KURUMA SÜRESİ : 23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar.
Verniğin çabuk kuruması için ne yapılmalı? Soğukta bekletmelisiniz. Sıcak verniği nemli tutar ve kurumasını güçleştirir. Su bazlı vernik ise daha çabuk kurur ve fön makinesi uzaktan tutularak kurutulabilir.
Boyadan Sonra Vernik Ne Zaman Atılır? Vernikler genellikle iki kat uygulanmaktadır. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2-3 saat müsaade edilmelidir. Ev dekorasyonları ve mobilya boyama çalışmalarında boya tamamen kuruduktan sonra(1-2 gün) vernik uygulaması yapılabilir.
Cadence Akrilik Vernik: Mat, yarı mat ve parlak seçenekleriyle sunulan su bazlı vernik çatlatma teknikleri dışında tüm yüzeylerde uygulanabilir. Sürüldüğü yüzeyde yüksek kalitede koruma ve su geçirmez bir film tabakası elde edilmesini sağlar.
Su bazlı vernik, yağ bazlı cilaya göre çok daha hızlı kurur. Bir saat içinde kurur ve iki saat içinde ikinci katı uygulayabilirsiniz. Su bazlı vernik çok daha hızlı kuruduğu için uygulandığında daha fazla özen ister.
İlgili 28 soru bulundu
KURUMA SÜRESİ :
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
Profesyonel mobilyacılıkta kullanılan vernik türü de poliüretan verniklerdir. Çözücülere ve kimyasal maddelere dirençlidirler ve darbelere karşı son derece dayanıklıdırlar. Uygulamadan sonraki 2-3 saat içinde vernik kurur ve yaklaşık 15 gün sonra kimyasallara direnç özelliği aktif olur.
Akrilik vernik, iç ve dış mekanlarda, cam, ahşap, plastik, porselen, seramik, kağıt, tuval ve karton sanayisinde kullanılmaktadır.
Vernik, ahşaba sert bir kaplama verirken, ahşap yağları ahşabın derinliklerine nüfuz eder. Yağ uygulama süreci bazen bir vernik veya koruyucu işlemle kaplamaktan daha zahmetli ve zaman alıcı olabilir. Ekstra koruma için genellikle bazı ahşap yağlarının üzerine vernik uygulanabilir.
2K Akrilik Mat Vernik, iki bileşenli, akrilik izosiyanat esaslı, elastikiyeti, mekanik ve kimyasal direnci yüksek bir verniktir. En önemli özelliği tüm bazkatlar üzerine mükemmel yapışabilmesidir. 2K Akrilik Mat Vernik iki katlı metalik boya sisteminin vernik katıdır. Stok stabilitesi mükemmel bir verniktir.
GİDERME YÖNTEMİ: Boya veya vernik uygulamalarında ikinci kat birinci kat atıldıktan ya çok kısa süre sonra (5-10 dakika] yada en az 5-6 saat sonra uygulanmalı, çok sıcak havalarda boya veya verniğe %3-5 oranında RETARDER ilave edilmelidir.
Peki, akrilik boya ne kadar sürede kurur?” Uygulama yoğunluğuna göre değişmekle birlikte akrilik boya, yüzeye uygulandıktan ortalama on dakika sonra kurumaya başlar. Tam kuruma için 1-2 saat beklemek gerekebilir.
SEBEBİ: Sonkat boya veya verniğin çok kalın uygulanması, uygun astar boya veya dolgu verniği kullanılmamış olması, yeterince kurumamış-kürlenmemiş boya veya vernik üzerine uygulama yapılması, uygun olmayan tiner kullanılması, birbiri ile uyuşmayan boyaların üst üste tatbik edilmesi.
Akrilik esaslı vernikler akrilik boyaların uygulandığı her yerde kullanılırlar. Çatlatma teknikleri haricinde tüm tekniklerde genellikle koruma amaçlı olarak tercih edilirler. Ahşap yüzeyleri hasar görmekten korumak için, ev dekorasyon çalışmalarında yaygın olarak kullanılır.
Tamamen kuruması uzun zaman alan yağlı boya ile karşılaştırıldığında akrilik boyalar birkaç dakika içerisinde kurur. Yağlı boyalardan farklı olarak kuruyan alanlarda boyama yapılmaya devam edilebilir.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Ahşabın doğal yapısına uygun olarak, reçine ihtiyacını da karşılamalısınız. Zımparalayıp pürüzsüz hale getirdiğiniz ahşaba, yağ bazlı bir reçine uygulayarak suya karşı dayanıklılığını arttırabilirsiniz.
Tik yağı uygulamasından sonra yüzeye vernik çekilmesine gerek yoktur.
Tik yağı (Teak Oil), doğal yağlarla formüle edilmiş, özel koruyucu katkı maddeleri ile hazırlanmış ahşabı besleyen ve koruyan yağdır.
Mobilyacıların ve profesyonellerin kullandığı vernik çeşidi olan poliüretan verdik, en dayanıklı vernik tanımı ile bilinmektedir. Çünkü çizilmelere, çarpmalara, darbelere, kimyasal maddelere, iklim şartlarına karşı fazlasıyla dayanıklılık göstermektedir.
Su Bazlı Akrilik Vernik Yüksek kalitede koruma ve film tabakası oluşturan su bazlı verniktir. Mat, yarımat ve parlak alternatifleri vardır. Çatlatma teknikleri haricinde tüm tekniklerde koruma amaçlı olarak iki kat kullanılır. Su geçirmez özelliğe sahiptir.
Isıya dayanıklılık: 110C'ye kadar. Dayanıklılık depolama: usulüne uygun depolanması halinde 10 yıl.
Taş vernik suya dayanıklı mıdır konusuna geldiğimizde ise oldukça net cevap verebiliriz ki, taş vernikler su geçirmez özelliğe sahiptir ve kesinlikle suya dayanıklıdır. Uygulama yapılan yüzeyler ıslak bez, bulaşık süngeri, hatta hortumla basınçlı suya dahi dayanabilmektedir.
Vernik İçin Hangi Rulo Kullanılır? Su bazlı akrilik vernikler için kadife rulo fırça veya sünger rulo fırça kullanılmalıdır. Sentetik vernikler için ise kadife rulo fırça kullanmanızı öneririz. Su bazlı vernikler için plastik fırçalar kullanabilirsiniz.
Solvent bazlı ve tek komponentli koruyucu vernik olan yat verniği deniz taşıtlarının ahşap bölümlerinde kullanılır. Zaman içerisinde sararma ve kararma yapmayan oldukça dayanıklı olan bu vernik çeşidi ayrıca suya, neme ve rüzgara karşı da karşı yüksek koruma sağlayan özelliktedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri