Akıllı saatlerin şarjının çabuk bitmesinin nedeni akıllı saat işlemcisine gereksiz bir yük biniyor olmasıdır. Bu nedenle de gereksiz olan tüm bildirimler kapatılmalıdır.
Akıllı Saatlerin Pil Ömrü
Kadın ve erkek akıllı saat çeşitlerinde lityum iyon ve lityum polimer olmak üzere iki tip pil kullanılır. Lityum iyon, yaklaşık iki ila üç yıl boyunca performansından ödün vermeden 300 ila 500 arasında şarj edilebilir.
Sonuç olarak, bir akıllı saatin ömrü genellikle iki ila üç yıl arasındadır. Marka, yapım kalitesi, bakım, batarya ömrü, yazılım güncellemeleri ve kişisel kullanım alışkanlıkları gibi faktörler, bir akıllı saatin ne kadar süre dayanacağını etkileyebilir.
Bunun belli başlı sebepleri vardır. Konum bildirimi, Wifi durumu, titreşim durumu, uygulamalar, pil ömrü, ekran parlaklığı gibi sebepler telefonun şarjını hızlı bir şekilde bitmesine sebep olur. Eğer telefonu kesintisiz bir şekilde kullanmak istiyorsanız düzenli olarak şarj etmeniz gerekmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Atongm markasının Ultra Pro akıllı saatini diğer akıllı saatlerden ayıran özellik ise tek şarjla 30 gün çalışıyor olması ve 60 gün boyunca bekleme modunda kalabilmesidir. Şimdiye kadarki Türkiye pazarında 1000mAh kapasiteli uzun pil ömrü olan tek akılı saat.
Akıllı Saatin İlk Şarj Süresi Ne Kadar Olmalı? Eski batarya teknolojisinde cihazınızı ilk kez kullanmadan önce en az 12 saat şarj etmeniz öneriliyordu. Lityum iyon pil teknolojisiyle birlikte bu süre zorunluluğu da hayatımızdan çıkmış oluyor.
Saatler günümüzde farklı teknolojilerle gelişip yenilense de yaygın olarak sol kolda taşınır. Bu hem dijital saat çeşitleri hem de diğer modeller için geçerli olur. Özellikle telefonlarla senkronize şekilde kullanılan akıllı saat çeşitleri de sol kolda tercih edilir.
Akıllı saatin şarj olduğunu anlamak için şarj ünitesindeki gösterge ışıklarından yararlanabilirsiniz. Saatin şarjı dolduğunda gösterge panelindeki ışıkların tamamı yanacaktır. Telefonlara nazaran daha uzun süre şarjı giden akıllı saatler, büyük-küçük herkesin talep gösterdiği ürünlerdir.
Hırsızlığa karşı alarm. --- Telefon ile saat arasındaki mesafe 5 ~ 10 metre aşıldığında saat titreşime başlar ve hatırlatma, telefon kaybolmasını önler.
Kol saatleri, pille çalışan mekanizmaları sayesinde çalışırlar. Pilin ömrü, saat mekanizmasının türüne, markasına ve pilin kalitesine bağlı olarak değişebilir. Pilin ömrünü etkileyen bir diğer faktör ise saatin kullanım sıklığıdır. Saatiniz ne kadar sık kullanılırsa, pili o kadar çabuk tükenir.
Aksoy, "Cep telefonu kullanıcılarının telefonlarını uzun süreli olarak şarjda bırakmaları hem bataryalarının ömrünü azaltır hem de ısınıp şişmesine ve bununla birlikte de patlamasına neden olur. Telefonlarını en fazla 3 saat şarjda tutmaları gerekir.
Xiaomi Mi Watch İnceleme | 16 Güne Kadar Pil Ömrü Sunan Akıllı Saat!
Bataryaların yüzde 100 şarj edilmesi, ömrünün azalmasına neden oluyor. Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor.
Saatiniz çöküyorsa veya ekran kararıyorsa ne yapılması gerekir. Bu sorun meydana gelirse saati zorla yeniden başlatmak için Yukarı düğmesini en az 16 saniye basılı tutun. Saatinizin ekranının siyah kalmasının sebebi saatinizin pilinin bitmesi olabilir. Tekrar açmak için saatinizi şarj edin.
18 saat pil ömrü sunabilen yeni akıllı saat, iPhone'larda olduğu gibi düşük güç modu da sunacak. Böylece pil ömrü 36 saate kadar uzatılabilecek.
Xiaomi Mi Watch
Xiaomi marka en iyi akıllı saat 2021 yılında çok satılanlar arasında yer alıyor. Farklı ekran tiplerine sahip Mi Watch serisi, birçok kullanıcının beğenisini kazanıyor. Bu saat serisinin en iyiler arasında yer almasının sebebi ise 400 ile 500 mAh arasında kapasiteye sahip lityum iyon bataryası.
EKG, tansiyon ve kandaki oksijen miktarının ölçülebiliyor olması gayet güzel. Pili 2 gün gidiyor maksimum.
Eğer mümkünse şarjını daima şarj kablosu ve şarj adaptörü ile prizden yap. Çünkü adaptör telefonunun daha yüksek güçle şarj olmasını sağlar.
Hızlı Şarj İstasyonlarında Şarj Dolum Süresi. Elektrikli araba şarj süreleri, şarj istasyonlarında kullanılan akım tipine göre değişiklik gösteriyor. Hızlı şarj istasyonu olarak bilinen istasyonlarda doğru akım kullanılıyor. DC tip istasyon ile bataryayı yüzde 80 şarj etmek ortalama 30 ila 40 dakika sürüyor.
Hızlı şarj istasyonları (seviye 3 şarj cihazları) giderek daha yaygın hale geliyor ve 31 dakika gibi kısa bir sürede %80'e kadar kapasite sağlayabilirler. Sonuç olarak elektrikli araçların şarj süresi kullandığınız şarj cihazının türüne ve aracınızın aküsünün boyutuna bağlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri