Strafor kesinlikle şart çünkü akvaryumu koyduğumuz yüzeyde en ufak bir eğrilik yada sarsıntı alt camın direk çatlamasına sebep olacaktır. Strafor en az 1cm olanlardan olmalı.
Ana kum olarakta ülkemizde bolca bulunan, Quartz, dere kumu, granit ,bazalt, silis kumları gibi kumlar salınım yapmamak şartıyla kumlar kullanılabilir.
strafor zarar vermez kaldı ki üstüne alcı ile desenler yapıp 3 boyutluhale gitiriyoruz. Ancak akvaryumun içine göre straforu keserken küçük parcacıkların suya girmesini engellemen gerekir. Ayrıca eger akvryumu ortadan bölmek istiyorsan su straforu yukarı kaldırır .
Orhan bey kardeşim merhaba, Saydığınız nedenlerden ötürü akvaryumun üstünün hava akımının giriş çıkışının sağlanabileceği kadar bir açıklığa ihtiyaç vardır. Yani camla tamamen kapatmanız yanlış olur fakat tanktan hava kaçışı sağlayabileceğiniz bir aralık olması iyi olur.
Hava motorunun sürekli çalıştırılması gerekir çünkü içeride bulunan canlılar hava motoru sayesinde oksijen ile buluşur. Bu yüzden hava motoru yapılacak olan temizlik ve bakım işlemleri haricinde kapatılmamalıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Ama maalesef ki bu sorunlarınızı anlıyor da olsak hava motorunu ara sıra kapatabilirsiniz gibi bir yanıt veremeyeceğiz. Aksine 7/24 çalışması gereken önemli bir ekipmandır.
Lazım değil. Düzenli su değişimi yapman yeterlidir. 3 günde 1 %25 su değişimi yapıyorum. İllaki alacağım dersen 150-200 lt/h su çeviren fazla akım yapmayan bir iç filtre al yada Uygun Bir şelale filtre olabilir. Hava motoru lazım değil, filtre lazım.
Akvaryuma müdahale etmeden ellerin yıkanmaması ve akvaryuma el soktuktan sonra ellerin yıkanmaması. Tankın içerisine elimizi sokmadan bol su ile kesinlik ile sabun kullanmadan ellerimizin yıkanması gerekmektedir aksi taktirde ellerimizdeki mikroplar bizleri hasta ede bileceği gibi balıklarımızıda hasta edecektir.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Balık metilen banyosuna daldırılır ve en fazla 10 saniye bekletilir. Daha sonra akvaryumuna geri koyulur. Metilen mavisinin bazı istemeyeceğiniz etkileri olacaktır akvaryumunuzda. Bunlardan birisi akvaryum silikonunun kalıcı olarak mavi renge bürünmesidir.
Herhangi bir taşın akvaryumun içine konulması, balıkların ölmesine sebep olabilir. Bazı taşlar, içinde yüksek miktarda kalsiyum içermesi nedeniyle su içinde uzun vadede çözünebilir ve suyun pH değerini değiştirerek suyun sertleşmesine sebep olur.
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
Strafor en zor çözülen malzemelerden biridir ve ıslandığında kimyasallar bırakarak suyu da kontamine eder.
Kum kalınlığı 7- 12 cm arası olmalıdır. Isıtmalı sistemde taban akvaryum suyundan yaklaşık 1-1.5 derece daha sıcak olmalıdır. Bu sıcaklık farkı tabanda yavaş bir sirkülasyona neden olarak suda bulunan besinlerin kök ortamına girmesi sağlanmış olur.
Neticede akvaryumdaki suyun PH değeri 7 ve üzerindeyse ve akvaryumu deniz kabukları ile doldurmadığınız müddetçe birkaç deniz kabuğu GH ve KH değerlerini tavana fırlatmayacaktır. Düzenli su değişimi yapmayı ihmal etmeyin.
Yosun problemi yaşanan tanklarda eğer tankınız oturmuş bir tank ise %60-70 oranında su değişimi öneriyoruz. 2-3 gün aralıklarla, 2-3 kez de %30-40 oranında su değişimi yapmanız hem yosun sporlarından kurtulmak hem de suyunuzda fazla miktarda bulunan nitrat ve fosfat gibi besinlerinizi seyreltmenize yarayacaktır.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Bu damacanalarda satılan içme sularını akvaryumda direkt olarak kullana bilirmiyiz? Kullanabilirsiniz.Yanlız çeşme suyunu dinlendirmeden kullanan arkadaşlarımızda çok.Bende direk koyuyorum.Eğer içme suyunuzda fazla klor olmadığını düşünüyorsanız kullanabilirsiniz... Ben mutlaka dinlendiriyorum en az bir gün.
Bende bitkilere faydası olur düşüncesiyle bir aralar ekliyordum. 100 litre akvaryum suyuna ekleyeceğiniz bir maden sodası asidi kaçmasa bile akvaryuma CO2 açısından bir zarar veremez, o nedenle endişe etmeyin.
Önerilen sıklık haftada bir veya iki haftada bir şeklindedir.
1.Kapaksız ışıklandırma olmaz. 2.Isı kaybı fazla olur.Isıtıcı daha çok çalışır ve elektrik sarfiyatı artar. 3.Balıklar akvaryumdan atlar. 4.Akvaryuma her türlü toz pislik girer.
Kalitesinden emin olunmayan suyun akvaryuma koyulmadan önce dinlendirilmesi zorunluluğunun nedeni, klorun oda sıcaklığında uçmasını sağlamak başka bir deyişle kloru sudan arındırmaktır2.
Evet,balıkların suda oluşan titreşimleri algılama,sesleri işitme özellikleri vardır.Dolayısıyla duymaktadırlar. Balıklar duyarlar..Hatta balıkalrın iç kulağı daha geniş bir ses dalgasıdizini algılar.
Uygun bakımla, bazı japon balığı cinsleri 10-15 yaşına kadar hayatta kalabilir.
İster inanın ister inanmayın, Japon balıkları uygun bir şekilde bakıldıkları taktirde 10 ila 25 yıl kadar yaşayabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri