunun yanıtına gelirsek aile hekimleri 10 gün rapor verebilir. Bu süre, bir aile hekiminin tek seferde verebileceği en uzun rapor günüdür. 10 günlük süre tamamlandıktan sonra kontrol için doktora gittiğinizde aile hekimi size tekrar bir 10 günlük rapor yazabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Sağlık Ocakları Saat Kaçta Açılıyor, Kaçta Kapanıyor? Sağlık Ocakları yurt genelinde saat 08.00 - 17.00 arasında açıktır. 12.30 - 13.30 arası öğle tatili yapılmaktadır. Sağlık Ocağı çalışma saatleri yurt genelinde aynı olmakla birlikte bazı bölgelerde doktor çalışma saatleri değişiklik gösterebilmektedir.
Aile hekiminin ortalama hasta sayısı, bulunduğu yere göre 1000 ila 1500 arasıdır. Haftada ortalama 55 saat çalışmaktadır, günde ortalama 25-30 hasta görmektedir ve her birine ortalama 15-20 dakika ayırabilmektedir.
Aile Hekimliği çalışanlarına hafta içi mesai saatleri dışında 8 saat, hafta sonu 16 saatten fazla ve haftada 30 saatten fazla nöbet tutturulamaz. Bugün kanuna aykırı olarak entegre hastanede 24 saat nöbet tuttuktan sonra 8 saat de normal mesai yapılmaktadır.
Aile Sağlığı Elemanlarının ücretleri doğrudan devlet tarafından ödenecektir.
Aile hekimliği, zor ve sorumluluğu ağır bir meslek olmasının yanında son derece saygı ve sevgi duyulan bir meslek olarak tercih ediliyor. Pek çok gencin kariyer hedeflerinde yer alan aile hekimliği çok çalışma ile ulaşılabilecek kutsal bir meslek.
Aile Hekimliği Anabilim Dalı bulunan üniversitelerden biri de Dokuz Eylül Üniversitesi'dir. Aile hekimliği eğitimi 3 yıl sürer. Bunun haricinde Tıpta Uzmanlık Sınavı olarak bilinen TUS ile farklı bir branşta uzmanlık kazanmak isteyenler ayrıca sınava girmelidir.
ESNEK MESAİ UYGULAMASI
· Esnek mesai uygulaması kapsamında Aile Sağlığı Merkezi Hafta içi Her gün 17:00 – 19:30 saatleri arasında açık olacaktır. Bu saatler içinde ASM'de bir hekim ve iki yardımcı Sağlık personeli çalışacaktır.
Hastalar ilk üç ay için Sağlık Müdürlüğü tarafından kendileri için belirlenen Aile Hekimine gitmek zorundadırlar. Eğer hasta başka Aile Hekimine muayene için giderse o hekim, kendi bakmakla yükümlü olduğu nüfus içinde olmayan, bu hastaya istemezse bakmayabilir veya isterse misafir hasta olarak bakabilir.
Aile Hekimleri ve hemşireleri iki ayrı statüde çalışmakta, memuriyetten geçenler 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabii olarak, açıktan girenler ise SGK'lı olarak çalışmaktadır.
Resmi bayram tatili sürecince, hastanelerin acil servisleri açık olacak ve hizmet verecek. Bayram günlerinde sağlık ocakları faaliyet göstermeyecek.
Aile hekimleri kamuda bağışıklama, kronik hastalıkların takibi, tanı ve tedavi, toplum ve çevre sağlığı, aile planlaması hizmetleri vermekte. Özel hastanelerde ise her yaş grubuna check up hizmeti vermektedir.
on gün, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü halinde ve her olay için yedi gün izin verilir. kaydıyla aile hekimi ve aile sağlığı çalışanına 5 gün izin verilebilir.
Aile hekimleri hastalarını sadece tedavi etmez, onları hastalanmadan önce korumaya çalışır. Bu amaçla kişiye yönelik koruyucu hizmetler içinde aşılama, yaşam tarzı değişiklikleri için danışmanlık yapma, bebek ve çocuk izlemi, gebe izlemi, aile planlaması hizmetlerini sunar.
Aile Hekimliği uzmanı, hizmet verdiği kişilerin fiziksel, ruhsal ve sosyal durumunu yakından bilen ve bu açılardan sağlıklı hallerinin devamlılığı ve geliştirilmesi için çalışan uzman hekimdir. Ülkemizde bu donanımı kazanmak için uzmanlık eğitimi süresi 3 yıldır.
Görüldüğü gibi mevzuatta biyokimya, patoloji gibi branşlar “acil uzman tabip nöbeti gerektirmeyen branşlar” olarak tanımlanmaktadır.
İl sağlık müdürlüğünün görüş talebine cevap veren Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, aile hekimliği çalışanlarına nöbet ücreti ödenmeyeceğini, nöbete görevlendirilen aile hekimliği çalışanlarının ertesi gün nöbet izni kullanmaksızın mesaisini sürdüreceğini belirtti.
Ayda bir doktorun 14 nöbet tutması yasak; ama bu tabii ki uygulanmıyor. Yasal olarak hafta içi 12 saat, hafta sonu 24 saat olacak şekilde nöbet tutuluyor. Özellikle 'çömez' denen asistan hekimler ayda 14 nöbet tutuyor.
Aile hekimliği sertifikası alan kurum hekimleri de sadece çalışanlara reçete yazabilir. Bu hekimler tüm uzman hekimlerce reçete edilebilen ilaçları da yazma ile yetkilidir ancak aile hekimliği sertifikası ile kurum dışındaki hastalara yazma yetkisi yoktur.
Aile Sağlığı Merkezimizde hafta içi mesai saatleri arasında enjeksiyon ve pansuman işlemlerinizi ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz. Lütfen başvurunuzu yaparken doktorunuzun yazdığı reçeteyi yanınızda bulundurunuz. Reçetesi yanında olmayan kişilerin enjeksiyonları yapılmamaktadır.
Sözleşme imzalamış aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları atama talebinde bulunabilir mi? 25.05.2010 tarihinde yayımlanan Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği; memur olarak görev yaparken aile hekimliği sözleşmesi imzalayanların memuriyete tekrar dönmeden tayin talebinde bulunabilmesine imkân tanımaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri