API, yani uygulama programlama arayüzü, uygulama yazılımları arasında verilerin biçimlendirilmiş şekilde aktarılmasını sağlar. Birçok servis, tüm kullanıcıların servisle içerik alışverişi yapmasını sağlayan herkese açık API'lar sunar. http:// URL'lerini kullanarak İnternet üzerinden çalışan API'lara web API denir.
API ( Application Programming Interface )
Chrome, Firefox, HTML, macOS, Youtube, MailChimp, Twitter, HubSpot, Facebook, Google, WordPress, DigitalOcean, Grav, Nginx, Ubuntu, Android, jQuery, ...) sahip olduğu yeteneklere izin verilen sınırlandırmalar dahilinde dışarıdan erişilebilmesini sağlayan bir arayüzdür.
API'nin açılımı olan Application Programming Interface, Uygulama Programlama Arabirimi anlamına gelir. API'ler bağlamında Uygulama sözcüğü, ayrı bir işlevi bulunan her türlü yazılımı ifade eder. Arabirim, iki uygulama arasındaki hizmet sözleşmesi gibi düşünülebilir.
API'ler çeşitli servislerler aracılığıyla ücretli veya ücretsiz bir şekilde paylaşılırlar. Pazarlama, web sitesi, bankacılık, e-posta, mesajlaşma, sosyal medya, haber servisi, harita ve video API'leri en popüler API'ler arasında yer almaktadır.
Sohbet aracı kurulum sayfasından API key'inizi öğrenebilirsiniz. API key, her sohbet aracı için üretilen benzersiz bir değerdir. Infoset, sohbet aracınızı bu key sayesinde diğerlerinden ayırt eder. Sohbet aracınızın API key değerini sohbet aracı kurulumu penceresindeki kurulum kodundan öğrenebilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan bir yazılım aracısı olan Uygulama Programlama Arayüzü'nün kısaltmasıdır. WhatsApp gibi bir uygulamayı her kullandığınızda, her anlık mesaj gönderdiğinizde veya telefonunuzda hava durumunu her kontrol ettiğinizde bir API kullanıyorsunuz.
API, yani uygulama programlama arayüzü, uygulama yazılımları arasında verilerin biçimlendirilmiş şekilde aktarılmasını sağlar. Birçok servis, tüm kullanıcıların servisle içerik alışverişi yapmasını sağlayan herkese açık API'lar sunar. http:// URL'lerini kullanarak İnternet üzerinden çalışan API'lara web API denir.
API, “Uygulama Programlama Arayüzü” anlamına gelir. Basit bir ifadeyle API, yazılım geliştiricilerin uygulama oluşturmak ve diğer yazılım uygulamalarıyla etkileşim kurmak için kullandıkları bir dizi protokol, yöntem ve araçtır.
Özel güvenlik bilgileri (APIS) ülkelerin yolculardan uçuştan önce ya da uçuş sırasında havayolu firması tarafından alınmasını istediği pasaport bilgileri ve kişisel bilgilerdir.
Bir uygulama programlama arayüzü (API) anahtarı, talebi yapan uygulama veya kullanıcıyı tanımlamak için API tarafından kullanılan benzersiz bir koddur.
Belirlenen API Key ve şifre ile Authentication oluşturulduktan sonra istemci örneğin HTTP isteği yaparken Header ve gövdeye API Key'i ekleyerek göndermelidir. Bu key sayesinde istemcinin kimliği tanımlanır ve daha önceden Authentication sağlandığı için güvenli bağlantı sağlanarak talep ettiği veriler istemciye açılır.
API'lar genellikle HTTP (Hypertext Transfer Protocol) üzerinden iletişim kurarlar. Bu, API isteklerinin ve yanıtlarının web sunucuları arasında aktarılmasını sağlar. API istekleri, HTTP metodları (GET, POST, PUT, DELETE vb.) kullanılarak yapılır.
Business Profile Application Programming Interface (API), büyük ve teknoloji hakkında bilgi sahibi işletmeler ile üçüncü tarafları temsil eden geliştiriciler için tasarlanmıştır. İşletme Profili verilerini yönetmek üzere uygulama yazmak isteyen geliştiricilerin Business Profile API için kaydolması önerilir.
Tarayıcılar tarafından tarayıcıya ait işlevlere ve bunun içerisindeki standart objelere erişmeye sağlayan bir modeldir.
API (Application Programming Interface), farklı uygulama yazılımlarının birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan "Uygulama Programlama Arayüzü" anlamına gelmektedir. API, Müşterilerin/Üçüncü parti kuruluşların kendi uygulamalarından Banka yazılımına erişim imkanı sunmaktadır.
API testinin en kolay yolu tek bir request (istek) veya bir response (cevap) ya da response setini tek bir endpoint üzerinden test edebilmektir. Integration Testing (Entegrasyon Testi): Entegrasyon testi, API'lerin dahili veya üçüncü taraf sunucuların merkezinde olduğu durumlarda, en sık gerçekleştirilen testlerdendir.
API (Application Programming Interface) iki uygulama arasındaki bağlantıyı ve erişimi sağlayan bir yazılım aracıdır. API sayesinde birbirine bağladığınız iki uygulamanın özelliklerinin birbirinde kullanılması, bilgi transferi yapılması sağlanır.
Amazon API Gateway, yazılım geliştiriciler tarafından istenen ölçekte API yayımlanmasını, API'lerin izlenmesini, bakımının yapılmasını, güvenliğinin sağlanmasını ve çalıştırılmasını mümkün kılan, tam olarak yönetilen bir hizmettir.
American Petroleum Institute (API) standartları matkap ucu gibi en küçük parçada dahi ekosistemin korunmasına yönelik küresel öncelikleri gözeten kılavuzlar, standartlar, özellikler, uygulamalar, bültenler ve teknik raporlarla kanıtlanmış sağlam mühendislik ve işletim uygulamalarını savunur ve sunar.
YouTube Uygulama Programlama Arayüzü (YouTube API), geliştiricilerin REST ve XML-RPC olmak üzere iki tür özellikler aracılığıyla video istatistiklerine ve YouTube kanalı verilerine erişmesine olanak tanır.
Hangi Dil ve Framework
Bir API projesi için programlama dili tercihim PHP veya Python olur.
API, iki yazılım modülü arasında veri alışverişine izin veren bir iletişim mekanizmasıdır. Modülünüz için bir API oluşturduğunuzda, diğer uygulama geliştiricileri, işlevlerinizi kodlarına entegre etmek için API'nizi çağırabilir.
API(Application Programming Interface) bizim dilimizde “Uygulama Programlama Arayüzü”, bir uygulamanın işlevlerine dışarıdan veya uzaktan erişilip bu işlevlerin kullanılmasını sağlayan arayüzdür. API, bir sunucunun üzerindeki uygulamaya farklı platformlardan ulaşılmasını ve response dönmesine olanak sağlar.
Uygulama programlama arayüzü (İngilizce: application programming interface, kısaca API), bir yazılımın başka bir yazılımda tanımlanmış işlevlerini kullanabilmesi için oluşturulmuş bir tanım bütünüdür. API; web uygulaması, işletim sistemi, veritabanı, donanımlar yahut yazılım kütüphanesi için kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri