Antoryum Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Antoryum çiçeği nasıl çoğaltılır? Antoryum, kökten yavru verirse, haziran ortasından yaz sonuna kadar ayırma işlemiyle çoğaltılabilir.
Antoryum Çiçeği Yapraktan Nasıl Çoğaltılır? Antoryum çiçeği kök kısmından çok kolay yeni filizlenme yapabilen bir bitkidir. Çoğaltma işlemi için bu yeni yavruları kullanabilirsiniz. Kökten çıkan birkaç yapraklı minik yavruyu toprağı hafif eşeleyerek köküyle birlikte, nazik bir şekilde ayırın.
Antoryum Nasıl Bir Ortamda Yetiştirilir? ⏩ Doğuya bakan pencere önü, pencere tülünden filtrelenerek gelen sabah güneşi, ortamın nemli ve havadar olması, Antoryum'un en sevdiği ortam gereksinimleridir. 15 dereceden serin veya 25 dereceden sıcak günlerde, bitkinizi ev içi hava cereyanından korumalısınız.
C: Antoryum çiçeğinin sulama aşamasında özenli ve titiz olmanız gerekir. Çiçeğinizin sağlıklı kalması ve daha uzun ömürlü olması için çiçeğinizi yaz aylarında haftada iki veya üç kere sulamalısınız. Kış aylarında ise haftada bir kez yapacağınız sulama işlemi çiçeğiniz için yeterli olacaktır.
IŞIK: Aydınlık bir odada direkt güneş ışığı almadığı bir konum tercih eder. Direkt güneş ışığı antoryum çiçeğinin kırmızı renkli çiçeklerine zarar verecektir.
İlgili 26 soru bulundu
Antoryum, kökten yavru verirse, haziran ortasından yaz sonuna kadar ayırma işlemiyle çoğaltılabilir.
Antoryum çiçeğine fazla sulama yaptığınız zaman çiçeğin çürümesine ve zaman içerisinde solmasına neden olabilirsiniz. Kış aylarında antoryum çiçeğine haftada bir kez su vermeniz yeterli olacaktır. Yaz aylarında haftada iki kez su vermelisiniz.
Kırmızı Antoryumun Anlamı
Kırmızı antoryum: Aşkın zarafeti ve ateşli bir aşk anlamını ifade eder.
Kuzey Arjantin, Karayipler ve Kuzey Meksika'nın bazı bölgelerinde bulunan bu bitki, birçok tropikal bitkiden daha uyumludur. Uzun ömürlü bir bitkidir. Ateş kırmızı rengiyle dikkat çeken antoryum çiçeğinin yüksekliği 50-80 cm arasındadır.
Ülkemizde Antoryum bitkisinin yetiştirildiği popüler olarak pek bilinmez ancak bu bitkiyi yetiştirenlerin sayısı da oldukça fazladır. Oldukça güzel bir görüntüsü olması nedeni ile bahçe ve ev süslemelerinde başköşeyi kapan çiçeklerden biridir.
Antoryum bitkisi “Eril mutluluk” olarak bilinir. Bu bitki türünü özellikle yatak odasında bulundurmak erkeklerde verimliliğin ve libidonun artırılması için önerilir.
Tohumlu üretimde, tohumlar şubat ayında ekilir. Kökten ayırma ile üretimleri ise Mart – Nisan aylarında yapılır Gövdeden alınan kök kullanılarak çiçek çoğaltılır. Kök toprağa direkt olarak dikilir ve tutunup büyümesi beklenir.
Barış Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? ⏩ Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan Spati bitkisi hemen başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır. Bu yönteme kökten ayırma yöntemi denir. Kökten ayrılan bitki en kısa zamanda büyür ve çiçek açar, ve bu bitki de tekrar kök vermeye başlar.
Sıcaklık İsteği: Çok fazla soğuk ve sıcak hava çiçeğin yapraklarına ve köklerine zarar verir. Yetiştiriciliğinde en çok dikkat edilecek husus kış aylarında oda sıcaklığının 12 °C nin altında olmamasıdır. Toprak İsteği: İyi drenaj özelliğine sahip karışımlar kullanılmalıdır.
Antoryum çiçeğinin saksı çeşidi olarak beyaz, pembe ve kırmızı renk çeşitleri mevcut.
Botanik biliminde Anthurium Andraeanum olarak bilinen ve Flamingo çiçeği de denen Antoryum bitkisi, sayıları 1000'i bulan Arum çiçek ailesine aittir ve dünya üzerindeki en dayanıklı ve uzun ömürlü çiçeklerden bir tanesidir.
Bu yüzden kullanılan diğer bir adı da Noel yıldızıdır. Çiçeğin, yıldız şeklinde yaprak deseni Betlehem Yıldızı'nı ve kırmızı rengi, İsa'nın çarmıha gerilişi ile kurban edildiği sırada akan kanı temsil eder.
Kış aylarında antoryum bakımı için haftada bir kez sulama yapmak yeterli olacaktır. Antoryum çiçeği üstünde çiçekler solunca budanmalıdır ve budanan yer hava almamalıdır bunun için mum gibi bir şey yardımıyla mühürlenmelidir. Nemi seven bir çiçek olduğu için koyacağınız yerin doğu cephesine doğru yerleştirilmelidir.
Barış çiçeği de diğer birçok bitki gibi kökten ayırma yöntemiyle çoğaltılabilir. Ancak, az önce de söylediğimiz gibi barış çiçeğinin kökleri hassas olduğundan çoğaltma işlemi mümkünse saksı değişim süreciyle aynı ana denk getirilmeli, yani 2-3 yılda bir yapılmalıdır.
Barış çiçeğinin çoğaltılması ve dikimi için nisan ayı civarı en uygun zaman olarak gösterilir. Barış çiçeği yapraktan çoğaltma işleminde köklü yapraklar kullanılır. Hassas bir kök yapısına sahip olan barış çiçeğini incitmemek için köklü yaprakların saksı değişimi sırasında ayrılması önerilir.
Doğrudan güneş almayan ancak aydınlık ortamlara konumlandırabilirsiniz. Bu çiçek için ideal sıcaklık 10-28 derece arasıdır. Çok sıcak ya da çok soğuk olmadığı sürece barış çiçeği ortam sıcaklığına adapte olabilir. Sulama: Çiçeğin toprağı özellikle çok sıcak havalarda nemli kalmalı, asla kuru bırakılmamalıdır.
Antoryum Nasıl Çiçek Açtırılır? Bu çiçeğin en büyük doktoru güneştir. Bitkinizi yeteri kadar güneşlendirmelisiniz. Güneş ile yeteri kadar ısınan yapraklar ve toprak, antoryumun yıl boyunca çiçek açmasını sağlar.
Unutma beni çiçeğinin tohumları çimlenmek için güneş ışınlarına ihtiyaç duyar. Bu nedenle ekimi diğer çiçeklerden biraz farklıdır. Diğer çiçeklerin tohumları toprağa gömülürken unutma beni çiçeğinin tohumları toprağa serpilir. Ardından tohuma bir miktar su verilir.
Obrizya Çiçeği Tohumu - Aubrieta Deltoide , Turpgiller familyasından olan obrizya çiçeğinin Anavatanı Güneybatı Avrupa'dır. 2 yıllık olan bu bitki ilkbahar mevsiminde yoğun çiçekli, kışın ise dayanıklı ve uzun ömürlü bir süs bitkisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri