Ayrıca, toz ve kirleri vakumla veya fırçayla temizleyebilirsiniz. Yüzeyleri temizleyin: Yüzeyleri temizlemek için uygun temizlik malzemelerini kullanın. Ahşap yüzeyler için uygun bir temizlik solüsyonu kullanarak yüzeyleri silin. Cam yüzeyler için, cam temizleyici sprey kullanarak yüzeyleri temizleyin.
PVC, cam, küvet, lavabo, tuvalet, duş ve armatürlerde kirli yüzeyin üzerine ürünü püskürtünü. Sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra yüzeyi durulayınız. Mutfak alanlarında, ocaklarda, tezgah üstü temizliğinde ürünü direkt yüzeye püskürterek siliniz.
Asperox Mavi Güç, pas lekelerini çıkarmak için etkili bir seçenektir. Spreyi lekenin üzerine uygulayın ve bir süre bekleyin. Sonra, yumuşak bir fırça kullanarak lekeyi ovun ve durulayın.
Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir. Çay, kahve makinesi, su ısıtıcı yüzeyindeki su lekelerini & kireci söker, parlaklık verir.
kireç lekesi inatçı bir lekedir ve her yerde olduğu gibi camlarda da kireç lekesi ile karşılaşmak mümkün olur. Bu nedenle camda kireç lekesi ile karşılaşılması halinde limonlu ya da sirkeli su ile temizlemek en etkili yöntemlerdir. Temiz bir sünger ya da bez kullanarak kireci temizleyebilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Bir havluyu sirkeli su çözeltisinde ıslatıp çözeltiyi camdaki spreyli bölgeye yay. Havluyu camdaki spreyli bölgeye koyup orada bekleterek sirkenin lekelere nüfuz etmesini sağlayabilirsin. Camı hafifçe havluyla silerek temizle.
Bulaşık sıvısı ve beyaz sirke
Camlarda lekeye sebep olan şey aslında sudaki minerallerdir. Sİrke ile bunları biraz baskılayarak kireç lekelerini uzaklaştırırız. Bir tas ılık suya sıvı bulaşık deterjanı ve beyaz sirke eklemeni hem parlaklık verecek hem lekesiz bir temizlik elde etmeni sağlayacaktır.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
Temizlik işlemi sırasında yüzeylerin üzerinde küçük ip, toz ve benzeri artık bırakmayan ürünleri kullanmanız gerekir. Silme ve kurulama esnasında ise mikrofiber bez çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Cam temizliği nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında bu kadar basittir.
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
Pas lekesini ne çıkarır sorusu için akla ilk gelen şey limondur. Limonu paslı bölgeye sürün ve limon suyunun kurumasını bekleyin. Ardından soğuk su ile iyice durulayın. Pastan kurtulmanın bir başka yolu da limon ve tuz kullanmaktır.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Bilindiği üzere sirke, temizlikte en çok kullanılan sıvılardan birisi. Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Beyaz sirkeyi, bir miktar şampuan ve su ile karıştırarak bir kabın içine koyun. Karışımı camın üzerine sıkarak temiz bezle camı kurulayın. Kurulama işlemi için gazete kâğıdını da tercih edebilirsiniz. Bu sayede cam üzerinde damla ya da leke kalma ihtimalini de azaltmış olacaksınız.
Cam yüzeyleri temizlemek için cam yüzey temizleyici ve cam bezi kullanabilirsiniz.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Bu karışımla ortaya çıkan klorine gazına en ufak derecede bile maruz kalmak ciddi solunum ve göz problemlerine yol açabilir. Sirke asidik, karbonat ise zayıf bir madde.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay. 2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
CAM VE AYNA TEMİZLİĞİ
Camlarınızı silmek için yine bir sprey şişesine 3 su bardağı ılık su, 2 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanınızdan koyup çalkalayın. Bu karışımla da camlarınızın temizliğini sağlayabilirsiniz.
Sirke, karbonat ya da limon ile cam silme suyu hazırlayabilirsiniz.
SİRKE ÇÖZELTİSİ KULLANIMI
Çözeltiyi suya püskürtün, inatçı su lekelerini veya konsantre birikim alanlarını tamamen doyurduğunuzdan emin olun. Özellikle kirli alanlara birkaç kez bu uygulamayı yapın. Sirke çözeltisi ile temizlik bezini doyurun. Bezle cam bölümleri silin.
Kireç çözücü cama zarar verir mi? Kireç sökücü ürünlerimiz asla cam yüzeylere zarar vermez.
Oksitli Cam Temizliği
Temiz kova içerisinde ki saf su ile bir miktar kireç sökücü karıştırıldıktan sonra, oksitli bölgeye sürüldükten sonra 15-20 dakika beklenilmelidir, sonrasında cam temizlendiğinde oksit lekeleri çıkacaktır. Bu işlemler yapıldıktan sonra kuru Mikrofiber cam bezi ile izler silinmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri