Alan tarama cihazı nedir; alan tarama cihazları yerin altına gönderdiği frekanslarla birlikte cihazın hedef kaynağına ulaşması sonucu alarm vermektedir. Bu alarm, cihazın oluşturduğu elektro manyetik dalgaların yerin altındaki maddeye çarptığı ve sinyalin önünü kesen bir maddenin varlığını ispatlar.
Alan tarama, metal, maden ve su yataklarının metrelerce uzunluktaki mesafelerden tespit edilebilmesi yöntemidir. Tarihe baktığımız zaman alan taramanın geçmişi yaklaşık 5000 yıl öncesine dayanmaktadır. Tarih boyunca insanlar belirli bir şekle sahip ağaç dalları veya çubuklar ile su bulmayı keşfetmiştir.
Alan tarama cihazı, çalışma prensibi olarak elektromanyetik alandan yararlanılarak üretilmiştir. Maddelerin sahip olduğu ve yaydığı farklı frekansları bulunmaktadır. Alan tarama cihazları maddelerin yaydığı bu frekans aralıklarını ölçer ve farklı frekans aralığına sahip madde tespit ettiğinde uyarı verir.
Altın ise kendine has enerjisi olduğu için bu alan tarama cihazlarında tespit edilebilmesi gerçekleşir. Metallerin üzerinde oluşturdukları boşluklarda yaptığı titreşimler madenin bulunmasında kolaylık sağlar.
Bu enerjinin varlığını tespit etmekte kullanılan cihazlar farklı alanlarda günümüze kadar kullanımı sunabilmiştir. Alan tarama cihazları işe yarar mı diye soracak olursak bu kadar kökeni eskiye dayanan bir aletin işe yaramadığını söylemek yanlış olacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
Alan tarama cihazları bakır veya pirinç çubuklardan oluşmaktadır bunlar eğer bir manyetik alan oluşturan kutuya bağlı değillerse insan vücudundaki manyetik alandan faydalanarak güç alırlar bir alan tarama çubuğu'nun frekansı yakalaması ile o yöne hareket eden Antenleri bize yakalamış olduğu frekansın hangi yönde ...
Metal Yoğunluğu Altın Bulmayı Zorlaştırır
Dedektörler metal yoğunluğu olan kapalı alanlarda kullanılamaz; Ev içerisinde tavan ve zeminde bulunan hasır demirler, duvarlardaki kolon demirleri ve ev içerisindeki diğer metal eşyalar da cihazların çalışmasını engellemektedir.
Uydudan define aramak mümkün değildir. Uydu görüntüsü ile yer altı görüntülemesi yapılamadığı için toprak altında kalan define görülemez.
Altın genelde manyetik değildir. Bu yüzden mıknatısa yaklaştırdığınızda çekim oluşmaması gerekmektedir. Özgül ağırlığı yüksek olduğundan, altın takılar, imitasyon takılara göre daha ağırdırlar. 22 ayar altının sesi tok çıkar, sahte yada çok düşük ayarlı altınların ise daha tizdir.
Öncelikle şunu belirtmek isteriz uydudan yeraltı görüntüleme sistemi olarak herhangi bir cihaz yoktur. Böyle bir sistem ile bakılması mümkün değildir. Uydudan define yeri bulmak için genellikle arama yapılması istenen alanın Google Earth programı sayesinde cografi olarak keşifleri veya alan noktalamaları yapılabilir.
Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri; bina girişlerinde kullanılan, kişilerin üstlerinde bulunan ve tehlikeli olabilecek silah, bıçak vb. metal eşyaları tespit etmek ve güvenlik görevlisini alarm vererek uyarmak amacıyla kullanılan bir güvenlik cihazıdır.
Dedektörler, elektromanyetik dalga formundaki enerji akısını ölçülebilir niceliklere çeviren ve kayıt edilmesini sağlayan cihazlardır. Örneğin ışınım akısını (fotonlar) elektrik sinyallerine (foto elektronlara) çeviren ışıkölçerler (fotometreler) gibi.
Alan Tarama Çubuk, çeşitli alanlarda kullanılan ve yüzeylerdeki hassas noktaları tespit etmek için kullanılan bir araçtır.
Eğer çubukların elinizde daha kolay hareket etmesini istiyorsanız bakır borunun içine yerleştirebilirsiniz.
Zemininizi Belirleyin: Altın veya diğer değerli mineralleri arayacağınız alanı belirleyin ve üzerinde yavaşça yürümeye başlayın. Çubukların Hareketini İzleyin: Çubukların hareketini dikkatlice izleyin. Eğer çubuklar birbirine doğru veya dışarı doğru hareket ederse, bu, altında değerli bir madde olabileceğini gösterir.
Toprak Yapısı: Özellikle kolay kazılabilen, gevşek topraklar define bulmanın önemli işaretlerindendir. Halk arasında yanmış toprak denilen türün define için daha uygun olduğu düşünülmektedir. Figürler: Herhangi bir yer, taş ve ya yapı benzeri yerlerin üzerindeki figürler define için önemli ipuçlarıdır.
Cep telefonu uygulamalarının tek başına altın ya da metal arayabilme kapasitesi yoktur. Bunun en büyük nedeni, dedektörlerin yeraltı yapısını anlayabilmesi için özel bir sensör teknolojisi gerekliliğidir. Cep telefonları bu tür sensörlere sahip olmadığından, yeterli veri sağlamazlar.
Altın madenciliği dünyada ağırlıklı olarak Avustralya, Güney Afrika, Kanada, Rusya, ABD, Meksika, Peru ve Çin Halk Cumhuriyet'inde gerçekleştirilmektedir.
Altın dedektörleri, yer altındaki altın nesneleri tespit etmek için tasarlanmıştır. Bu dedektörlerin derinlik tespiti kabiliyeti, cihazın teknolojisine ve arazi koşullarına bağlı olarak değişir. Genellikle, altın dedektörleri 1 ila 3 metre arası derinlikten altın nesneleri tespit edebilir.
Vücut ısıyı otomatik dengeledikçe kan akışı normalleşir. Çünkü vücut hem soğuktan hem de şoktan kitlenmiş haldedir. Yavaş yavaş çözülmesi için sarı alüminyum folya gibi güçlü maddeyle sarılması gerekir. Ayrıca sarı alüminyum vücudun mikrop kapmasını önler.
hem altın öyle kolay bulunan birşey değil dedektörler buluttan nem kaparlar folyo sararsan etrafına bulamaz.
Define Arama Çubukları Mezar Odaları Ve Tünel kuyuları Bulabilmektedir.
Define arama çubukları genellikle geniş alan taramaları için işe yaramaktadır. Bu çubuklar ile 400- 500 metre genişliğinde alan taraması yaparak su yataklarını, mezarlıkları, tünel boşluklarını tespit etmek mümkün hale gelmiştir.
Yeraltı görüntüleme cihazları, elektromanyetik dalgaların toprak altındaki nesnelere çarparak yansımasını veya manyetik alanların değişimini tespit ederek çalışırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri