Her araç için kış aylarında olmazsa olmaz bir gereklilik olan antifrizli saf su, yazın da kullanılabilen bir üründür. Yaz aylarında yüksek olduğu için camlarda donma ve benzeri gibi durumlar söz konusu olmadığından elbette çözdürme işlevine gerek kalmaz.
Antifrizli cam suyu: Kış mevsimlerinde ön camda görülen donmaları en aza indirmek için antifrizli cam sıvısı kullanmalısınız. -30 dereceye kadar güvenle kullanabileceğiniz bu tip ürünlerle kış aylarında silecek ve su püskürtme kanallarındaki donmaların da önüne geçebilirsiniz.
Eğer bulunduğunuz yerde camsuyu donacak kadar soğuk oluyorsa bu karışıma yarım çay bardağı ispirto (veya etil alkol veya kaliteli kolonya) ile 25cc (çeyrek çay bardağı kadar) gliserin ekleyin. Gliserin bulamazsanız gliserinli bulaşık detarjanı da olur.
Hocam silecek cam suyu kesinlikle zarar vermez,ama hazne büyüktür dediğim gibi 1 şişe boşaltın gerisini su dökün en iyi yöntem budur. Deterjan filan karıştırmayın derim.
1 galonluk bir kaba, bir kaşık kadar sıvı deterjan ekleyin. Şişenin 1/3 ' ünü %70lik izopropil alkol ile yada 1/4' ünü %90lık izopropil alkol ile doldurun. Kabın geri kalanını su ile doldurun. İyice karıştırın ve aracınıza ekleyin.
İlgili 36 soru bulundu
bir çorba kaşığı beyaz sirke. bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. ve karıştırıp uygun bir sprey şişesine boşaltıyoruz. bu karışımı ister aynalarda. ister duşakabin camında. isterseniz de camlarınızda kullanabilirsiniz. spreyledikten sonra. kuru mikrofiber cam beziyle camımızı kuruluyoruz.
Antifirizli cam suyu, donmadan -30 derece veya daha düşük sıcaklıklara dayanmasını sağlayan, tipik olarak etilen glikol ve metanol gibi bir antifriz katkı maddesi içerdiğinden, özellikle soğuk havalarda tercih edilmesi gereken cam suyu çeşididir.
Cam silerken şampuan kullanmanın pratik yolları
Böyle zamanlarda daha pratik çözümlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Pompalı bir şişeye cam silme suyu yapabilirsiniz. İçerisine koyduğunuz suya biraz şampuan ekleyip çalkalayın. Hemen köpürecektir.
Tek alınan silecek olsa yine iyi; bulaşık deterjanı plastik aksama zarar verebilir ve güneş altında boyaya da zararı olabilir. Ucuz cam suyunda metanol olabilir ki bu daha çok zarar verir. Saf suya az miktarda kaliteli el sabunu/köpüğü ya da kaliteli cam suyunu herhangi bir şeyle karıştırmadan kullanmak lazım.
Özellikle kış aylarında silecek suyu olmadan çıkılan yolculukların tehlikeli olabileceğini belirtmekte fayda var. Ön camın çizilmesini ve su kanallarındaki kireçlemeyi önler.
Su, kir tutmama özelliğiyle cam temizliğinde kullanılan gliserin mucizevi etkisiyle sizi hayrete düşürecek. 3 litre suya 7 damla gliserin ekleyin. Bu karışımı eski bir naylon çorap yardımıyla camları temizlemek için kullanabilirsiniz.
Metil alkollü camsularına göre etil alkol içerikli cam suyu, sileceklerin cam üzerinde daha rahat bir şekilde kaymasını sağlarken, silecek lastiklerinin daha uzun süre kullanılmasına olanak verir.
problem olmaz. Eğer "cam suyu antifirizinin" içindeki maddenin kaynama noktası düşükse sorun oluşturur. Yani motor ısındığında motorun olmadık yerlerinde basınç oluşturabilir veya hava yaptırabilir.
Kullanılabilir ancak, soğuk kış aylarında cam suyunun derecesinin düşüreceği için kışlık cam suyuna yazlık cam suyu ilave edilmesini tavsiye etmiyoruz. Ancak mevsim geçişlerinde kullanılmasında sakınca yoktur.
Yassı püskürtme için uygundur. Kullanımı: Cam suyu kabına direk dökülebilir. Seyretmek istenirse 1'e 1 ölçü kullanılabilir.
Bu tip deterjanlar temizlik işini çok iyi yaparlar ancak "aşındırıcı sabun" olarak kabul edilirler. Araba boyası içeren bir zeminde aşındırıcı bir sabun kullandığınızda oksidasyon sürecini hızlandırmış olursunuz. Bu da zamanla aracın boyasına donuk/mat bir görünüm verip parlaklığını yok edecektir.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
aman ha, kesinlikle yıkama. içinde çamaşır suyu vardır o tip deterjanların. bir iki yıkama sonrasında boyaya zarar verirsin. onun için boyaya zarar vermeyen özel kimyasallar vardır.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
el izi bırakmayacak cam silme suyu tarifi vericem. boş ve yıkanmış. 1 sprey şişesine 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı. 1 yemek kaşığı bulaşık makinası parlatıcısı. 1 yemek kaşığı elma sirkesi. ve 2 su bardağı kaynar suyu ekliyoruz. ve çalkalıyoruz.
Kış aylarında eksi dereceleri çok fazla görmeyen bir bölgede iseniz o halde isterseniz yarı yarıya karışım yaparak da cam suyu haznesine antifriz suyu ve saf su ya da cam sil eklemesi yapabilirsiniz. Gerçek antifrizli cam suyu kullandığınızda birebir kullansanız dahi aracınıza zarar vermez.
Komik gelebilir ancak su kabınıza bildiğimiz sirke katmanızı öneririm.Sirkenin kireç çözme özelliği var.Doğal bir çözüm olacak aracınızada zarar vermeyecek.
Yazlık oto cam suyu özellikle sıcak mevsimlerde araç camlarına yapışan polen, kuş dışkısı, böcek parçaları, reçine ve toz gibi biriken kirlerin kısa süre içerisinde çözünerek temizlenmesini sağlar. Yaz mevsimi için uygun özelliklere sahip olan bu sıvı, 0 derece donar.
Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay. 2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri