Avokado. Avokadodaki lif kandaki şeker oranını azaltırken, meyvenin tekli doymamış yağları kan kolesterolünüzü düşürür ve insülin seviyelerini kontrol eder. Ayrıca östrojen seviyelerinizi dengelemenize ve kadınlardaki progesteron üretimini desteklemenizde yardımcı olur.
Kadınlar için adeta zengin besin deposu olan avokado, adet düzensizliği yaşayan ve adet sancısı çeken kadınların en büyük yardımcısı olmaktadır. Avokadonun rahime faydaları oldukça fazladır. Kadınlarda sıklıkla görülen Rahim kanserine yakalanma riski düzenli bir şekilde avokado tüketilerek düşürülebilmektedir.
Sinir sistemini etkileyen ve kanda hemoglobin oluşmasını sağlayan B6 vitaminini regl öncesi ve regl döneminde tüketmek faydalı olur. Brokoli, yumurta, balık, havuç, muz, avokado, tahıllar B6 vitamini yönünden en zengin besinlerdir. Gerginliğin ve ağrıların azalmasında oldukça etkilidir.
KADIN HASTALIKLARINA KARŞI AVOKADO
Kadın hastalıklarının önüne geçmede de avokado tavsiye edilen bir besin. Rahim ve yumurtalıkla üzerinde avokadonun koruyucu bir etkisi var.
Avokado ve Cinsel Yaşam
B6 vitamini, erkeklik hormonu üretimini artıran bir besin maddesidir. Potasyum ise, kadınlarda tiroid bezini düzenlemeye yardımcı olur.
İlgili 27 soru bulundu
Hormonların ideal seviyede salgılanması için bağırsakların sağlığı korunmalıdır. Bu gibi durumlarda probiyotik ürünler tüketilmelidir. Yoğurt tükettiğinizde, bağırsaklarınızı da çalıştıracağınız için hormon dengesi sağlanır. Yoğurt, kefir ve süt gibi ürünleri sık sık tüketmeniz önerilir.
Hormon bozukluğu tedavisi, hormondan hormona değişiklik göstermektedir. Lakin genel olarak öncelikle ilaç tedavisine başlanmaktadır. Gerekli ilaç tedavisine ek olarak ise; sağlıklı beslenme, egzersiz yapma, düzenli uyumak gibi doğal çözümlerde önerilmektedir.
Avokado, fındık, zeytin, ayçiçeği ve üzüm çekirdeği yağı vücuttaki inflamasyonu azaltmaya ve bu da düzenli yumurtlamaya yardımcı olur.
Hamileliğin erken döneminde bıngıldak gelişimi için önemli olan folik asit, avokadoda bol miktarda bulunur.
Özellikle sabah kahvaltısında yarım avokado tükettiğiniz zaman; uzun süre atıştırma gereği duymadığınızı göreceksiniz. Düzenli olarak avokado tüketerek aynı zamanda kalp sağlığınızı da korumuş olursunuz. Yapılan tıbbi araştırmaların sonuçlarına göre, avokado kandaki kötü kolesterolü düşürür.
Etli kısım açık yeşil renkte olmalıdır; siyahsa veya kahverengiyse avokado yenmemelidir. Tek tük, küçük kahverengi lekeler şeklinde bazı ufak çürükler varsa avokado yenebilir.
Avokado, içeriğindeki bazı elementler ve bileşenler sebebiyle cinsel gücü artırıcı meyveler arasında yer alıyor.
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor. Ancak avokado yağ grubunu temsil ettiği için avokado kullanıdğınız tarifte yağı azaltmanız gerekiyor.
Avokadonun Osmanlı serüveni, 1730 Eylül ayında patlak veren Patrona Halil Ayaklanması sırasında son bulmuştur. İsyancılardan bazıları avokadonun “timsah ile ağacın ciması ile yetiştiği” dedikodusunu ve mekruh olduğunu yaymışlardır. Bu olay, Osmanlı'da avokado üretimini sona erdirmiştir.
Avokado, vücudumuzdaki karotenoid seviyesini arttırır. Bu sayede görüşümüzü iyileştirir. Yani görme fonksiyonlarınızı iyileştirmek için her gün bir adet avokado yiyebilirsiniz!
*Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. *Saklama koşullarından en uygunu gazete kağıdına sararak bekletmektir.
Avokado enerji değeri yüksek bir meyve olan avokado, A ve E vitaminlarinin yanında yüksek oranda B vitamini ve potasyum içerir. Cildin yenilenmesinden, kansere karşı koruyuculuğuna pek çok faydası olan avokado aynı zamanda iyi bir omega 3 kaynağıdır.
Ceviz, fındık, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler zengin magnezyum kaynaklarındandır. Çinko açısından zengin besinler arasında ise kırmızı et, kümes hayvanları, kabuklu deniz ürünleri, fındık ve süt ürünleri sayılabilir. Demir depolarının da hamilelik öncesi dolu olması gerekmektedir.
Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, pazı ve diğer koyu yeşil yapraklı sebzeler içerdikleri zengin folik asit sayesinde yumurta kalitesini artırıyorlar. Ayrıca genetik anormalliklere bağlı düşük riskini de azaltıyorlar. Brokoli: Yumurtlama için hayati önem taşıyan C vitamini ve folik asit açısından zengin bir besin.
Turp, beyaz lahana, kara lahana, brüksel lahanası, karnıbahar, brokoli, roka, tere, kale gibi turpgiller familyasına ait sebzeler, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olarak vücuttaki fazla hormonların atılmasına yardımcı olurlar.
Hormon bozukluğu belirtileri
Genel belirtiler, adet düzensizliği (sık ya da seyrek kanama olabilir), adet dışı kanama, tüylenmede artış, sivilcelenme, ödem ve buna bağlı kilo değişimi olabilir. Tiroit hormonları da üreme fonksiyonlarını etkiler; bozukluğunda hipo ya da hipertiroidizm bulguları olabilir.
Hormon bozukluğunun önemli bir kısmı, çeşitli tedavi yöntemleriyle giderilebilir ve sorunun çözülmesiyle birlikte bozukluğun yol açtığı sağlık problemleri de kendiliğinden geçebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri