Performans Çipleri:
Üniteyi özel bir performans çipiyle değiştirerek, motorunuzun daha fazla hava ve yakıt kullanmasına izin vererek beygir gücünü, hızı ve yakıt kilometresini büyük ölçüde artıracaksınız. Bu çipler, özel aracınız için performansı optimize etmek üzere özel olarak ayarlanabilir ve programlanabilir.
Debriyaj balatası dışında ateşleme sorunu,bobin arızası ve ateşleme avans ayarındaki sorunlar da aracı güçten düşürebilir. Ayrıca, hava ve yakıt arasındaki ayar sorunu, vakum avans arızası, karbüratör bulunan araçlarda karbüratör kirlenmesi, meme tıkanması, hava girişindeki düzensizlik de akla getirilebilir.
Beygir motor gücü, bir taşıtın ulaşabileceği maksimum sürati belirler.
Tıkalı bir hava filtresi, bozuk bir gaz kelebeği veya kötü bir hava sensörü, yakıt-hava oranında dengesizliğe yol açarak motorunuzun teklemesine neden olabilir. Tıkalı yakıt enjektörleri veya kötü bir yakıt pompası, motorunuzun çalışması için gereken yeterli miktarda yakıtın, motorunuza ulaşmasını önleyecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Araçlarda Çekiş Düşmesi
Kalitesiz yakıt kullanımı, yağ değişimi yapılmaması ve aracın düzenli bakımlarının yapılmaması gibi durumlar aracı çekişten düşürebilir. Gaz ayarı olması gereken durumda değilse, ateşleme sistemi düzgün bir şekilde ateşleme gerçekleştirmiyorsa bu sorunlar çekişi ciddi şekilde etkileyebilir.
Tork mu Beygir mi? Aracın çekiş gücü iyi olsun isteniyorsa tork devri yani tork verisi önemli. Tork ne kadar yüksekse, aracın yük taşıma kapasitesi de o kadar fazla olacaktır. Büyük ağırlıktaki yükler, büyük çekiş gücü gerektirir.
Yani kuvvet kolu ne kadar artarsa tork da bir o kadar artar. Peki kuvvet kolu nasıl arttırılır? Motor dişlilerini ve çaplarını değiştirmek ya da piston kolu üzerinde oynama yapmak, kuvvet kolunu arttırabilir. Dizel araçlar bu konuya güzel bire örnektir.
Yüksek devirde araç kullanmak yerine kısa aralıklarda ekstradan güç için araç devirli kullanılabilir. Sürekli devirli araç kullanımı silindirlerin aldığı yakıtı da yanmadan dışarı atacağı için tasarruf açısından da olumsuz bir sonuç yaratır ve araç hararetini ciddi anlamda arttırır.
ARABA RAMPADA GITMIYOR
Çok sıklıkta olmamakla birlikte debriyaj balatası arızalı olan araçlarda bu sorun yaşanmaktadır. Ya da kalitesiz yakıt kullanımı performansı direkt olarak etkilemektedir. Sürücülerin kullandıkları yakıtı değiştirmeleri ve sürekli aynı yakıtı kullanmaları önerilir.
Turbo mili karışık yağlama durumlarından dolayı uygunsuz dönerse, turbonun emiş basıncı düşer ve motorun performansı azalır. Turbo hava emişinin yetersiz olması, egzozdan siyah duman çıkmasını sağlayabilir. Çünkü gönderilen yakıta karşılık yeterli hava yanma odasına gidemeyecektir.
* OTOGAZ beynindeki gaz geçişini düzenleyen diyaframın (tamir takımının) kalın (genelde sonradan takılan ve orijinal olmayan tamir takımıdır bu) olmasından dolayı OTOGAZ ayarı iyi yapılamaz.Bu durum araçta çekişinin düşmesine sebep olabilir.
Aracın beygir gücü ne kadar yüksekse aracın performansı da o kadar fazladır. 1 HP 746 watt güce karşılık gelir. Araç genellikle şehir içinde kullanılıyorsa aracın 90 HP ve üstünde güce sahip olması gerekir. Kötü arazi koşullarında araç kullanılacaksa daha yüksek güç seviyesine sahip araçlar tercih edilmelidir.
% 70 lerdedir. Eğer aracın motorunda bi sağlıksız durum yoksa, buji yağ filtre ve bobin değişimiyle fabrika değerine çok yakın sonuçlar alınır. O yüzden bu yüzde olayı bakımdan önce ve sonra çok farkeder. Su yakma vs yoksa da bakım ile %95 civarı alınabilir en az.
Araç yazılımları, aracınız daha performanslı kullanmanız ve yakıt tasarrufu sağlamanız için uygulanan yazılım işlemidir. Doğru ve profesyonel bir şekilde hazırlanan ve uygulanan yazılımlar aracınıza zarar vermeden performans almanızı ve yakıt tasarrufu sağlar.
Eğer araçtan beklentiniz daha yüksek devirlerde kullanmak ve yüksek hızlara ulaşmak (otoyol vs. yollarda yüksek hızla gitmek) ise beygir gücü yüksek araç tercih etmeli, eğer beklentiniz daha düşük devirlerde daha yüksek performans almak (dik yokuşlarda araç geçmek) ise tork gücü yüksek araç tercih etmelisiniz.
Aracın motor gücü; hızlanma isteniyorsa beygir gücü, çekiş gücü isteniyorsa da tork yönünden değerlendirilmelidir. Şehir içi kullanım için 90 beygir gücü ve üstü yeterlidir. Çekiş gücü açısından ideal bir binek araç isteniyorsa da 200 Nm'den yüksek tork değerlerine sahip modeller değerlendirilmelidir.
Araçların çekiş gücünü belirleyen faktör torktur. Özellikle yokuş yukarı çıkmaya çalıştığınızda aracın performansının iyi olmasının asıl sebebi torkun yüksek olmasıdır.
Benzinli araçlarda ise yüksek tork gücü için yüksek devir gerekir. Buna karşın tork gücü, uzun yolda benzinli araçların daha yüksek performans göstermesine katkı sağlar. Yüksek performans ise yakıt tüketimini artırır.
Tork gücünü görmek içinse aracın devir göstergesine bakmak gerekir. Araç ne kadar az devirde yüksek hıza çıkıyorsa, tork gücü o kadar fazladır.
Motorun soğuması için bir süre daha beklendiği zaman motor kolaylıkla çalışacaktır. Özellikle sıcak havalarda motorun bayılması normaldir. Yokuş yukarı motor aşırı ısındığı için daha çabuk çekişi düşer.
Motor ısındığında düşüyorsa hava filtre borularının bi yerlerinden yırtık olabilir,bağlantılardan hava alıyor olabilir, sıcağı alıyorsa bayılma olabilir. Baskı balatanda bitmek üzere olabilir,kullandıkça bundan dolayıda tepkimen düşebilir.
Aracınızın motorunda dolaşan hava akımında kesintiler ve akımda bozulmalar olduğunda yine dizel aracınızın çekişinin düşmesine neden olabilmektedir. Araçlara çok fazla kişinin binmesi ve fazla yük konulması aracın çekişini olumsuz etkileyecek bir diğer nedendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri