Akvaryum Camını Dışına Yapıştırılarak Kullanılır.
Takmak için akvaryum camını silmeniz yeterlidir. Ardından, şerit termometrenin yapışkan etiketini soyun ve cam duvara bastırın. Çoğu insan, balıkları görmelerini engellememesi için termometreyi akvaryumun kenarına veya yanına yapıştırır. Şerit termometreler, ucuz ve kurulumu kolay oldukları için popülerdir.
Yazın havaların ısınması kışın soğuması ile hem mevsimsel değişikliklerde hem de gün içinde akvaryumun ısısı sürekli olarak değişir. Dolayısıyla bu sıcaklığı istenilen seviyeye çekmek için yazın akvaryum soğutucusukışın ise akvaryum ısıtıcısı kullanılması gerekir.
Bunun için Eheim Jager Akvaryum Isıtıcısı 100 Watt tercih edebilirsiniz. Eğer akvaryumunuz daha büyük boyutlu ise Eheim Jager Akvaryum Isıtıcısı 300 Watt satın almanız doğru olacaktır. In-line akvaryum ısıtıcı, akvaryumda pompa ve filtrenin ara kısmına yerleştirilir ve bu kısımdan akvaryuma geri gelen suyu ısıtır.
Akvaryum suyunu aşağı yukarı olması gereken sıcaklığa getirebilmek için bir ısıtıcıya ve ısı ölçere ihtiyaç vardır. Sıcaklık ölçmek için kişiler akvaryum dijital derece kullanabileceği gibi termometre de kullanabilirler. Bu noktada tercih tamamen kişilerin isteklerine ve kullanım kolaylığına kalmaktadır.
İlgili 43 soru bulundu
Akvaryum Camını Dışına Yapıştırılarak Kullanılır.
Ancak iyi düzenlenmiş bir ısı ortamında balıklar rahat bir yaşama ortamı bulabilirler. Genel olarak tropikal balıklar için eğer elinizde bulunan balıklara göre özel bir su sıcaklığı bilgisi yok ise yapacağınız en iyi iş akvaryum sıcaklığını 23-27° arası bir düzeye ayarlamak olacaktır.
Bir kere hangi dereceden hangi dereceye çıktığınız önemli. 20 dereceden 27 dereceye en az 5 saat yanar. Akvaryumda canlılar yoksa suyu çaydanlıklar kaynatip canlara degdirmeden tanka dokun 4-5 kere yaptığınızda tank suyu oldukça ısınır. Tankın üstü kapalı olmalıdır buharlaşma az olduğu sürece ısı düşmez.
Japon Balığı Bakımı Bu balık türü ısı değişimine ve suyun oksijen seviyesindeki değişikliğe oldukça dayanıklıdır. Yaşadığı suyun sıcaklığı 18 ile 24 derece arasında olmalıdır.
Vahşi türevleri 4-30 derece arası yaşarken süslü türler 18-25 derece arası yaşayabilir.
Isıtıcısız bir akvaryumda tropikal balıklar sağlıklı bir şekilde yaşayamaz. Bunun sebebi ise akvaryum içerisindeki ısının değişken olmasıdır. Akvaryum ısıtıcı sayesinde hem soğuk zamanlarda akvaryum içerisindeki suyun ısınması sağlanacak hem de onu dışında her zaman stabil bir sıcaklık sağlanacaktır.
Onur , ısıtıcısız lepistes bakılmaz.Kaliteli almanda uzun vade de iyi olacaktır.Sera, eheim ve tetra ısıtıcıları öneririm.
Akvaryumunuzun bulunduğu oda çok sıcak veya çok soğuksa, suyu dengelemek için ısıtıcı veya soğutucuya ihtiyaç duyacaksınız. Akvaryum ısınızı dengelemek için kullandığınız ısıtıcı, mutlaka akvaryumun su akışı gerçekleştirdiği yerde durmalıdır.
Akvaryum aydınlatma cihazı sürekli olarak çalışması gerekmez. Akvaryum aydınlatması, bitkilerin fotosentez yapabilmesi ve su içindeki canlıların doğal döngülerini takip edebilmeleri için önemlidir. Ancak, akvaryum aydınlatması ışığı 12 ila 14 saat arasında bir süreyle sınırlamak genellikle uygun bir yaklaşımdır.
Sticker a yakından baktığınızda rakamların yazılı olduğu kısımlardan birinin siyah değil yeşilimsi mavimsi bir renkte olduğunu göreceksiniz.O yeşilimsi mavimsi renk hangi sayıya geliyorsa su sıcaklığınız o dur fakat,sticker dereceler dereceyi tam olarak doğru göstermiyor. Cam derece almanızı tavsiye ederim.
Sıcaklık aynı zamanda metabolizma hızını da etkiler. Yüksek sıcaklık yani 28-30 derece lepistesler için çok uygun sıcaklıklar değildir. Normali 24-26 dereceler arasında olmasıdır.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Japon Balığı çok dayanıklı bir türdür. 5 litrelik fanuslarda 2-3 yıl bakanlar bile var.Ancak balığı sağlıklı bir şekilde yaşatabilmek için bence akvaryum hacmi min. 100 litre olmalı ve balık başına 20 litre su düşmelidir. En az 80 litrelik akvaryumda balık başına 25 litre düşecek şekilde bakılması en sağlıklısıdır.
Türkiye'de Japon balığı olarak anılan balık farklı ülkelerde balığın ismi renginden dolayı altın balıktır (gold fish). Ortalama ömürleri 5 yıl olan Japon balıklarının suyuna, yemine ve akvaryum/fanus bakımına özen gösterilirse bu sürenin 10 yıla kadar çıktığı bilinmektedir.
Normal şartlarda 1 hafta gibi bir süre beklemesi lazım. Sera Nitrivec ekleyerek yararlı bakteri oluşumunu hızlıca başlatmanızı öneririm. Eğer dış filtreniz iyi ise 5 günden sonra yavaş yavaş canlı eklemeye başlayabilirsiniz.
Balıkları özel ve çok narin türler değilse sıcaklıktan ölmesi pekte mümkün değil. Artı akvaryum suları geceden sabaha ısınıp hemen soğumaz bu bir zaman süreçte olur her canlı gibi akvaryum balıklarıda bu bulundukları ortama hemen ayak uydurmaya çalışır defanslarını ona göre ayarlarlar .
Fakat akvaryuma yeni bir musluk suyu eklemek suyun klor seviyesini artırarak balıklar için sağlıksız bir ortam oluşturur. Nitekim yukarıda bahsettiğimiz gibi akvaryuma eklenilecek suyun iki gün kadar dinlendirilmiş ve fazla olan klordan arındırılmış olması gerekir.
Japon balıkları için uygun dereceler 18-24 dereceler arasındadır. Bazı türler 10 derece kadar dayandığıda doğrudur. Ama ısıtıcı güvenlik önlemidir ve balıklarınızın rahat edebilecekleri ısıyı sabitler.
Akvaryuma buz atmak yada soğuk su eklemek ani ısı düşmesine sebep olacağından sorun yaratabilir. Isı dalgalanmaları her zaman balıklar için problem doğurur. Onun yerine kendin yap sistemlerinde pek çok bilgisayar fanı ile akvaryum soğutma şekilleri mevcut.. Onlara bakmanı tavsiye ederim.
Dişiler 3-4 cm. erkekler ise 5 cm. dolaylarında olup 20-24 oC su sıcaklıklarından hoşlanırlar. İstedikleri pH 7-7.5'dur. Uysal bir balık türü olup diğer küçük boylu balıklar ile uyumlu bir şekilde yaşar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri