Alın germe estetiği ameliyatı için kaşın kuyruk bölümündeki saçlı deride 2cm lik bir kesi oluşturulur. Alın gerdirme işlemi genelde kaş estetiği ile birlikte yapıldığı için kesi kaşın kuyruk bölümünden alınır. Ameliyat süresi 1,5 saat kadardır. Ameliyat sırasında alınan kesi iz bırakmaz.
Teller ve dikişler genellikle 2 ila 7 günde çıkarılır. Hastalar genellikle 10 gün civarında normal aktivitelerine tekrar başlayacak kadar iyi hissederler. 3 hafta kadar yorucu faaliyetlerden kaçınılması gerekir.
Alın ve Şakak Germe Ameliyatının Etkisi Kalıcı Mıdır? Ameliyatın kalıcılık süresi kişiden kişiye değişir. Özellikle cilt yapısına bağlı olarak ameliyat etkisinin ömür boyu sürme olasılığının da bulunduğunu belirtebiliriz. Bazı hastalarda ise ameliyatla elde edilen görünüm 5 yıl gibi bir süre boyunca kalıcı olabiliyor.
Alın germe, alın bölgesindeki sarkma, kırışıklık ve düşüklükleri gidermeye yönelik yapılan bir estetik cerrahi işlemdir. Bu işlem, daha genç ve dinamik bir görünüm elde etmek isteyen bireyler arasında popülerlik kazanmıştır.
Endoskop alında saç çizgisi gerisinde bir kaç minik insizyonla içeri sokulur. Deri altındaki dokular ve kaslar net olarak görülür. Diğer insizyonlardan yine endoskopik aletler ile kırışıklığa neden olan kaslara müdahale edilir.
İlgili 35 soru bulundu
Endoskopik alın germe sırasında gerekli görülürse kaşlarımızı çatmamamıza yol açan adaleler de kesilir ve kaş çatma kalıcı olarak durdurulabilir. Alın germe ve kaş kaldırmada en etkili ve kalıcı yöntem budur.
Şakak germe ameliyatı sonrası genel iyileşme süreci genellikle 1-2 hafta sürmektedir. Bu süre zarfında, bazı ödem, morarma ve ağrı beklenebilmektedir. İlk birkaç gün genellikle istirahat ve ağrı kesicilerle geçmektedir. Bir hafta sonunda, çoğu kişi hafif işlerini ve günlük aktivitelerini gerçekleştirebilir.
Şakak Germe Kalıcı Mıdır? Şakak germe ameliyatı kalıcıdır ancak yaşa bağlı yerçekimi ile oluşan hareket 5 yıl içerisinde yavaş yavaş aşağı kaymaya neden olabilir.
Ameliyat hastane koşullarında, anestezi uzmanının gözetiminde, ameliyathanede yapılır. Genel anestezi ile yapılabildiği gibi lokal anestezi ve intravenöz sedasyon (Damar yolu ile uyutma) yöntemi de uygulanabilir. 1.5-2 saat kadar sürer. Aynı gün eve çıkmak mümkündür.
Endoskopik şakak germe işlemi genellikle genel anestezi altında gerçekleştirilir. Cerrah, saç içerisinde olacak şekilde şakak bölgesine küçük kesiler yapar ve endoskopu bu kesilerden ilerletir . Endoskop yardımıyla şakak dokusunu görüntüler ve gerektiğinde gevşek kasları ve dokuları sıkılaştırır.
Şakak germede endoskopik yöntem sıkça kullanılır. Endoskopik cerrahi, işlem uygulanacak bölgeye birkaç küçük delikten girilerek kamera görüntü desteği ile uygulanır. Endoskopik yöntemle kas ve deri yapısı, eski haline getirilir ve dokular sabitlenebilir.
Endoskopik teknikle verilen kaş şekli kalıcı olur.
Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) cildinizde ve derin yüz dokusunda etki eden güvenli, cerrahi olmayan bir ultrason tedavisidir.
Şakak Germe Ağrılı Mı? Şakak germe ağrılı bir operasyon değildir. Bu operasyon sırasında hastaya genel anestezi uygulanır. Böylece hastanın ameliyat sırasında yapılan işlemler sebebiyle ağrı hissi duyması önlenebilir.
Alın Daraltma Ameliyat Süreci
Ameliyat sırasında, kemiği ve çıkıntıları azaltmak için cilt ve dokular kesilir ve kemiğe erişilir. Kemiğin uygun şekilde kesilmesi ve yeniden şekillendirilmesi ile alın daraltılır. Daha sonra ise kesiler dikilerek kapama işlemi yapılır.
Mini Yüz Germe Ameliyatı Sonrası
Mini yüz germe ameliyatı iyileşme süreci ise klasik yüz germe ameliyatına göre daha kısa sürer. Önceden bu ameliyatı yaptırmış olmaları 7-10 yıl veya daha sonra tekrar ihtiyaç duyduklarında yaptırmalarına engel değildir.
Genel olarak, geleneksel şakak germe yaş sınırı kadınlar için 45 yaşın üzerinde ve erkekler için 55 yaşın üzerindedir. Yüz bölgesinde küçük bir deri altı yağ tabakası olan hastalarda daha iyi sonuçlar elde edilir. Yüzde 1 cm'den fazla cilt olması durumunda şakak germe uygun bir işlem olarak kabul edilir.
Yüz germe operasyonları kişiye bağlı olarak, 10 yaş daha gençleştirir.
Yüz gerdirme kaç yaşında yapılmalı? Yüz germe ameliyatları genelde 45-55 yaş aralığındaki insanlar tarafından tercih edilmektedir.
Kaşların kenarlarını kaldırmak ve göz kenarındaki yığılmaları azaltmak için daha kalıcı bir teknik şakak germe (temporal lift) işlemleridir. Bu yöntemde saçlı deri içerisinden yapılan kısa bir kesiden gerçekleştirilir. Üst göz kapağı ameliyatları sırasında göz kapağındaki kesiden girilerek kaş yukarı asılabilir.
Yüz germe ameliyatının başlıca riskleri; kanama, enfeksiyon, saç kaybı, sinirlerde hasar oluşması, ameliyat izinin kozmetik olarak kötü bir şekilde kalmasıdır. Bu risklerin gerek doktor seçiminde gerekse ameliyat sonrası bakımda geçilebilmektedir.
Kaş kaldırma ameliyatlarının etki süresi, hastanın dokularının yapısına, yaşlanma sürecine ve seçilen ameliyat tekniğine bağlı olarak 1-2 sene ile 20 sene arasında değişmektedir. Bu konuda en uzun etki kaşın hemen üzerinden yapılan direk yöntemle sağlanabilmektedir.
Yüz germe ameliyatı ağrılı bir operasyon değildir. Ameliyattan sonraki ilk günler bile hastalar acı çektiklerini söylemezler. Çoğu hastayı asıl rahatsız eden şey işlemden sonra oluşan şişlik ve morluklardır.
Temporal lift ameliyatının etkileri oldukça kalıcıdır ancak bu süre kişinin cilt yapısına bağlı olarak değişiklik gösterir. Etkiler en az 5 yıl kalıcılık gösterirken bazı durumlarda ömür boyu da kalıcılığını koruyabilir.
İple Kaş Kaş Kaldırma (Kaş Askısı)
Bu yöntemin avantajı kişinin kısa bir süre içinde günlük hayatına dönebilmesidir. Dezavantajı ise istenilen etkinin uzun süre kalıcı olmamasıdır. 6 ay ila 2 yıl içinde kaşlar eski pozisyonuna geri iner.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri