Akçakoca gezinizde mutlaka görmeniz gereken başlıca yerler; Fakıllı Mağarası, Ceneviz Kalesi, Aktaş Şelalesi, Akçakoca Merkez Cami, Akçakoca Bey Anıtı, Bekir Özkök Kültür Evi, Evliya Cami, Hemşin Köyü Cami, Tarihi Orhangazi İlkokulu, Soyat Yalıyar Kayalar, Arabacı Köyü, Yeni Meze Cami, Kurugöl Kanyonu ve Tarihi Mahalle ...
Burası Batı Karadeniz bölgesinde yer aldığı için, Karadeniz'in bereketli mutfağından payına düşenleri almayı başarmış. Balık yemekleri, mancarlı pide, melengüç tatlısı, fındık, laz böreği ve kestane balı ilk aklıme gelenler…
Akçakoca Merkez Camii, Tarihi Hemşin Köyü Camii, Kurugöl Kanyonu, Ceneviz Kalesi, Fakıllı Mağarası, Aktaş Şelalesi, Cumaayanı Mesire Alanı, Akçakoca Kalesi gibi turistik yerler, Akçakoca'yı ziyaret etmek için cazip hale getirmektedir.
Akçakoca, Karadeniz Bölgesi'nin batı ucunda, Orta Anadolu'nun denize açılan en yakın penceresi konumunda olup, İstanbul ve Ankara gibi iki metropolün arasında yeşil ve mavinin kaynaştığı şirin bir tatil beldesidir. Düzce iline 37 kilometre mesafede bulunan bölge, aynı zamanda Düzce'nin en büyük ilçesidir.
İlgili 18 soru bulundu
Akçakoca'da başlıca geçim kaynağı tarımdır. Tarım ürünlerinin başında ise fındık gelir. Akçakoca iklim özelliği nedeniyle dünyanın en iyi fındığının yetiştiği Giresun ile aynı kalitede fındık yetiştirebilmektedir.
Akçakoca'yı ziyaret için en uygun dönem bahar ve yaz aylarıdır. Uzun yaz tatillerinin yanı sıra hafta sonu tatilleri ve günübirlik geziler için de sıklıkla tercih edilmektedir. Eşsiz plajları ile de dikkat çeken ilçe, hem doğa hem kültür hem de deniz turizmi açısından oldukça popülerdir.
Akkaya Plajı, sakin ve sessiz yapısı ile dikkat çekmektedir. Doğa ile iç içe bir alanda yer alan plaj, özellikle kafa dinlemek isteyenlerin tercih ettiği noktalardan biridir. Denizi tertemiz ve berraktır. Denizi sığ olduğundan dolayı özellikle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için oldukça uygundur.
Akçakoca Melengücceği Tatlısı, Akçakoca'da yaşayan Manavlar tarafından halen geleneksel hali korunarak yaşatılan bir lezzettir.
Salı günleri kurulan Akçakoca halk pazarı bugün saat 10.00-17.00 arası açık olacak.
13- Akçakoca Melengücceği Tatlısı Melengüçceği Tatlısı Düzce'nin neyi meşhur diye soranlara verilecek ilk cevap elbette ki Melengücceği tatlısı… Tamı tamına 700 yıllık bir tarihe sahip bu tatlının halk için de önemi büyük.
Akçakoca, Karadeniz kıyı şeridinde 35 km uzunluğunda bir kumsala sahiptir.
Düzce Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü Düzce Halk Sağlığı tarafından her hafta 10 farklı bölgeden alınan deniz suyu analiz sonuçları temiz çıktı. Akçakoca'da denize girilebilecek 10 noktadan alınan örnekler temiz çıkarken, 10 yüzme alanında herhangi bir uygunsuzluk bulunmadı.
Akçaşehir, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından yaklaşık 11 yıl sonra 23 Haziran 1934 tarihli ve 2529 sayılı kanunla Bolu iline bağlı bir ilçe haline gelmiş ve 7 Eylül 1934'te ilçeye Akça Koca Bey'in adı verilerek Akçaşehir'in adı Akçakoca olarak tescil edilmiştir.
Akçakoca Belediyesi tarafından deniz turizmine canlılık kazandırmak için hizmete sokulan Pusula Katamaran isimli gezi teknesi, bugün ilk turunu yaptı. Dev tekne deniz turlarının yanında kış aylarında restoran ve kafe olarak da hizmet verecek.
Şehir, özellikle kendi ürettikleri organik ürünlerle dikkat çekmektedir. Tatilinizi sonlandırmadan alabileceğiniz hediyelikler arasında Düzce fındığı, tütün kolonyası, buzdolabı magneti, havlu, el işi dokumaları, gravür sanatı ürünler, kestane balı, dağ çileği gibi ürünler yer almaktadır.
Çullama Kahramanmaraş mutfağına ait bir şerbetli tatlı ve yörede “bastık” olarak anılan pestille yapılıyor.
Çıtır Çıtır Mafiş Tatlısı (Balıkesir)
Bol tereyağlı peskütan çorbası, incecik baklava hamurundan yapılan kelle tatlısı, bir yiyenin bir daha istediği ketesi ile Sivas yemekleri damaklarda şahane tatlar bırakıyor...
2-3 yıldır bakımdaydı.Son hali mükemmel olmuş.Kaleye giriş ücretsiz.Kale içinde ahşap yürüyüş yolları,merdivenlerle tüm kaleyi dolaşıyorsunuz.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerinden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin en soğuk deniz suyu sıcaklığı Düzce'nin Akçakoca ilçesinde ölçüldü. Akçakoca'yı Zonguldak takip ederken, en yüksek sıcaklık ise 32 derece ile Mersin Silifke'de kaydedildi.
Akçaşehir, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından yaklaşık 11 yıl sonra 23 Haziran 1934 tarihli ve 2529 sayılı kanunla Bolu iline bağlı bir ilçe haline gelmiş ve 7 Eylül 1934'te ilçeye Akça Koca Bey'in adı verilerek Akçaşehir'in adı Akçakoca olarak tescil edilmiştir.
Batum'un Liman köyünden Bekaroğlu Osman (1877) ,Akçaşehir'e gelerek çuhalı çarşı etrafına diğer ailelerle birlikte yerleşmişlerdir… İlerleyen zaman içerisinde Akçakoca'nın en büyük mahallesi konumuna gelmiştir ve buna istinaden şu an ki yerleşim, Laz nüfusunu geçmiştir.
Batı Karadeniz'de bulunan Akçakoca, Düzce ilimize bağlı bir ilçedir. Yaklaşık olarak 40 bin nüfusu bulunan Akçakoca eşsiz doğası ve göz alıcı sahili ile oldukça dikkat çeken yerlerden biridir. Akçakoca doğuda Zonguldak ve batıda Sakarya ile komşudur. Aynı zamanda Düzce ilimizin Karadeniz'e kıyısı olan ilçesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri