Ayrıca bir kimsenin eşinin sütünü içmesi günah değildir. Ancak bu durum günah olmasa da, adaba uygun değildir. Kadının memesinden süt emmek veya içmek, süt anne ve süt evlatlığı için yeterli değildir. Süt evlatlığının meydana gelmesi için, süt emen kişi iki yaşını doldurmamış olması gerekir.
Yakın zamanda insanlar, anne sütünün cilde iyi geldiğini, bağışıklığı güçlendirdiğini ve yetişkinlerin de içebileceğini ortaya atmıştı. Vücut geliştirmeciler kas gelişimlerine yardımcı olduğunu; kemoterapi gören hastalar ise tedavinin yan etkilerinden anne sütüyle kurtulduklarını iddia ediyorlar.
Sütün, bir kadına ait olması gerekir.
Çoğunluğa göre, süt emziren kadının evli veya bekâr olması veya kocasının bulunmaması, sonucu değiştirmez. Sütten başka bir şeyi, meselâ; sarı su, kan veya kusuntuyu yemekle süt hısımlığı doğmaz. Erkeğin veya bir hayvanın sütü de hısımlık doğurmaz.
Hz. Peygamber (s.a.s.) de “Nesep yoluyla evlenilmeleri haram olanlar, süt yoluyla da haramdır.” (Buhârî, Şehâdât, 7; Müslim, Radâ, 1, 9; Ebû Dâvûd, Nikâh, 6) buyurmuştur. Fıkıh bilginlerinin çoğunluğuna göre çocuğun ilk iki yaş içerisinde emdiği süt, az olsun çok olsun süt hısımlığının meydana gelmesi için yeterlidir.
Bizi islam şeriatı ve temiz sünnetin emrettiği şekilde aydınlatmanızı istirham ediyoruz. Allah (c.c.) sizleri korusun ve sizlere islam deryasından bereket nasip etsin. Allah sizleri islama ve müslümanlara sancak kılsın ve daim etsin. Cevap 2 : Eşinin göğsünden süt emdiğinden dolayı arkadaşına bir günah yoktur.
İlgili 23 soru bulundu
Ayrıca bir kimsenin eşinin sütünü içmesi günah değildir. Ancak bu durum günah olmasa da, adaba uygun değildir. Kadının memesinden süt emmek veya içmek, süt anne ve süt evlatlığı için yeterli değildir. Süt evlatlığının meydana gelmesi için, süt emen kişi iki yaşını doldurmamış olması gerekir.
Eşlerin birbirini yalama, okşama, dudaklarıyla, oral yolla ve elleriyle cinsel ilişkiye hazırlamak için vücutlarının değişik yerlerine yaptıkları her türlü hareketin haram olmadığını söyleyebiliriz. Bu tavsiyelere uymak güzel olmakla beraber, üreme organından olmak şartıyla her türlü sevişme ve ilişki caizdir.
2451- Bir kadının kocası, süt emer bir kız çocuğunu kendisine akdeder, kadın da o çocuğu emzirirse, vacip ihtiyat gereği o kadın kocasına ebedi haram olur. İhtiyaten ona talâk vermeli ve onunla bir daha evlenmemelidir. Eğer kadının sütü o erkeye ait ise, o kız çocuğu da ona ebedi haram olur.
Kur'an'ın öğretilerine uyan Müslüman anneler bebeklerini genellikle iki yaşına kadar emzirmeyi hedeflerler. Burada kastedilen süre Hicri Takvime yani Ay Yılına göredir, bundan dolayı çocuğun ikinci doğum gününden yaklaşık 22 gün önceye tekabül eder.
Bebeğinin sağlıklı gelişimi ve beslenmesi için emzirme süresi olarak 2 yılı belirleyen annelerin, emzirme işlemini 2 yıldan fazla uzatması dinimizce caiz değildir.
Bebeğin fiziksel gelişimini desteklemenin yanında zihinsel gelişimi açısından da anne sütü çok kıymetlidir. Anne sütü besin değeri açısından bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm bileşenlere sahiptir. Bu nedenle bebeğin sağlıklı büyümesini sağlarken bağışıklık sistemini destekler.
Bebeği için süt arayan anneler, internet üzerinden bu ailelere ulaşıyor. Bazı aileler bu sütü bebeğe fayda sağlaması için ücretsiz verirken bazıları ise litresini 50 dolardan veya 150 liradan satışa sunuyor.
[Hanefi ve Maliki'de bir defa, bir yudum emmekle süt kardeş olur. Şafii'de ve Hanbeli'de ise ayrı ayrı 5 kere doya doya emmesi gerekir. Şafii'de, iki yaşından yukarı iken emen, süt kardeş olmaz. İmam-ı a'zama göre, 30 aydan, Maliki'ye göre 26 aydan sonra emen süt çocuğu olmaz.
Kısacası anne sütünün tatlımsı, sabunsu, ekşi ve hatta acı gibi çok değişik tadı olabilir. Bu da bebeklerin anne sütünü içmesini etkileyebilir. Bebekler çoğu kez taze sağılmış anne sütünün tadını ve kokusunu sever ve kolaylıkla içer.
Açıklamada, "Konuyla ilgili tekrardan görüşleri alınan kurul üyelerimiz bu meselenin şer'i boyutunu şu şekilde izah ettiler: "Süt Bankası, proje itibariyle 'mutlak şekilde haramdır.
Anne sütü, özellikle prematüre bebeklerin annelerinin sütü, araşidonik asit, dokzahekzaenoik asit, linolenik asit ve alfa linoleik asit gibi uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitlerinden zengindir.
Süt parası yada başlık parası diye bir şeyin dinimizde yeri yoktur. Dinimizde olan tek şey ve Kur'an'ın bize vermemizi emrettiği kadının mehridir. Evlenince belirlenen mehrin kadına verilmesi vaciptir.
Harvard Üniversitesi'nin bir bildirisinde de yayınlandığı üzere anne sütü % 87 oranında su, % 3.8 oranında yağ, % 1 oranında protein ve % 7 oranında laktozdan meydana gelir. Bebeğin ihtiyacı olan besin öğelerinin ideal bir karışımıdır.
Emziren kadınların fiziksel açıdan cinsel ilişkiye girmelerini engelleyecek herhangi bir neden yoktur. Cinsel eylem sırasında memelerden süt gelmesini önlemek için, memelerin aşırı uyarılmasından kaçınılabilir.
Zamanı boşa israf mıdırCinsel organla oynamak günah mı mum Cinsel organla oynamak günah değildir ama edebe uygun olmaz çünkü şehvet tahrik olur ve evli değilse harama girer. Yani paralı oynanırsa günah, parasız oynanırsa.
- Özetlersek; eşlerin birbirinin cinsel organlarına bakamayacağına dair hadis rivayetleri zayıftır. Bu rivayetlerin aksine, eşlerin birbirinin cinsel organlarına bakmalarının caiz olduğunu gösteren sahih hadisler söz konusudur.
Kesinlikle koruyucuyla ilişki, normal ilişki hükmündedir. Her ne kadar bazı fıkıh alimleri bir kumaşla yapılan ilişkiyi normal ilişki görmemiş olsalar dahi, söz konusu prezervatif gibi ince maddelerden yapılmış araçlar, zevki ve hissi engellememektedir.
Cevap: Kocanın, karısının göğüslerini emmesi caizdir. Sütün mideye ulaşmasıyla haramlılık meydana gelmez.
Süt üretebilirler
Erkeklerin de süt üretebilen bezleri mevcut. Ancak bu üretim onların vücudunda "anormallik" olarak kabul edilir. Çünkü erkeklerde süt üretimi genelde patalojik bir durumla meydana gelir. En yaygın neden hipofiz bezinde oluşan ve prolaktin salgılayan tümördür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri