Bir diş fırçası ve bir miktar Vim ile ayakkabı tabanlarını fırçalayıp ardından nemli bir bezle temizleyebilirsiniz. Aseton ile ovmak, ayakkabı tabanlarındaki sararmayı gidermede etkilidir.
Kimyasal özelliğinin güçlü olmasıyla bilinen aseton beyaz ve plastik tabanlı ayakkabılarda lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Nubuk ve süet ayakkabıların temizliğinde kullanılmamalıdır. Pamuğa dökülen asetonla sadece ayakkabıların tabanları silinebilir. Aseton deri ve kumaş yüzeylere zarar verebilmektedir.
Sirke ve karbonat karışımı, temizleyici ve ağartıcı özellikleri ile sararmış ayakkabı tabanı beyazlatmak için kullanılabilir. Bir kapta su, sirke ve karbonatı karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı hafif sararmış bölgelere uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayarak temizleyin.
Önce bir kağıt havlu ile yüzey temizliğini yalnızca suyla gerçekleştirin. Daha sonra tabanı temizlemek için bir beze çok az bulaşık deterjanı damlatın ve dairesel hareketlerle tabanı temizleyin. Deterjan yerine karbonat kullanarak da sararan spor ayakkabılarınızı kolayca temizleyebilirsiniz.
Beyaz ayakkabılarda zamanla sararma meydana gelir. Bu sararmaların giderilmesi için cif kullanılır. Diş fırçasının üzerine bir miktar cif dökülür ve ilgili bölge nazikçe fırçalanır. Bir süre cif lekeli bölgede bekletilir, ardından nemli bez yardımıyla ayakkabı silinir.
İlgili 37 soru bulundu
Çok yönlü kombin olabilen beyaz sneaker ayakkabı modelleri birçok kişinin gardırobunda mutlaka bulunmaktadır. Ancak beyaz ayakkabılar hem kolay kirlenmesi hem de zaman içerisinde göz alıcı beyazlıklarını kaybedip sararmaları sebebiyle can sıkabilir.
Zamanla sararma olmasının temizlenmesi söz konusu olmaktadır. Bu durumda ayakkabıların temizlenme yöntemleri değişiklik göstermektedir. Uzun süredir kullanılan spor ayakkabılarda sararma olmaktadır. Bu durumda yapılması gereken karbonat veya da diş macunu gibi basit olan yöntemler kullanılmaktadır.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Bildiğin üzere karbonat, mutfak başta olmak üzere pek çok alanda kullanılan bir ürün. Özellikle beyazlatma görevini layıkıyla yerine getirdiği için karbonatı, beyaz spor ayakkabı temizliğinde de rahatlıkla kullanabiliriz.
Cadence akrilik boya ile yapılabilecek bir yenilik paylaştım. Eskiyen sararan ayakkabı tabanlarınızı basit bir teknik ile yenileyebileceksiniz. Sararan ayakkabı tabanı ndan rahatsız olanlar bu yöntemle bu sıkıntıdan kolaylıkla kurtulabilecekler.
Yazın kombinlenmesi kolay ancak temizliği zor olan beyaz spor ayakkabılar, genellikle çamaşır suyu ile kirlerinden arındırılıyor. Ancak çamaşır suyu, çoğu zaman sararmalara neden oluyor. Aynı şekilde çamaşır makinesine atmak da yıpranmalara sebep oluyor.
Nemli bir sünger yardımı ile Cif Krem'i lekeli bölgeye yavaşça uygulayın. Cif Krem'in gücü kauçuk tabanlar ve plastik bölgeler için de geçerli olacaktır. %100 doğal temizleme partikülleri ile iz bırakmadan ve zarar vermeden lekeyi hızlıca temizleyebilirsiniz.
· Karbonat: Kolay ayakkabı temizliği için karbonat ile mükemmel temizliğe imza atabilirsin. Bir miktar ılık suyu karbonat ile karıştırıp yumuşak bir diş fırçası yardımıyla lekeleri kolay ve etkili bir şekilde çıkarabilirsin. Daha sonrasında su ile durulayarak kurumaya bırakabilirsin.
Aseton (C3H6O) Gazının Zararları Nelerdir? Aseton gazı solumak organlarda doku yıkımına sebep olabilir; kalp, akciğer, böbrek gibi organların işlevlerini bozabilir. Son derece yanıcı patlayıcı bir gaz olan aseton, ısınma durumunda yangın, yaralanma riskini arttırır.
Kabartma Tozu veya Karbonat Kullanmak
Kabartma tozu veya karbonat, ayakkabı temizleme için son derece ideal malzemelerdir. Ayakkabılarınızı temizlemek ve nubuk gibi deri malzemeden üretilmiş ayakkabılarınızı yumuşatmak için de yine karbonat kullanabilirsiniz.
Aseton koklamak son derece zararlıdır. Ciddi sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilir. Aseton tutkal, benzin, gaz yağı, tiner gibi uçucu bir maddedir. Aseton koklamak uçucu madde bağımlılığına neden olabilir.
Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Beyaz ayakkabılardan sarı lekeleri çıkarmak için alkol veya hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Sarı lekeler kalıcı ise, bir miktar renk sökücüyü suyla karıştırıp lekenin üzerinde birkaç dakika beklettikten sonra ayakkabıyı bir bezle silebilirsiniz.
Sıcak suya küçük bir miktar çamaşır veya bulaşık deterjanı koyabilirsiniz. Bu suyun içinde yine fırça yardımıyla ayakkabınızı hafifçe sürtebilirsiniz. Ayakkabınız beyaz ya da açık renkse eşit miktarda karbonat ve suyu karıştırarak bir temizlik macunu elde edebilirsiniz.
Ayakkabı Temizliği
Ayakkabınızın tabanları ve yan tarafları, dışarıdaki kirleri üzerinde taşır ve lekelenir. Ayakkabınızın taban ve yanlarını Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü sıkıp biraz bekledikten sonra temiz kuru bir bezler silerek temiz bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
Sirke ile beyaz spor ayakkabılarınızı temizlemek için öncelikle temiz bir bez ya da diş fırçası edinmelisiniz. Bir miktar suya yeteri kadar sirke ekleyin ve bu karışımı ayakkabınızın yüzeyine bastırarak uygulayın. Sonrasında temiz nemli bir bez ile durulayın ve ayakkabınızı kurumaya bırakın.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
İki yemek kaşığı sirkeyi bir yemek kaşığı karbonatla karıştırın. Ardından bir bardak ılık suyla seyreltin ve sonra bir diş fırçasıyla veya bir bezle ayakkabıyı karışımla ovun. Bu karışım çabuk kurur ve daha sonra su ile temizlenebilir ve kurumaya bırakılabilir.
Beyaz ayakkabıların hijyenik temizliği için her ne kadar 60-90 derecede yıkanması tavsiye edilse de ayakkabının şeklini ve yapısını koruması için yüksek ısı sıcaklığı yıkama işleminde uygun görülmemektedir. Düşük ısı ve devire sahip yıkama programları siyah ve beyaz ayakkabılar için ideal olmaktadır.
Basit bir çamaşır deterjanı tercih ederek ayakkabınızı yıkayabilirsiniz. Ek yumuşatıcılar ve benzeri ürünlerin ayakkabılarla kullanılmaması gerekmektedir. Sıvı çamaşır deterjanı ideal seçenek olmakla birlikte toz deterjan da kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri