Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Araba ilk kalkışta neden tekler?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Araba ilk kalkışta neden tekler?

Örneğin ilk kalkışta veya vites değişimlerinde oluşan silkeleme kuvvetle muhtemel baskı balatadan yapar. Ancak hızlanırken oluşan silkelemenin nedeni ateşleme sistemi, yakıt sistemi hatta şaftın bağlantı takozları veya mafsalı olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Araba ilk kalkışta neden titrer?

Motor teklemeli olarak çalıştığında verimsizleşir. Yani harcadığı yakıtı hareket enerjisine tam olarak çeviremez. Verimlilik düşer ve güç azalır. Bu durumda araç kalkışlarda titrer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Araba ilk çalıştığında neden tekleme yapar?

Aracınız tekliyorsa ilk olarak soketler kontrol edilir. Soketlerin herhangi birinin gevşemesi aracın teklemesine neden olabilir. Sonrasında araç çalışırken buji kabloları sırayla tek tek sökülerek motorun sesindeki değişime bakılır. Buji kabloları en sık eskiyen ateşleme sistemi elemanıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Araç kalkışta titreme yapıyor neden?

Otomatik şanzıman kalkışta titreme yapıyorsa, kavrama sorunu olabilir. Kavrama işlemi, debriyaj sisteminde bulunan baskı balata ile gerçekleşir. Aracın harekete başlaması için kavrama yapılması gerekir. Eğer kalkış sırasında otomatik şanzıman titreme yapıyorsa, kavrama sorunu var demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vegaotomatiksanziman.com.tr

Gaza basınca tekleme neden olur?

Araba Gaza Basınca Neden Tekler? Eğer aracınız özellikle çalıştığı esnada ve gaza basıldığında tekliyorsa sorunun kaynağına yönelik ihtimaller daha aza inmiş demektir. Bu durumun en yaygın nedenlerden biri, bujilerin aşınmış olmasıdır. Bujiler aşındığında, yakıtı tutuşturmak için yeterli kıvılcımı sağlamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Kalkışta Titreme Silkelenme Neden Olur, Titreme Silkeleme Arızası Nasıl Giderilir

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Tekleme sorunu neden olur?

Karbüratörlü araçlarda tekleme sorunu, yaygın olarak distribütör arızası ve hatalı LPG ayarından kaynaklı olmaktadır. Bununla birlikte hatalı avans ayarı da karbüratörlü araçlarda tekleme sorununa neden olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasamucgeni.net

Araba gazda iken neden tekleme yapar?

1- LPG ayarı ve motora giren hava miktarı düzensiz ise veya yanlış yapılmışsa özellikle düşük devirlerde ve kalkışlarda LPG'de silkeleme sorunu ortaya çıkar. 2- Gaz kesici içerisinde bulunan gaz filtresi uzun süre değişmediyse seyir halindeyken tıkanıklığa neden olup araçta tekleme sorununu ortaya çıkarabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lpgyedekparca.com

Araba kalkışta neden vuruntu yapar?

Kalkış yaparken oluşan vuruntunun sebepleri; Arkadan itişli araçlarda şaft mafsallarında oluşan deforme, kalkış esnasında vuruntu oluşmasına sebep olabilir. Şaft sökülerek mafsalları değişir ve sorun çözülür. Diferansiyelde oluşan boşluklar, kalkış esnasında ve vites değişimlerinde vuruntu oluşturabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Araç kalkarken neden vuruntu yapıyor?

Aracın kalkarken vuruntuya maruz kalması, motor vuruntu sensörünün bozulmuş olmasına bağlı olabilir. Bu sorunu bir servisle halledebilirsiniz. Piston yatağında ki deformasyon ve aşınmalar olması halinde vuruntu oluşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr

Debriyaj silkelemesi neden olur?

Vites değiştirme aşamasında değişken bir tork oluştuğunda (örneğin, sürtünme değerlerindeki dalgalanmalardan dolayı) ve aktarma organının titreşmesine neden olduğunda, buna debriyaj silkelemesi denir. Debriyaj doğru kaymadı, ancak aniden devreye girer ve sonra bağlantıyı kaybeder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Tekleme nasıl anlaşılır?

Motorda teklemenin meydana gelmesi durumunda motor sarsıntılı çalışacaktır, güç azalacak ve yakıt tüketimi artacaktır. Ayrıca motorda meydana gelen tekleme arızası sebebiyle motor arıza lambası da yanar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otomobilteknoloji.blogspot.com

Araç ilk çalıştırıldığında gaz Yememesinin sebebi nedir?

* Benzin deposundaki filtre yada pompa sorunlu olabilir, pompada sorun yoksa konnektöründe oksitlenme olabilir. * Benzin regülatörü sorunlu olabilir. * LPG enjektörleri kapalı olduğu zaman gaz sızdırıyor olabilir, regülatör vakum hattı manifolda gaz sızdırıyor olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hyundaiclubtr.com

Araba 2 nci viteste neden tekler?

Hocam tekleme dediğimiz şey ateşleme sistemiyle alakalı olur, motor ve şanzıman takozlarıyla alakalı olur. Eğer 2. Vitese attığınızda devir yetersiz kalıyorsa araba irkilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopark.com

Yeni değişen baskı balata titreme yapar mı?

Volantın taşlanması veya yenisiyle değişmesi gerekir. Ancak yenisi pahalı olduğundan taşlanırsa bile iş görür. Benimde başıma gelmişti baskı balata değiştikten sonra titreme mevcuttu volant taşlandıktan sonra hiçbir sorun kalmadı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Şanzıman neden titreme yapar?

Sonuç olarak otomatik vites geçişlerinde sarsıntı olmasının sebepleri arasında; şanzımana yağ sızıntısı, balataların aşınması, şanzıman kulaklarının işlevini yitirmesi yada genel bakımının eksik yapılmış olması seçenekleri en yaygın görülen sebeplerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Araç vitesteyken neden titrer?

Vites Kolunun Sallanması / Vites Kolunun Titremesi

Vites kolunun sallanması veya titremesi, vites kolunun bulunduğu noktaya tam oturmamasından dolayı oluşan bir durumdur. Araç seyir halinde iken vites kolu bulunduğu noktada hareket ederek titreşim ve dolayısıyla da ses yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Şanzımanda vuruntu nasıl anlaşılır?

Vuruntu, vites geçişleri sırasında ses çıkartarak sanki arkadan hafif bir darbe almış gibi kendini belli eder. Bu sesin sebebi genellikle vitesin tam olarak geçememesi ve dönen parçaların ani hareketinden kaynaklı olup sorunun kaynağı tam otomatik ve yarı otomatik araçlarda farklılık gösterebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Araba kalkarken neden sallanır?

yokuşlarda düşük devirde kalkmaya çalışırsanız motor çok boğulduğundan ve zorlandığından titreme olması normaldir. Ya da ayağın debriyajdan çekiş hızına da bağlı olabilir. yokuşlarda düşük devirde kalkmaya çalışırsanız motor çok boğulduğundan ve zorlandığından titreme olması normaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toyotaclubtr.com

Vuruntuyu önlemek için neler yapmalıyız?

Vuruntunun Önlenmesi

Giriş basınç ve sıcaklıkları düşük tutulmalıdır. Motor hızı, yanma hızını artırarak ve son gaz bölgesi basınç ve sıcaklığı değiştirerek vuruntuyu etkilemektedir. Motor uygun devrinde çalıştırılmalıdır. Mümkün olan en düşük ateşleme avansı verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tesisat.org

Araba Motoru neden Vuruntulu çalışır?

Motor vuruntusu silindirde bulunan yakıtın zamanından önce patlamasıyla gerçekleşir. Normal çalışma sırasında, buji yanma işlemini başlatılır ve silindirdeki tüm yakıtı yakar, böylece patlamayı kontrol eder. Silindirlerde yakıt ve havanın kendiliğinden ateşlemesi motorun vuruntu sesi yapmasına neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Vuruntu sesi nedir?

Motordan gelen vuruntu sesi Piston pimi kaynaklı olabilir

En çok rastlanan pim sesi, piston pimi boşluğunun fazla oluşu yüzünden meydana gelen sestir. Bu fazla boşluk genel olarak, motor rölantide çalışırken en iyi şekilde duyulan keskin, metalik, çift vuruşlu bir sestir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: makinaegitimi.com

Şanzıman vuruntu yapar mı?

Vites geçişindeki vuruntuların çeşitli sebepleri olabilir. Bunlardan bazıları, Yağ bakımının düzgün olmaması: Yağ bakımı zamanında olmayan aracın otomatik şanzıman balatası teflonu pistonu hidrolik beyinde sibop aşınmasına sebep olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otomatiksanzimanservisi.com

Tekleme arabaya zarar verir mi?

Eğer araç yüksek hararet yaparsa bu conta zarar görebilir. Bu durum da araçlarda tekleme sorununa sebep olur. Aracınız hareket halindeyken tekleme yapıyorsa bu durum aracın motorunun zorlandığı anlamına gelir. Bu tür tekleme durumunda hemen servise gidilmeli ve araç bakıma sokulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Gaz Ayarı bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Bozuk bir lpg kalibrasyonu; en belirgin şekilde sabah benzinle olan ilk çalışmada sorunlara sebep olur. Araç, çalışır ancak rölanti düşüktür, stop etme meyillidir. gaz yemez yada geç tepki verir, stop eder. Tekrar edilen marş düzgündür ancak motor ısınıp lpg'ye geçene kadar bu şekilde devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoclubturkiye.com

Buji değişimi sonrası gaz ayarı gerekir mi?

aynı bujiden alacaksanız gerek yok, eğer bosch lpg bujisi alırsanız avans değişeceğinden kalibrasyon yaptırmanızda fayda var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hyundaiclubtr.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT