Genellikle şarj edilebilir bir lityum iyon pil ile çalışırlar. Çevresel cihazlar, NFC, dijital fotoğraf makinesi, termometre, ivmeölçer, pedometre, kalp atış hızı monitörü, altimetre, barometre, pusula, GPS yön bulma cihazı, küçük hoparlör ve microSD kart içerebilir.
Ayrıca akıllı saatler fitness takibi, nabız ölçümü ve uyku izleme gibi sağlık ve fitness özellikleri sunar. Tüm bu özellikler akıllı saat telefona bağlanmadan kullanılır mı sorusunu gündeme getirmiştir. Bir akıllı saat, telefonla bağlantılı olmadan sadece zamanı gösteren bir aksesuardan öteye gidemez.
Akıllı saatlerin kendi internet bağlantıları olmadığı için tamamen bağımsız bir teknolojik cihaz olarak üretilmiyor. Saatlerin çoğu internet bağlantısı olan diğer cihazlarla, daha çok akıllı telefonlarla doğrudan bağlantı kurarak çalışıyor.
Akıllı çocuk saatleri, bir hücresel ağa veya Wi-Fi'ye bağlanarak çalışır. Bu, tıpkı bir yetişkinin akıllı saati gibi aramalar, metinler ve diğer bildirimler alıp almalarına olanak tanır. Bu saatler ayrıca çocukları eğlendirmek ve meşgul etmek için tasarlanmış birçok yerleşik özelliğe sahip olur.
Akıllı saatlerde Wi-Fi, Bluetooth ve GPS teknolojileri bulunur. Bunların yanı sıra harici ve yerleşik sensörler ile topladığı verileri ekranında gösterir. Akıllı saatler bir mobil uygulama aracılığı ile cep telefonunuzla senkronize edilir.
İlgili 26 soru bulundu
Genellikle sıkça kullanılmasa da akıllı saat LBS konumu nedir konusu meraklılarınca irdelenebilir. Akıllı saatler GPS ve Wi-Fi bağlantısı üzerinden konum bilgisi alır.
Dışarıdan bakıldığında basit bir saat gibi görünse de çeşitli uygulamalara erişim imkânı bulunur. Örneğin sosyal medya hesaplarından biri olan WhatsApp ile size mesaj gönderebilir veya çağrı yapabilir. Sim kartı özelliği bulunmayan cihazlardaki bu imkân, çocuklarınızla iletişim kurmanızı kolaylaştırır.
Akıllı saatler, ebeveynler tarafından çocuklarının güvenliğini ön planda tutan kullanışlı bir cihaz olduğu için tercih edilir. 4 ila 16 yaş arasındaki tüm çocuklar için uygun bir akıllı saat modeli bulunduğu için küçük yaştaki çocukların tablet ya da telefon ihtiyacı azalır.
Kolay kullanımın yanı sıra kameralı akıllı saat modellerinin kullanıcılara sunduğu diğer avantajlar şu şekilde sıralanır: Dahili kamera ile çevrenin fotoğrafını çekme, selfie çekme, video klip oluşturma ve görüntülü sohbet yapabilme olanağı tanır.
Akıllı Saatlerde SIM Kart Özelliği Ne İşe Yarar? Kullanıcıların hayatını daha kolay hale getiren akıllı saatler, SIM kart desteği sayesinde telefona ihtiyaç duymadan pek çok işlemi yerine getirebiliyor. Bu işlemler arasında arama yapabilme, gelen aramaları yanıtlama, internette gezinme yer alıyor.
Akıllı çocuk saatleri genellikle nano sim kart veya mikro sim kart ile çalışır. Pek çok durumda bu kartları almak ücretsizdir. Ancak siparişini verdiğiniz bu sim kartları kullanmak için bir GSM operatörüne abone olmanız gerekir.
Resmi olarak yapılan açıklamada bu ürünlerin kullanımı yasaklanmışken, kullanıcıların bu cihazları hemen imha etmesi gerektiği de söylendi. Özellikle GPS özelliğine sahip saatlerin daha tehlikeli olduğu söylenirken, bu cihazların çocuklarımızı korumaktan ziyade onlara zarar verebilecek ürünler olduğu kararı verildi.
Akıllı saat özellikleri arasında sağlık, aramalara cevap verme ve bildirimleri takip etme başlıkları öne çıkar. Mobil uygulamaları telefon üzerinden çalıştıran giyilebilir ürünlerin müzik dinleme, termometre, GPS, pusula ve hesap makinesi gibi daha birçok fonksiyonu bulunur.
Bluetooth'un etkin aralığı 10 metredir. Tüm Bluetooth işlemlerini, telefonunuzu diğer Bluetooth cihaz(lar)ından en fazla 10 metre yarıçapta tutarken gerçekleştirmeniz tavsiye edilir.
Apple Watch'taki hücresel bağlantı sayesinde, iPhone'unuzdan uzaktayken bile arama yapabilir, mesajları yanıtlayabilir, bildirim alabilir ve çok daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz.
“Akıllı saat cep telefonu kadar insanı etkilemez ama cep telefonu etkisini artırarak bir etki yapar. Akıllı saati kolumuza taktığımız an hem cep telefonu maruziyeti oluyor hem de akıllı saatin kendisinden kaynaklanan elektromanyetik alan maruziyeti oluyor.
Gün geçtikte daha fazla kişide gördüğümüz akıllı saatleri sağlığımıza daha fazla fayda sağlaması için kullanabiliriz. Çünkü akıllı saatler vücudunuzdaki birçok veriyi ölçebiliyor ve sağlığınız açısından tahmin yapabilmenizi sağlıyor. Böylece daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmenize yardımcı oluyor.
Ancak pil ömrü ve malzemelerinde kullanılan materyaller sebebiyle bu ürünler ortalama 2 - 3 yıl kadar performansını yitirmeden çalışabilir. 2-3 yılın ardından performansında düşüşler görülebilir. Bununla birlikte özel cam, kaliteli kayışlar ve lityum iyon pil kullanan saatlerin ömrünün en az 5 yıla çıktığı görülür.
(İlgili modeller için "Sıkça Sorulan Sorular/Kimler Yararlanabilir?") Akıllı Çocuk Saati Kampanyası 2 GB, her yöne 300 dakika, her yöne 300 SMS ve 2 GB internet içerir.
Yeni Akıllı Çocuk Saati 1GB tarifesi kapsamında yurt içi her yöne 600 dakika, her yöne 600 SMS ve 1 GB cepten internet sunulmaktadır. İlgili faydaların tüketilmesi durumunda; Yurtiçi konuşma güncel aşım ücretleri için tıklayınız.
Eğitim Bakanı Robbert Dijkgraaf, yasağın öğrencileri dikkat dağıtıcı etkilerden korumak ve çalışmalarına odaklanmalarını sağlamak için gerekliliğini dile getirdi.
Teknolojinin her geçen gün ilerlemesiyle birlikte akıllı saatler, son zamanların trendi haline geldi. Ayrıca bu ürünleri, sadece kolunuzdayken kullanmıyorsunuz. Çünkü akıllı saatler, telefon ile entegre hale gelebiliyor. Bu sayede cihazlarınızı, telefonlarınız üzerinden de kontrol edebiliyorsunuz.
Akıllı saatlerin şarj edilmesi için pil yüzdesinin tamamen bitmesi beklenmez. Aksine şarj bitmeden şarj edilmesi gerekmektedir. Bunun nedeni ise lityum iyon adı verilen pil ömrüne etki eden en büyük etkenlerden birinin pilinin kapanana kadar kullanması oluyor.
Akıllı Saatler Nasıl Çalışır? Modern saatlerin her modelinde WI-FI, Bluetooth ve GPS teknolojileri bulunur. Harici veya yerleşik sensörler, verilerin saat ekranında görünmesini sağlayan bilgilerin toplanmasına olanak tanır. Akıllı saat, bir mobil uygulama kullanılarak telefonla senkronize edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri