Ateş etrafına ısı ve ışık yayan enerji kaynağıdır, gölgeyi oluşturan temel etmen ışıktır be nedenle ışık kaynağının kendisinin gölgesi olmaz. Aynı şekilde lambalar vb. ışık kaynaklarınında gölgesi olmaz.
Matematiksel - Ateş etrafına ısı ve ışık yayan enerji kaynağıdır, gölgeyi oluşturan temel etmen ışıktır bu nedenle ışık kaynağının kendisinin gölgesi olmaz. | Facebook.
Ateşin gölgesi yoktur. O yüzden, insanın içindeki yangını dışarıdan bakan göremez. Samet . صمد.
Elektrik darbeleri nedeniyle bir gazın gölgesi görünür. Daha sonra helyum parlak sarı bir ışık üretir, neon turuncu ve argon mavidir. Elektriğe maruz kaldığında kripton yeşile dönerken, ksenon mavi, beyaz veya mor olur.
Çünkü, ateş başlı başına bir ışık kaynağıdır. gölgenin oluşması için bir cismin içinden ışığın geçmemesi ve etrafından geçmesi gerekir. Ancak zaten ateş kendi etrafına ışık saçar ve bu yüzden de gölgesi olmaz.
İlgili 38 soru bulundu
Su ışığı tamamen geçirmez, bu yüzden gölgesi vardır. Camın da gölgesi vardır, ama ince ve berrak bir camsa pek farkedilmez. Güneşli bir günde bir bardağa su doldurup balkonda güneşin karşısına koyun, arkasında hem suyun hem bardağın gölgesini görebilirsiniz.
Ateşin sıcaklığını ise anlamanın en basit yolu ise rengine bakmaktır. Örneğin sarı renk düşük verimde bir yanmayı dolayısıyla daha az sıcaklığı gösterirken mavi renk olması yüksekverimli dolayısıyla yüksek sıcaklık demektir.
Yakacak odunlar çeşitli tuzlar içerdiği için çoğu şöminede ya da kamp ateşinde alevlerin rengi sarı ve turuncudur. Başka kimyasal maddeler ekleyerek ateşin rengini değiştirebilir, böylece özel bir olaya uygun hâle getirebilir ya da değişen renklerle eğlenebilirsin.
Örneğin sıcaklığı 1000 Kelvin olan bir cisim her dalga boyunda ışısa da ışıma miktarının en fazla olduğu bölge kızılötesi bölgededir. Sıcaklık arttıkça bu bölge görünür bölgeye doğru kayar. Böylece sıcaklığı artan cisimlerin yaydığı ışığın rengi de kırmızıdan maviye doğru kayar.
Çakmak alevinin başlangıcında, mavi renkli bir bölge görülür. Bu bölge, alevin en sıcak bölgesidir ve burada yanma işlemine katılan gazlar tamamen yanarlar.
Mavi lav (Api Biru olarak da bilinir), kükürt yandığında meydana gelen optik bir fenomendir. Mavi ateş veya kükürt ateşi olarak da adlandırılır. Adına rağmen fenomen, aslında volkanik bir patlamadan kaynaklanan gerçek lavdan ziyade lava benzeyen mavi sülfürik bir ateştir.
Bilim adamları; ateş renginin ateşin sıcaklığı ile olan ilişkisini incelediklerinde, onun renginin once kırmızı, daha sonra sıcaklığı artırıldığında beyaz renge dönüştüğünü, sıcaklığı daha fazla yükseltildiğinde ise siyah bir ateşe dönüştüğünü gördüler. Bilim adamları bu duruma siyah cismin şuaları adını vermişlerdir.
Ateşin yüksek olması ile birlikte kişi kendini giderek üşümüş hissedebilir. Üşüme, titreme hissi genellikle ateş düşmeye başlayana kadar devam eder. Öğünlerden ve fiziksel aktivitelerden sonra, uyku sırasında vücut sıcaklığı değişkenlik gösterebilir.
Ateşte gözlenen sarı renkler, yakıtı tamamen yakabilecek yeterli oksijenin olmamasıyla oluşan is parçacıkların varlığının göstergesidir. Mavi ateş ise bu is parçacıklarının olmadığını, alevin yeterli oksijene sahip olduğunu gösterir.
Çoğu durumda ateş, sıcak gazların bir karışımıdır. Alevler, esasen havadaki oksijen ile odun veya propan gibi bir yakıt arasındaki kimyasal reaksiyonun sonucudur.
Mavi alev genellikle tam yanmayı, turuncu alev eksik yanmayı ve karbonmonoksit oluşumunu, sarı alev ise ısıtıcının hiç yakılmaması gerektiği anlamına gelir. Ortamda yeterli oksijen olması halinde yanma sonucu karbondioksit gazı ile su buharı açığa çıkar.
ALEV, beyaz – kırmızı, bir renk görünümünde ise, çok az kırmızı, daha çok beyaza dönük bir renk ise, yangının ısısı yaklaşık 1.500 °C derecedir.
Yani güneşin gölgesi. Güneş (ya da ışık) olmasa gölge olur mu? Olmaz.
Gölge yalnızca ışığı yansıtan, kıran veya soğuran bir nesne tarafından yaratılabilir. Işığın kendisi bunlardan hiçbirini yapamaz. Sonuç olarak, ışık başka bir ışığı engelleyemez bu nedenle gölge oluşturmaz.
Aslında tamamen şeffaf cisimlerin gölgesi olmaz ancak bu cisimleri günlük hayatımızda gözlemek pek de mümkün değil. Günlük hayatta şeffaf olarak tanımladığımız cisimler tamamen şeffaf değiller bu sebeple gölge oluşturduklarını görebiliyoruz.
Uykudan uyanıp geçici olarak konuşamama ve yüzde çekilmelerle seyreden havaleler çocuklarda sık olan bir çeşittir. Dalgınlaşma, ağız şapırdatıp yutkunma ve bazı otomatik hareketler de havale bulgusu olabilir. Beraberinde şuurda bulanma, şaşkınlık, hayal görme olabilir.
Bir çocuğa ateşli demek için vücut ısının en az 37,5 olması gerekir. Yüksek ateş nedeniyle oluşan havale ise 6 ay-6 yaş arası çocuklarda kasılmalarla görülen bir nöbet durumudur; herhangi bir ateşli hastalık sonucu vücut sıcaklığının 38 derecenin üstüne çıkmasıyla meydana gelir.
Bin yıl yandıktan sonra sarı bir hal aldı." "Sonra cehennem bin yıl daha tutuşturuldu. Ve simsiyah bir hal aldı. O şu anda karanlık ve simsiyahtır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri