Aynı zamanda ısıya dayanıklı olan granit mermer, mutfakta uzun ömürlü bir dekorasyon için mutlaka tercih edilmelidir. Mermer granit üzerine yapılan cila, diğer taşlara nazaran daha uzun süre çizilmeden, zarar görmeden ve parlaklığını kaybetmeden kalitesini korur.
Granit 700°C'ye kadar yüksek ısıya dayanıklıdır. Mutfakta kullanımı dikkate aldığımızda ocakta kullanılan bir tencerenin bu ısıya erişmesi mevzubahisi olamayacağından, ateş üstünden alınıp tezgaha konulan malzemelerle netlikle yanmaz ve kir olmaz.
Mermer ısıya ve Ateşe Dayanıklı mıdır? Mermer sıcaklığa en dayanıklı malzemelerden birisidir. Oldukça zor şartlara dayanarak oluştuğundan yüksek sıcaklıklara dayanıklı bir malzeme olduğunu söyleyebiliriz.
220 santigrat dereceye kadar sıcaklık baskısına dayanabilir.
Granit malzemesinin sağlıklı bir malzeme oluşu ve insan vücudunda herhangi bir zarar teşkil etmeyişi ile granit taş mangal ürünlerini de tercih edebilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Mutfak tezgahı olarak, mermere göre daha sağlam bir doğal taş olan graniti öne çıkaran özelliği, çizilmeye ve ısıya karşı dayanıklı olmasıdır.
Mermerde Hangi Etler Daha Güzel Pişer? Mangal severler için etlerin hem lezzetli hem de istenen ayarda pişmesi oldukça önemlidir. Tavuk, pirzola, balık, sucuk ve sosis gibi mangala ve ızgaraya uygun olan tüm et türlerini mermer mangal üzerinde pişirebilirsiniz.
Granit Çift Taraflı Fırın Taşı
İster düz tarafını kullanabileceğiniz isterseniz de tırtıklı tarafını kullanabileceğiniz granit çift taraflı taş, hem fırında hem de mangal üstünde kullanıma uygundur.
Üzerine sıcak tencere tava koyabilir miyim? Çimstone yapısal olarak ısıyla kısa süreli temasta, diğer taşlardan daha dayanıklıdır. Ancak, her türlü taş, ani ve hızlı sıcaklık değişimlerine maruz kalması halinde zarar görebilir. Yüzeyin ısı farklılıklarına karşı diğer tüm malzemelerde olduğu gibi korunmasını öneririz.
Granit ile Yapılan Mezar Taşlarının Dayanımı
Granit mezar taşı modelleri için kullanılan granit taşlar ise dayanım ve sağlamlık açısından en üst sırada yer alıyor.
Granit taşı ile mangal yapmak gerçekten çok güzel oluyor. Isıya dayanıklı olması ve ısıyı tutması da artı özelliklerinden.
Mermer, metallerden sonra ısıyı en çok ileten malzemedir.
Mermer, tipik olarak sade ve damarlı, granit ise kristalize ve gösterişli bir görünüme sahiptir. Doğal taşlar kategorisinde olan mermer ve granit, gözenekli bir yapıya sahiptir. Granit, magmatik bir kayadan yapıldığı için oldukça dayanıklı ve temizlenmesi daha kolaydır.
Sıcaklıklara Dikkat Edin
Granit mutfak tezgahları sıcaklıklara karşı dayanıklıdır, ancak yine de sıcak tencere ve tavalar doğrudan granit tezgaha konulmamalıdır.
Granit tezgah 700°C'ye kadar yanmaz ve leke tutmaz, rahatlıkla kızmış tencerelerinizi çaydanlıklarınızı tezgaha koyabilirsiniz.
HAYIR. Döküm Mermer Alev Alarak Yanacak Bir Malzeme Değildir. Bu Yüzden Erime Gibi Bir Durum Söz Konusu Değildir.
Yoğunluk olarak granit tezgahtan daha hafif olan çimstone tezgahın ısıya karşı dayanımı granite oranla o kadar başarılı değildir. Granit tezgahların ısıya dayanım konusundaki avantajları, hiç bir katkı maddesi içermemesi sayesindedir.
Porselen mutfak tezgahı kullanışlı oluşundan dolayı son zamanların en çok tercih edilenler arasındadır. Aside, darbelere ve çiziklere karşı sağlamlığını koruyan, uzun yıllar yemek yaparken sizlere eşlik edecek olan porselen mutfak tezgahı, kimyasallara ve ısıya karşı da oldukça dayanıklıdır.
Çimstone tezgah mutfak tezgahları içinde önerebileceğimiz en dayanıklı ve kullanışlı tezgah türüdür. çizilmelere ve ısıya karşı son derece dayanılklıdır. leke tutmaz ve temizliği çok kolaydır. hijyeniktir içerisinde mikrop ve bakteri barındırmaz.
Dayanıklılık Farkı
Mermer, granitten daha yumuşak ve gözeneklidir. Kristal yapısı sayesinde, aşınmaya, lekelenmeye ve renk bozulmasına karşı daha dayanıklı olan granit ise tüm doğal taşların en güçlüsü olarak kabul edilir. Mermerden daha sert olduğu için çizilmelere karşı daha dayanıklıdır.
Genellikle, kireç taşlarını çatlatabilen asit bazlı çözeltiler ve mineral bulandırıcı sıcak sıvılar, bu çatlamaya neden olabilir. Çatlamalar, kimyasal veya fiziksel olabilir. Kimyasal çatlamalar geri dönüşü olmayan çatlamalardır ve yapıştırılması söz konusu değildir.
Mutfak tezgahlarında, yer kaplamalarında, duvar kaplamalarında, banyodaki lavabolarda, dış cephe kaplamasında, heykel yapımında, anıt yapımında, masa ve sehpa yapımlarında, bahçe taşlarında, dekorasyon süslemelerinde ve inşaat alanında geniş çaplı bir şekilde kullanıma sahiptir.
Hangi mermerin kaliteli olduğu nasıl anlayabiliriz? Bu konudaki en önemli kriterlerin başında, üzerinde yüzey boşluklarının olmamasına dikkat edilmesi gelir. Cilası da önemli bir noktadır ve bunu yüzey parlaklığından anlamak mümkündür. Düzgün bir şekilde kesilmiş olması veçatlak bulunmaması da önemlidir.
Mermer zeminleri profesyonel cila ürünleri kullanarak düzenli aralıklarla cilalayın. Bu cilalama işlemi mermeri leke ve çizilmelere karşı koruyacaktır. Yeni üretilen mermer zeminler genellikle cila ile beraber gelir ama zamanla cila ihtiyacı oluşur. Bu nedenle eskiyen yüzeylere belirli aralıklarla bakım yapmak şarttır.
Mermer yüzey boyama teknikleri arasında sprey boya ile boyamada vardır. Mermer yüzeylerinizi sprey boyalar ile kolayca boyayabilirsiniz. Özellikle sprey boyalar mermer biblo, mermer süs eşyaları, mermer sehpa gibi küçük yüzeylerde daha iyi sonuçlar doğurmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri