1. Melomakarona. Tariflerinde Yunanistan'ın tipik olarak bilinen malzemelerine (yağ, bal, portakal ve fındık) dayanan melomakarona tipik bir Yunan tatlısı olarak kabul edilir.
Yunanistan'da sofraya oturduğunuzda salata olmazsa olmaz. Soğan ve feta peynirinin başrolde olduğu bu hafif salatanın diğer malzemeleri ise marul, domates, salatalık ve zeytinyağı. Yunanların meşhur et yemekleri arasında olan souvlaki, Yunan kebabı olarak da biliniyor.
Yunan zeytinyağı, dünyada, saflığı, sıra dışı tadı ve yüksek besin değeriyle tanınmaktadır. Zeytinyağı, üretilme biçimi, kimyası ve tadına bağlı olarak sızma, doğal ve saf olarak sınıflandırılır. Yunanistan'ın yıllık yağ üretimi, %75'i en kaliteli yağ olarak bilinen sızma olmak üzere 430,000 tondan fazladır.
Lokma, un, maya, tuz ve şekerle hazırlanan hamurun, sıvı yağda kızartılmasıyla hazırlıp koyu kıvamlı şerbetle tatlandırılarak servisi yapılan bir Türk tatlısıdır. İzmir Lokması adıyla coğrafi işaret almıştır. İzmir lokması Yunan mutfağında da yapılan tarzıyla lokma (Yunanca: loukoumades).
İlgili 35 soru bulundu
Yunanistan zengin öğle ve akşam yemeği menülerinin aksine kahvaltılarını vasat geçiren bir ülke. Kahvaltıda genellikle peynirli ve otlu börek ve kurabiye gibi çeşitleri tercih eden Yunanlılar içecek olarak ise kahve ve frappe gibi içecekleri tercih ediyor.
Yunan ve Türk mutfağı, Roma mutfağının devamı olan Bizans mutfağının üzerine inşa edilmiştir. Roma mutfağı antik Yunanlardan birçok yemeği almıştır, ancak plasenta (ve dolayısıyla baklava) Yunan kökenli bir yemek değildir, Roma yemeğidir.
Başlıca ihraç ürünleri işlenmiş ve ham gıda ürünleri, işlenmemiş pamuk ve tütün, tekstil, kimya ürünleri, çimento ve rafine petrol ürünleridir. İthalat kalemleri arasında ise yiyecek, elektrikli eşya, makineler, hammadde, yakıt-yağ önemli yer tutmaktadır.
Elláda (yardım·bilgi) Yunanca telaffuz: [eˈlaða]) ya da resmî adıyla Helen Cumhuriyeti (eskiden Hellas, Yunanca: Ελληνική Δημοκρατία Ellinikí Dimokratía, Yunanca telaffuz: [eliniˈki ðimokraˈti.a]), Güneydoğu Avrupa'da bulunan bir ülkedir.
Elverişli toprakları ile Yunanistan'ın geçim kaynaklarının başında tarım yer alır. Tahıl, tütün, pirinç, zeytin, pamuk, meyve ve sebze üretimi gerçekleştiren Yunanistan, balıkçılıkta da oldukça gelişmiş bir ülkedir. Tarihi ve kültürel yapıları ile ilgi çeken Yunanistan'ın diğer geçim kaynağı ise turizmdir.
Tirokroketes (Τιροκροκέτες): Tirokroketler, kızarmış peynir toplarıdır ve popüler bir mezedir. Τiri Feta (Τυρι φετα) – Beyaz peynir: Salata ve yemeklerde kullanıldığı gibi ortaya üzeri zeytinyağla soslanıp meze olarak da getiriliyor.
Türk topraklarında da bilinen ve hemen her mutfakta pişen lezzetlerden birisi olan revaninin, Yunanistan'da şerbetine portakal kabuğu rendesi eklenir. Çok yoğun bir şekerli tadı olmayan bu tatlı özellikle yaz günlerinde yanında dondurma eşliğinde servis edilir.
Nüfusun %98'i Yunan Ortodoks inancına mensuptur (Yunan Ortodoks %98, Müslüman %1.3, diğer %0.7). Din özgürlüğü Anayasa tarafından garanti altına alınmıştır ve Müslüman, Katolik, Protestan ve Museviler gibi diğer dini gruplar kendi ibadethanelerine sahiptir.
Dünya Savaşı sırasında Mançurya halkına uygulanan biyolojik ve kimyasal savaş birimidir. Bu birim insanlar üzerinde birçok deney yapmıştır. Birim 731 kompleksi. Ana binanın ortasında iki hapishane gizlidir.
Yunanistan anayasasının II. bölümünün 3. maddesinde “Yunanis tan'da egemen din Ortodoksluk inancıdır” şeklindedir. Resmî din Ortodoks Hristiyanlıktır.
Yunanistan'da yaşam maliyeti diğer Avrupa ülkerine oldukça düşüktür. Numbeo'ya göre en pahalı şehir olan Atina'da ayda 300-500 Euro'ya, merkez dışında 200-400 Euro'ya tek yatak odalı bir daire bulabilirsiniz.
Yunanistan'da yaşam masrafları ülke vatandaşları için yüksektir ancak küresel anlamda düşüktür. Yunanistan Yaşam Maliyeti Endeksi ile Avrupa ülkeleri içinde en ucuz 24. ülkedir.
İki ülkenin başkentleri baz alındığında, Atina ile Ankara arasında kişiye özel bir hususi araçla yapılan seyahatte yaklaşık olarak 1500 kilometre yol alınmaktadır. İki ülke arasındaki en kısa mesafe ise havayolu seçeneğinin kullanılmasıdır.
Yoğurt (< Yuğurt) Türkçe kökenlidir.
Evet, 2013 yılından itibaren Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tescilli Türk tatlısıdır. Osmanlı zamanında yapılmaya başlandığına dair çok net kanıtlar vardır. Orta Asya'da, 1200'lü yıllarda, baklava, yuvka gibi kelimeler Divan-ı Lügatıt Türk'te geçmektedir.
Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, baklavanın ana malzemesi yufkanın anavatanının Orta Asya olduğunu ve ilk kez Türkler tarafından yapıldığını bildirdi.
Çay denince de Yunanistan'da siyah çay değil bütün botanik çaylar akla gelir. Bu çayların kış mevsiminde kafelerde içilen sıcak içeceklerin arasında mütevazi bir yeri vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri