Askerlerin telefonları, internete erişimi olmayan, tuşlu ve kamerasız telefonlar olmalıdır. Göz önünde bulundurulması gereken ilk özellik ise şarjdır. Şarjı uzun giden cihazları tercih edilmelidir. Çünkü askerde priz bulmanız zor olabilir bu durumda telefonunuzu her an şarj edemeyebilirsiniz.
Milli Savunma Bakanlığı, üs bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımını yasakladı. Bedelli askerlik tutarını da açıklayan bakanlık, "Bedelli askerlik tutarı 182 bin 609 lira 4 kuruş olmuştur" dedi.
Çalışma kapsamında erbaş ve erler için özel sim kart üretilecek. Bu kartların takılacağı telefonlar mesainin olduğu 08.00 ile 18.00 saatlerinde kullanılamayacak. Söz konusu saatlerde erişime kapalı olacak sim kartlar, mesainin bitimiyle kullanıma açılacak.
Askerlerin kullandığı telefonlarda kamera olmamalı ve video kaydı yapılmamalıdır. Bu sayede, askeri birimlerdeki gizliliğin ve güvenliğin korunması amaçlanmaktadır. Bu kısıtlamalar doğrultusunda, askerler genellikle basit ve tuşlu telefonları tercih etmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Usulsüz cep telefonları nizamiyeden içeriye giremez ve kullanılamaz. Kullanacağınız cep telefonunun kesinlikle kamerasının olmaması gerekiyor. Kamerasının yanı sıra akıllı bir işletim sistemine sahip olmaması gerekiyor. Farklı bir deyişle, alo desen yeter tarzında bir telefon olması gerekiyor.
Askeri kıyafetle fotoğraf paylaşma dışında askerde cep telefonu kullanılmasının yasak olduğu yapılan tebliğlerde askerlere bildirilmektedir.
2015 yılı itibariyle askeri birliklerde mobil cihaz kullanımı yasağı ortadan kalkmıştır.
askerde sigara içilebiliyor mu? içiliyor serbest.
Akıllı telefon usta birliğinde götürebilirsin. Yakalatmatıkça sorun olmaz fotograf çekiyorlar ama komutan test biriyse mahkeme bile verebilir. Usta birliğine göre kullanım değişir ilk etara götürme ortama bak sonra sorun olmazsa getirttir.
Askercell paketlerini kullanma zorunluluğu yoktur. Müşterilerimiz eğer isterse kendilerine uygun diğer bireysel faturasız paketlerden de yararlanabilirler, fakat paket dahilindeki internet faydasını kullanamazlar.
Bedelli askerlik, acemilik olarak nitelendirildiği için 28 gün süresince çarşı izni bulunmuyor ama pazar günleri istirahat günü olarak kabul ediliyor. Askerlik yaparken birinci dereceden yakınlarını kaybeden veya eşleri doğum yapan kişiler, 10 günlük izninden faydalanabiliyor.
Askeriyede telefon belirli kurallar çerçevesinde serbesttir. Bu kurullardan en önemlisi telefonunuzun kamerasız olmasıdır. Akıllı telefon özelliklerine sahip bir telefon askeriyede kabul edilmez.
İlgili düzenlemede, hizmete ilişkin emri hiç yapmayan asker kişilerin bir aydan bir seneye kadar, emrin yerine getirilmesini söz veya fiili ile açıkça reddeden veya emir tekrar edildiği halde emri yerine getirmeyen asker kişilerin ise üç aydan iki seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı düzenlenmiştir.
Askercell servisi ücretsizdir fakat Askercell servis aboneliği ücretsiz sesli görüşme, SMS veya veri kullanım hakkı sağlamaz.
Bu sürenin ilk 1 (bir) ayı acemi birliği, diğer 5 (beş) ayı ise uzmanlık dönemidir. Şu anki sisteme göre normal erler 28 günlük acemi süresinin ardından yemin etmekteler. Buna halk arasında 4 hafta da denmektedir.
marlboro içemeyen gidip ba$ka bir philip morris markasını veya camel içemeyense ba$ka bir jti markasını tercih etmektedir. tekel 2000 in alternatifi ise özellkile tekel 2001 olmaktadır.
Yurda giriş yapan yolcuların Karar eki Ek-9 liste kapsamı “A) Tüketim Maddeleri” bölümünde yer alan eşyaya, yolcu beraberinde olmak kaydıyla, muafiyet tanınacaktır. Tütün ve tütün ürünleri ile alkollü ürünler için muafiyet hakkı karşısında yazılı miktarı aşmamak kaydıyla her bir ürün için ayrı ayrı kullanılabilir.
- varsa, saglik raporlari ile kullanmak zorunda oldugunuz ilaclara ait saglik raporlarinizi yaniniza aliniz. - fotograf makinasi, cep telefonu, cagri cihazi, radyo, kaydedici cihazlar, wolkman gibi her turlu elektronik cihazin askeri birliklere sokulmasi yasaktir.
(3) Günlük İzin (Çarşı İzni):
Erbaş/erlere, İlin güvenlik durumu ile birliğin konuş durumu ve görev özelliği dikkate alınarak görevi aksatmayacak ve en az iki haftada bir olacak şekilde izin verilmektedir.
Acemi birliğinde 05:30'da ya da en geç 06:00'da kalkılır… Eğitim ise 08:00 veya 09:00 sularında başlar… Eğitim komutanların mesai saati bitimi 17:00'de yahut 17:30'da sonlanır…
Askeri öğrencilik boyunca hafta sonları çarşı izinleri oluyor. Daha sonra usta birliğine yedek subay olarak geçtiklerinde hafta sonları izinli olurlar. Komutanları gibi nöbetleri olduğunda hafta sonu birliklerinde olmaları gerekir. Bunun dışında özel bir görev verilmemişse hafta sonları tatil olur.
Müsade ediliyorsa sonradan getirtirsiniz telefonunuzu. İşin yasal kısmına gelirsek; yasak. Zaten usta birliğinizde içinde akıllı telefon kullanamayacağınıza dair bir bilginin de bulunduğu bir evrak imzalatıyorlar.
Milli Savunma Bakanlığı, askerlerin sivil hayatta kullandıkları GSM hatlarını artık kısıtlı özellikteki telefonlarla kışlalarda da kullanabileceklerini duyurdu.
tabiki, hatta internet üzerinden askerlikte yapabilirsin. Bir ihtimal telefon sokup kıyıda köşede kullanabilirsin. Bazı yerlerde kışla içerisinde internet kafe tarzı yerler var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri