Kara sıvanın kuruması daha fazla zaman alabilirken, alçı sıva daha hızlı bir şekilde kurur. Dayanıklılık: Alçı sıva, kara sıvaya göre daha hassas bir yapıya sahiptir ve darbelere karşı daha duyarlı olabilir. Kara sıva ise daha dayanıklı bir yapıya sahiptir ve dış etkenlere karşı daha dirençlidir.
Kireç Sıvası ve Alçı Sıvası
Binlerce yıldır kullanılmaktadır ve birçok modern çimento sıvasının aksine nefes alabilir. Bu nedenle rutubet sorunlarının ve yoğuşmanın önlenmesine yardımcı olabileceği dönem özellikleri için son derece uygundur.
Kara Sıva: Kaba hal bitiminde ince işlere geçerken ilk etapta kullanılan uygulamadır. Çimento, kum ve su kullanılarak hazırlanmaktadır. Boya öncesi tüm yüzeylere dikkatli bir şekilde uygulanmaktadır. Alçı Sıva: Kara alçının yapım aşamasında çimento yerine kireç kullanılarak hazırlanmaktadır.
Alçı, yoğunluk açısından hafif bir malzemedir. Bu sebeple yapılan inşaatlarda kullanımında binaların yükünü hafifleterek, binaları depreme dayanıklı hale getirmektedir. Alçının içeriğinde hiçbir kanserojen madde bulunmadığı için insan sağlığına oldukça uyumlu ve zarar vermeyen bir materyaldir.
RAF ÖMRÜ Kapalı ambalajında ve nem almayacak şekilde depolanması koşulu ile 6 aydır.
İlgili 42 soru bulundu
Sıva alçısı: Duvarların ve tavanların düzeltilmesi, pürüzsüz hale getirilmesi ve boyanmaya hazır hale getirilmesi için kullanılır. Alçıpan alçısı: Alçıpan levhaların montajı ve bağlantı yerlerinin kapatılması için kullanılır. Dekoratif alçı: Duvarlara ve tavanlara estetik bir görünüm kazandırmak için kullanılır.
BARS Rutubet önleyici sıva uygulaması. ÜRÜN TANIMI: Rutubetten zarar görmüş , nemlenme, çiçeklenme, boya kabarması veya yoğuşma görülen duvarlarını yalıtımı için özel olarak geliştirilmiş çimento esaslı sıvadır. ÖZELLİKLER : Ekonomiktir. Betonun nefes almasına engel olmaz.
Doğal ve rustik bir estetik sunarak mimari tarzı tamamlar. Koruyucu Özellikler: Kara sıva, yapıyı dış etkenlere karşı korur. Sıva tabakası, duvarları nem, yağmur, güneşin zararlı etkileri ve çevresel faktörlerden korur. Böylece yapıların ömrünü uzatır ve dayanıklılığını artırır.
Duvarınızdaki rutubeti ne kadar çabuk fark eder ve hızlı davranıp önlem alırsanız o kadar yararlı çıkarsınız. Alçı rutubeti önler mi? Sorunun cevabı ise evettir. Alçı sıvası delikli yapısı ile nem oranını koruyarak rutubet oluşumu durdurur ve engeller.
Donmuş, erimekte olan veya 24 saat içerisinde don tehlikesi olan yüzeylerde uygulama yapılmamalıdır. Direkt güneş veya kuvvetli rüzgar altında uygulanmamalıdır. Fixtek sıva üzerine son kat macun uygulanarak duvar boyaya hazır hale gelir. Bu nedenle maliyeti çok daha yüksek olan alçı sıva yerine kullanılır.
Alçı çok gevrek bir malzemedir. En ufak bir çekme gerilmesinde dahi çatlar. Bu nedenle bu bölgelerde kapıyı açıp kapatmaktan kaynaklanan ve pencereyi açıp kapatmaktan kaynaklanan alçı çatlakları gözlemlenebilir.
Alçı sıvalar temel olarak suya ve su buharına karşı zafiyeti olan malzemelerdir. Bu sebeple, alçı sıva ıslak hacimlerde ve dış mekanlarda pek kullanılmaz.
Silikonlu boyalar ile yağlı boyalar, alçı boyamada tercih edilen boya çeşitleridir. Alçı üzerine duvar boyama yapmadan önce, iki defa astar çekmen ve kurumasını beklemen gerekir. Kaba inşaatın bitimiyle yapılan kara sıva yerine alçıyı boyamak, çok daha kolay. Alçı üstüne duvar boyamasında boya, duvara daha iyi tutunur.
Kireç, harç / yüzey arasındaki boşlukları doldurur. Kirecin sıvada fazla kullanımı duvarın yüzey basınç mukavemetini azaltır. Kireç miktarı arttıkça sıvanın su tutabilme özelliği artmakta buna mukabil mukavemet düşmektedir. Kireç, sıvanın duvara karşı bağlayıcı gücünü arttırır.
Çelik Sıva, makine ile atıldığı için çok fazla vakit kazandıran ve bu nedenle de kaba alçı veya kara sıva (çimentolu kaba sıva) yerine kullanılan çimento esaslı el ve makine sıvasıdır. Daha çok iç cephede uygulanan bu ürün, dış cephede de kullanıma uygundur.
Kaba sıva ihtiyacı olan tuğla ve bimsblok duvarlarda 1 . Çimento, 1. Kireç, 6 Kum (hacimsel) karışımlı harç ile kaba sıva yapılabilir.
Alçı nefes alır. Ortam aşırı nemliyken nemi bünyesine çeker, hava kuruduğunda bünyesindeki nemi geri verir. Kısacası, alçı yaşanılan ortamların nem dengesini sağlayarak sağlıklı bir ortam oluşturur. Unutulmamalıdır ki, düşük nem oranı ile oluşan kuru hava, soğuk algınlığı, astım, baş ağrısı ve halsizliğe yol açar.
Alçı ürünleri gözenekli yapısından dolayı ortam ısıtıldığında duvarların hızla ısınmasını ve kışın daha sıcak geçirilmesini, yaz ayları boyunca da ortamın daha serin olmasını sağlar. Alçının ısı iletkenlik değeri doğal malzemeler arasında ahşaba çok yakındır. Dolayısıyla diğer doğal malzemelere göre daha az ısı iletir.
Alçının yapısal olarak ısıl iletkenliği düşük olduğundan dolayı, uyguladığınız yapıda enerji tasarrufu sağlar. Mantar, küf ve bakteri oluşumunu engeller.
Hava sıcaklığı 20°C'nin altında yapılan sıva uygulamasında 24 saat sonra ilk sulama yapılmalıdır. Daha sonra 12 saat ara ile en az üç kez sulanmalıdır. Sonrasında uygulama yüzeyinin 1 hafta boyunca nemli kalması sağlanmalıdır. Daha pürüzsüz bir yüzey elde etmek için üzeri FİXA İnce Sıva ile sıvanır.
Kara sıva, bir inşaatın kabası tamamlandıktan sonra yapılan ilk uygulamadır. Kalınlığı ortalama 2-4 cm olan kara sıvadan sonra kalınlığı 0.5 – 1 cm arasında değişen ince sıva uygulaması yapılır.
Kaba sıva kalınlığı yaklaşık olarak, bina içinde 15 mm -20 mm ve dış cephede 20 mm -25 mm kalınlığında olmalıdır.
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
Daha etkin bir uygulama için; Sitemizden temin edebileceğiniz sprey şişede bulunan RUTUBET SOLÜSYONU ile duvar spreylenmelidir En az 12 sa beklenerek, üzerine RUTUBET ÖNLEYİCİ DUVAR SIVASI uygulanıp, üzerinede KÜF & RUTUBET BOYASI uygulaması yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri