İlk Doğal Gaz Bağlantısı Tamamlandı Alucra halkı, uzun süren bekleyişin ardından doğalgazın hayatlarına girmesiyle birlikte daha konforlu bir yaşam sürmeye başlıyor.
Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk'un Doğal Gaz Lisansı Onaylandı EPDK aldığı kararla Şebinkarahisar'ın yanı sıra Alucra ve Çamoluk ilçelerinin de doğal gaz lisans bölgesine dahil edildiğini bildirdi.
ALUCRA'NIN TARİHÇESİ:
M.S.391 yılında Alucra Orta Asya'dan gelen Kıpçak ve Peçenek Türklerinin istilasına uğramış, bölge 60 yıl kadar Türklerin yönetiminde kalmıştır. 8. Yüzyılda ise Maveraünnehir 'den gelen Oğuz boylan Çamoluk, Çakmak ve Koman bölgelerine yerleşmişlerdir.
Şebinkarahisar'da başlatılan Doğalgaz çalışmalarında sona yaklaşıldı. Abonelik işlemleri Belediye binasının giriş katında yapılabileceği belirtildi. Şebinkarahisar'da başlatılan Doğalgaz çalışmalarında sona yaklaşıldı. Abonelik işlemleri Belediye binasının giriş katında yapılabileceği belirtildi.
Doğal Gazın Çıkarılması
Yeraltı formasyonlarında petrolün ve/veya gazın var olup olmadığı kesin olarak yalnızca sondaj yapılarak belirlenebilir. Sondajlarla kanıtlandıktan sonra, var olan doğal gaz üretim kuyularına alınır ki bu doğal gazın yer yüzüne çıktığı yerdir.
İlgili 23 soru bulundu
Doğalgaz doğada sıvı fazında bulunmaz, kaynama noktası -161.6 °C'dir. 254 litrelik doğalgaz yüksek basınç ile sıvı hale getirilerek 22 litreye kadar sıkıştırılabilir. Bu sıvı fazı ile temas oluşursa deride ciddi soğuk yanıkları oluşur.
Doğal Gazın Doğada Bulunuşu
Doğal gazı oluşturan hidrokarbon bileşikleri, yeraltındaki petrolün de bileşenleridir. Gaz, yeraltında yalnız başına veya petrol ile birlikte bulunabilir. Petrol gibi doğalgaz da kayaçların mikroskobik gözeneklerinde bulunur ve kayaç içerisinde akarak üretim kuyularına ulaşır.
Giresun'un Alucra ilçesi Yunus Emre Mahallesinde ilk doğalgaz verildi. Geçen hafta depolama alanına yüklenen doğalgaz bugün itibari ile evlere ulaştı.
Doğalgaz kullanmayan iller, Bingöl, Bitlis, Mardin, Tunceli, Hakkâri, Şırnak ve Artvin olarak sıralanıyor.
Ankara. AA muhabirinin sektör raporlarından derlediği verilere göre, doğal gazın kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında yapılan çalışmalarla ülke genelinde doğal gaz götürülen il sayısı 81, ilçe 763, organize sanayi bölgesi de 214'e ulaştı.
I. Dünya Savaşı'nda Alucra'da bir cephe oluşturulmuş, cephe komutanı Mareşal Mustafa Fevzi Çakmak karargahını bugünkü Fevzi Çakmak ile Yeşilyurt köyleri bölgesinde kurmuştur. Yeşilyurt köyü Kurbaba Dağı civarında şehitlik mevcuttur. Halkının tamamına yakını Türkmen/Çepnilerden oluşur.
Giresun'un Alucra ilçesinin yöresel lezzeti olan "Alucra oğlak kebabı"nın coğrafi işaret aldığı bildirildi.
Selçuklular döneminde, Selçuklu Hükümdarı Tuğrul Bey´in kardeşi İbrahim Yanal´ın Sivas ve Erzincan´ı almasıyla Alucra Selçuklulardın hâkimiyetinde kalmıştır (1054). Böylece Mengücek Beyliği yıkılıyor ve Alucra bölgesi de, Anadolu Selçuklu Devleti´ne katılmış oluyordu.
"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza yapmış olduğumuz girişimler neticesinde Dereli, Doğankent ve Piraziz ilçelerimiz 2021 yılı içerisinde doğalgaza kavuşuyor.
ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) 2021 raporuna göre, Rusya, 47 trilyon metreküple dünyada kanıtlanmış en fazla doğal gaz rezervine sahipken İran 34 trilyon metreküple ikinci ülke konumunda.
Türkiye'de doğalgazın gitmediği 5 il var. Bunlar; Tunceli, Ağrı, Hakkari, Artvin ve Şırnak.
Türkiye'nin 81 il merkezine doğal gaz arzı sağlanmıştır.
İlçe yatırımlarını tamamlayan belediye artık büyük köylere dahi doğalgaz taşımaya başladı.
Altınordu, Fatsa, Ünye, Perşembe ve Gülyalı'nın ardından doğalgaz müjdesinin yeni adresi Kumru ve Korgan ilçelerimiz oldu.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde doğalgaz çalışmaları tamamlanarak, bu kış mevsiminde evlerde gazın kullanılacağı bildirildi. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, doğalgazın eylül sonu ve ekim başında kullanıma açılacağını açıkladı.
Espiye'de Doğalgaz Aboneliği Başladı! binasında verilmeye başladı. meskenin önünden doğalgaz geçtiğini söyledi.
Doğal gaz ; fosil kaynaklı, renksiz, kokusuz ve havadan hafif olan, Metan (CH4), Etan (C2H8), Propan(C3H8), Bütan (C4H10), Karbondioksit (CO2), Azot (N2), Helyum(He) ve Hidrojen sülfür (H2S) gibi çeşitli hidrokarbonlardan oluşan yanıcı bir gaz karışımıdır.
“Sondaj platformu ile deniz tabanından başlayarak belirlenen derinliğe kadar bir kuyu açılıyor. Bir kuyu teleskopik olarak tanımlanan büyükten başlayarak giderek küçülen çaplarda devam eden şekilde kazılıyor. Sismik araştırmalar ile belirlenmiş bir sahada ilk kazılan kuyulara arama kuyuları deniyor.
Komşu ülkelerde petrol 100-1000 metreler arasında bulunurken, Türkiye'de 3-4 bin metrelerde bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri