Almanya'da çalışma izni almak için mesleki yeterliliğe sahip olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Ulusal vize başvurusunda yeterliliğinizi göstermek için yüksek okul mezuniyetinizi ve en az 2 yıl süren bir nitelikli meslek eğitimini bitirdiğinizi ispatlamanız şart.
Almanya'da kalacağınız 6 aylık süre boyunca masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir bir bloke hesabınız olması gerekmektedir. Ayrıca Bloke Hesap Nedir yazımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. Aylık olarak 1027 Eur olmak üzere 6162 Eur'yu sperrkonto bloke hesaba göndermeniz gerekir.
Almanya çalışma izni vizesi başvurusu yapacak kişilerin alması gereken A1 sınavı sertifikası, Almanya Konsolosluğunun kabul ettiği belli kurumların sınavında başarı gösterildiği ve oradan alındığı takdirde Almanya çalışma izni vizesi başvuruları için geçerlidir. Bu kurumlar Goethe Institute ve ÖSD olmaktadır.
Almanya Çalışma İzni Vizesi İçin Dil Şartı Var mı? Almanya çalışma izni vizesi oturma izni almanız için bazı meslek grupları dışında dil şartı aramamaktadır. Buna göre sağlık çalışanları, B1 düzeyinde Almanca dil sertifikası sunmalıdır. B1 sertifikası olmayan sağlık çalışanları için başvuru işleme alınmamaktadır.
Almanya iş arama vizesi 6 ay süre zarfında Almanya'ya uyum sağlayabilecek ve iş bulabileceğini düşünen 4 yıllı üniversite mezunu(lisans) sahibi tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı başvurabilir. Almanya iş bulma vizesi, Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara, İstanbul ve İzmir Almanya Konsolosluğu tarafından verilir.
İlgili 30 soru bulundu
2020 yılından önce iş arama vizesi yalnız üniversite mezunu meslek sahibi yabancılara tanınırken 2020 yılı itibariyle artık nitelikli meslek sahibi olup üniversite mezunu olmayan kişilere de bu hak tanınmıştır.
Almanya çalışma vizesi ücreti 2024 yılı için 180 Euro olarak güncellenmiştir. Almanya çalışma vizesi, Almanya Hükümeti tarafından belirlenen meslek grupları kapsamı altında uygulanmaktadır. Çalışma Vizesi Almanya hükümeti tarafından 6 aylık ya da 1 yıllık sürelerle verilir.
Evet çalışabilir. 1 Mart 2020'de yürürlüğe giren göç yasasının getirdiği en önemli yenilik, üniversite mezunlarının yanı sıra, mesleki eğitimi ve iş tecrübesi olanlara Almanya'nın kapısını açıyor olması. Mesleki yeterliliği olan ve Almanca bilen kişiler, ülkede çalışmak için iş arayabilecektir.
Çok sayıda meslekte alım var: Almanya, çok sayıda meslekte işçi alımı yapıyor. Bu meslekler arasında sağlık, mühendislik, bilişim, otelcilik ve turizm, inşaat, imalat, tarım gibi sektörler yer alıyor. İyi çalışma koşulları: Almanya'da işçilere, adil ücret, sosyal haklar ve iyi çalışma koşulları sağlanıyor.
BANKA HESAP DÖKÜMÜ :
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır.hesap sonunda en az 10-15 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Tapu,araç ruhsatı,kira kontratı (gelir amaçlı) ,fotokopileri.
düz lise mezunlarının Almanya'ya göçüne izin vermiyor. ama türkiye'de. düz lise diplomanızı. meslek lisesi diplomasına çevirirseniz. Almanya'ya göçün önündeki engeller kalkmış olur. yapmanız gereken. bölgenizdeki milli eğitim'e. ya da bölgenizdeki meslek lisesine başvurmak.
Jobcenter veya İş Bulma Kurumundan (Arbeitsagentur) bu konuda tavsiye alabilirsiniz.
Almanya'da 2015'ten beri yasal bir asgari ücret vardır. 2020'de bu tutar 9,35 € olmuştur. Tam zamanlı bir çalışıyorsanız haftalık maksimum çalışma süresi 40 saattir, yani 5 günlük bir hafta için çalışma günü başına maksimum 8 saattir.
Çalışma vizesini en kolay veren ülkeler İrlanda, Portekiz, Almanya, Danimarka ve Finlandiyadır.
Şayet dil bilgisi hazırlık kapsamında öğrenilecekse veya eğitim kurumu tarafından teyit edilecekse dil düzeyi şartı aranmamaktadır. Eğitim sırasında haftada 20 saate kadar çalışmak mümkündür. Şayet 35 yaşından küçükseniz, eğitim yeri aramak için Almanya'ya giriş yapabilirsiniz.
Almanya'ya işçi götürmek isteyen firmaların süreci aşağıdaki adımlardan oluşur: Türk firması, Almanya'da kurulu bir firma ile İstisna Akdi (Eser Sözleşmesi) imzalar. Türk firması Kota Tahsis Belgesi için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine başvurur.
Almanya ile Türkiye arasındaki göçün yakın zamanlı tarihi, 30 Ekim 1961'de imzalanan İşgücü Anlaşmasıyla başladı. Bu tarih, bugün her iki toplumu da şekillendirmeye devam ediyor.
A1 sertifikasına sahip olacak düzeyde Almancanız var ise bu düzey bir işte çalışmak veya akıcı Almanca konuşulan yerlerde size fayda sağlamayacaktır. Almanya sizden vize başvurusu için A1 seviye dil sertifikası talep etmektedir ancak başvurduğunuz iş yeri sizden B1 veya C1 seviye dil isteme hakkına sahiptirler.
Nitelikli Çalışan olarak Almanya'da çalışmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya'ya gitmeden önce Eğitim Diplomalarını, Mesleki Eğitim Belgelerini ve ilgili Sertifikalarının denkliğini almak yasal gerekliliktir.
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor.
Eğer Almanya'da çalışmak istiyorsanız, Almanca seviyenizin B1/B2 (online test) olması gerekmektedir. Almanya'da birçok iş veren ve birçok üniversite tarafından tanınmaktadır.
Almanya turistik vizesi ile maalesef yasal olarak çalışma izniniz bulunmamaktadır.
Almanya'ya Vizesiz Giriş Yapabilecek Ülkeler
Umumi pasaport (bordo) sahibi T.C. vatandaşlarının Almanya Schengen vizesi alması gerekirken; Hizmet (gri) ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 gün vizesiz olarak ülkeye giriş yapabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri