Düşük kalorili ve yağsız bir sebze olan arpacık soğan, potasyum, A vitamini ve folat deposu bu sebze, kanserden ve kalp hastalıklarından koruyor. Aşk hayatına da güç veriyor. Libidoyu yükselten arpacık soğanı, cinsel gücü ve isteği artırıyor.
Arpacık soğanları aşçılıkta kullanılır. Turşusu kurulabilen soğanlar, Asya mutfağında ince dilimlenerek derin yağda kızartılırlar ve bu gıda genellikle yulaf lapasıyla servis edilerek çeşni olarak kullanılır. Bir Allium türü olarak, arpacık soğanının tadı sıradan soğan ile benzerdir, ancak daha hafif bir tada sahiptir.
Arpacık soğanı, tıpkı sarımsak gibi et, tavuk, ciğer marine ederken de kullanabilirsiniz. Tabi marine içinde kullanacaksanız, arpacık soğanları ortadan ikiye kesmeniz, lezzetinin ete daha iyi geçmesini sağlayacaktır. Afiyet olsun.
Arpacık soğanı çiğ yenebilir, pişirilebilir ve turşusu bile yapılabilir. Genelde sote veya kavurma şeklinde pişirilirler.
Arpacık Soğanlı Yemek Tarifleri, Eli Böğründe, Avcı Kebabı, Yoğurtlu Karamelize Soğan Mezesi, Kuşbaşı Et Terbiyesi, Tencerede Tavuk Yemeği, Sebzeli Yahni, Fırında Tavuk Pirzola, Fırında Sebzeli Misket Köfte, Soğan Yemeği, Terbiyeli Çöp Şiş Kebap, Arpacık Soğanlı Et Yahnisi, Fırında Kaşarlı Et Sote, Tavuk Yahnisi, ...
İlgili 24 soru bulundu
Yoğurt Yatağında Arpacık Soğan Tarifi Nasıl Yapılır? Soğan ve sarımsağı temizledikten sonra, sıvı yağ ve tuz ile karıştırıp buzdolabı poşetinde 1 saat bekletin. Dinlenen soğanlarınızı 20-25 dakika 170°c lik fırında pişirin.
Soğanların kabuklarını soyun. Zeytinyağı, bal, rendelenmiş sarımsak ve arpacık soğanları tavada 3-4 dakika kavurun.
Arpacık soğanlarımızın baş kısımlarını keselim ve yanlarından boyuna çizelim. Soğanları bir kabın içine alalım ve üzerini geçecek kadar kaynar su dökelim. 1-2 dk bekledikten sonra soğuk su ekleyip elimizle kabuklarını çıkaralım. Soğanlarımız kullanıma hazırdır.
Delikleri bir santimetre olan kalburdan geçen arpacıklar, tohum olarak kullanılmaya elverişlidirler. Hatta çapları bir buçuk veya iki santim olan arpacıklar dahi baş soğan yetiştirmede kullanılabilirler.
Tohumlar 10-15 gün içerisinde çimlenerek toprak yüzeyine çıkarlar. Uygun koşullarda, ekimden 5-6 ay sonra arpacıklar olgunlaşır.
Öncelikle şunu belirtelim, arpacık soğan adı üzerinde soğan ailesinin bir üyesi. Ancak biraz daha tatlı ve hafif bir tadı var. Üstelik içinde biraz sarımsak aroması da barındırıyor.
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
Kırmızı soğan
Sarı sğana göre daha fazla antioksidan vardır. Antioksidan ise vücuttaki sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikalleri ortadan kaldırır. Kırmızı soğanda bulunan quercetin ve diğer antioksidanlar sayesinde kansere karşı koruyucu kalkandır. Kanser riskine karşı sarı soğana oranla daha koruyucudur.
Sarımsak ve soğan
Kaynattıktan sonra bu suya ped pamuk batırıp arpacığın üstüne ayrım saat bekletin. Bu uygulamayı yarım saatte bir uygulayınız. Soğan ve sarımsak içerdikleri antioksidan ve antibakteriyel maddeler sayesinde iltihabı dışa atmada etkili olurlar.
Soğanları servis tabağına aktarın. Limon kabuğunu incecik jülyen doğrayın. Biberiye, doğranmış kuru domates ve pul biberi ekleyip birlikte harmanlayın. Üzerine parmesan peyniri serpip servis yapın.
Fırın torbamıza arpacık soğanlarımızı alalım. Üzerine sarımsaklarımızı, tuz ve zeytinyağını da ekleyerek fırın torbamızı kapatalım. Elimizle malzemelerin güzelce karışmasını sağlayalım ve fırın tepsisine alalım. Fırın torbasının üzerine kürdan ile delikler açarak 180°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
2- Arpacık soğanı: Potasyum zengini arpacık soğanı cinsel dürtüyü artırıyor ve erken boşalmayı önlüyor.
Afrodizyak etkilidir, cinsel gücü arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini arttırarak vücuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.
Erkeklerde dökülen saçları önlemeye yardımcı olur. Soğan suyunun içinde yüksek oranda antioksidan bulunduğu için zayıflamayı kolaylaştırır. Soğan suyu, aynı zamanda çok güçlü bir yağ yakıcıdır. Soğan suyu, çok iyi bir idrar söktürücüdür ve metabolizmayı hızlandırır.
Soğanların göz yakıp yakmaması içerdikleri sülfür miktarına bağlıdır. Yani aslında gözümüzü yakan soğanın acısı içindeki sülfürdür. Çok sülfürlü topraklarda yetişmiş soğanlar daha acı olurken, sülfür miktarı az topraklarda yetişmiş soğanlar diğerlerinden daha az acıdır.
Soğan soyulduktan sonra, bakteriyel kontaminasyonu önlemek için buzdolabında saklanmalıdır. Hava geçirmez bir kaba yerleştirin ve buzdolabınızın 4 °C veya altına ayarlı bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.
Elinizde arpacık yoksa, en iyi ikame ortak bir soğan artı bir tutam kıyılmış veya kurutulmuş sarımsaktır.
İsterseniz soğanları doğradıktan sonra da bir süre muhazafa edebilirsiniz. Kesilen fazla soğanları, havası alınmış kap ya da kilitli poşetler içerisinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda saklanan soğanlar, dışarıda saklananlara göre çok daha uzun süre kullanılabilirler.
arpacık. Göz kapağının kenarında çıkan küçük çıban, it dirseği.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri