Kabuğu Meyvesinden Daha Faydalı: Armut kabukları soyulmadan tüketilmesi gereken meyveler arasındadır. Yapılan araştırmalara göre armut kabuğunun etli kısımlara oranla 3-4 kat daha fazla besleyici ve yararlı madde içerdiği ortaya çıkmıştır. Sindirime İyi Gelir: Kabuğunda bolca lif vardır.
İster taze taze öylece yiyor olun ister yemeklerde pişirerek kullanın, fark etmez, her sebze ve meyvenin kabuğu öylece hemen soyulup atılmaz, atılmamalı.
Lif, vitamin ve mineral açısından zengin bir meyve olan armut aynı zamanda şekeri dengeleme özelliği ile şeker hastalarına da sıkça önerilir. Armut mutlaka kabuklarıyla birlikte tüketilmesi gereken meyvelerin başında gelir.
Armut soyularak ya da kabuğuyla birlikte tüketebileceğiniz bir meyvedir.
Armut meyvesini yemeden önce kabuğunu soyuyor musunuz? Bu mucizevi meyvenin kabuğu, armuttaki toplam lif ve antioksidanların yarısını içerir. Lif, bağırsak düzenini destekler, kabızlığı giderir ve bağırsak sağlığını iyileştirir. Bu nedenle, armudu kabuğuyla birlikte yemek daha iyidir.
İlgili 18 soru bulundu
Yüksek oranda lif içeren armut, özellikle sindirim sorunlarına fayda sağlar. Kabızlığın yaşanmasını önleyen armut bağırsakların fonksiyonlarını düzenler. Ayrıca mideyi rahatlatan armut, içerdiği yüksek miktarda su sayesinde cilt tabakasının da yenilenmesini sağlar.
Bir meyvenin tüm vitamini kabuğunda yoğunlaşmıştır. Dolayısıyla kabukların yenmesi gerekir. Kabuklarıyla yemeyeceksen, hiç yeme daha iyi.
Taze olarak tüketildiği kadar tatlılarda ve meyve salatalarında da tercih edilen sulu ve muhteşem bir dokuya sahip olan armut her yönden vücudunuzun dostu! Özellikle C vitamini açısından zengin olan armutun asıl faydalı kısmı kabuğudur. Çünkü bu C vitamininin yarısından fazlası kabuklarında bulunur.
Bu haberi okuduktan sonra evinizden armut eksik etmeyeceksiniz. Tek bir adet armut günlük lif ihtiyacının yüzde 18'ini karşılıyor. İçerdiği lif nedeniyle armut sindirim sistemi için son derece faydalıdır.
Protein, K vitamini, Potasyum ve bakır kaynağı armutu mevsiminde tüketmek bağışıklık sisteminin güçlendirir, kansere karşı korur ve sindirim sistemini dengeler. Armut kış boyu bulunur ancak onu daha taze yemek istiyorsanız Ekim ayını tercih etmeniz gerekir.
Bağırsakları temizleyen armut sirkesi sıklıkla lavaboya gitmenizi sağlar. Böylece vücudunuzda biriken zararlı maddeler atılır. Aynı zamanda ödem problemi de ortadan kalkar.
C vitamininden zengin bir meyve olan armut, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kas ve kalp sağlığını koruyan potasyum içeriğinden zengindir. Tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcıdır. Emziren anneler için gerekli olan folik asit bakımından zengin bir kaynaktır.
Ağır yemeklerden sonra bile sindirimi kolaylaştırır
Orta boy bir armut günlük lifli gıda tüketimi konusunda oldukça yeterlidir. Bu da sinridim sistemimizin en önemli yardımcısı olup özellikle mide rahatsızlığına iyi gelir.
Katı meyve sıkacağında, her türlü narenciye sıkılabilir. Ancak portakal, mandalina gibi meyvelerin, sıkmadan önce kabuklarının soyulması önerilir.
Yapılan araştırmalara göre armut kabuğunun etli kısımlara oranla 3-4 kat daha fazla besleyici ve yararlı madde içerdiği ortaya çıkmıştır. Sindirime İyi Gelir: Kabuğunda bolca lif vardır. Armut kabuğunda bolca lif miktarı bulunmasından dolayı sindirime iyi geldiği bilinmektedir.
Armut kanı temizler bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir, kabızlığı önler.
Genelde kan temizleyici etkisi ile bütün salgı bezlerinin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Zihin yorgunluğuna karşı iyi gelir ve sinirleri yatıştırır. Eğer zihinsel yorgunluğunuz var ise yatmadan önce seçeceğiniz meyve armut olabilir.
Uzmanlar, meyve ve sebzeleri kabuklarıyla tüketmenin kanseri bile önleyebileceğini ifade ediyor. Kivinin saçlı yüzeyi antioksidanlardan zengindir ve anti kanser, anti-inflamatuar (iltihap karşıtı) ve anti alerjik özelliktedir. Kabuğu kendisinden 3 kat daha fazla antioksidan içerir.
Armut, içeriğindeki vitaminler ve sağlığa faydaları nedeniyle oldukça sevilen ve tercih edilen bir meyvedir. Taze olarak sade ya da diğer meyvelerle birlikte meyve salatası olarak tüketilebilir. Aynı zamanda tatlıların içine konularak veya reçel, pekmez ve komposto yapılarak da 4 mevsim tüketilebilir.
Armut. Armut, lif oranı en yüksek meyvelerden biridir. Yüksek lif oranı ile çok sağlıklı olsa da, armut aç karna tüketildiğinde bu lifler midedeki mukozaya zarar verebiliyor.
Özellikle diyet yapanlara salatalık sık sık önerilir. Kilo vermede etkili olan aynı zamanda da tadı lezzetli olan bu meyvenin kabuğunu soymadan yemeniz gerekir.
Diyetisyen Fatma Baysal, elmanın kabuğuyla yenmesinin faydalı olduğunu belirterek, “Elmanın sahip olduğu C vitaminin büyük çoğunluğu kabuğunda bulunmaktadır. Çok iyi yıkanıp zararlı kalıntılardan arındırıldıktan sonra kabuğuyla beraber tüketilmesini öneriyoruz.
→→→Meyve kabuklarının geri dönüşümü organik dönüşüm tesislerinde gübre olarak tekrardan kullanılmak üzere gerçekleştirilir. Bitkisel ve hayvansal kaynaklı yemek artıkları, sebze, meyve, yumurta kabukları gibi da birçok atıklar organik atık olarak adlandırılmaktadır.
Armutların kabukları da tıpkı elmaların kabukları gibi yemek pişirmede kullanılır. Bu nedenle, iki meyvenin israfını birleştirmek mükemmel bir stratejidir. Elma ve armut kabuklarıyla yapabileceklerimiz: Elma ve armut kokulu bitki çayı: Kabukları kaynar suda demlenmeye bırakın, içine şeker yada bal ekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri