Tam buğday unu, yulaf, buğday ruşeymi, süt ve yoğurt gibi besleyici malzemelerle tuzsuz, tamamen organik bebek ekmekleri, ek gıda öğünlerinde doyurucu bir destek sağlayacak.
6-7-8-9 Ay Bebek Beslenmesi
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir.
Hammm Bebek Ekmeği, 6. Ayını tamamlamış bebeklerde, günde 2-3 adet bebek ekmeğini süt ve çorbalara ezerek kullanılabilir.
Bebeklerin günlük beslenmelerinde bir porsiyon ekmek ihtiyaçları vardır. Tam buğday ekmeği tercih etmenizi öneririm.
İlgili 40 soru bulundu
Buğday gluten içeriyor ve bebekler glutene karşı çok hassaslar. Gurme Bebek bebeklerinize buğday ürünlerini 8. aydan itibaren vermenizi tavsiye ediyor.
Bebekler için tam buğdayın sindirimi başlangıçta biraz zor olabilir. Çocuğunuzun güvenli ve kademeli bir şekilde alışması için işlenmiş buğdaya dayalı basit tariflerle başlamak en iyisidir. Ancak tam buğday unu kabızlık yapmaz. Bebeklerinize gönül rahatlığı ile tam buğday unu verebilirsiniz.
Bebeklere Özel Un ve Karışımlar
Geçiş sürecinde tahıllar da bebek beslenmesinde önemli bir yer tutar. Bu tahılların içinde bebeklerin sindirim sistemine en uygun olanı pirinçtir. Pirinçten yapılan unlar ise bebeğinizin yemeklerine koyabileceğiniz en ideal ürünlerden biri olmaktadır.
Kahvaltı için ideal zaman, 6. aydan sonradır. Bu dönemden itibaren ek gıdaya geçiş yapılsa da 6. ayda yalnızca pürüzsüz, püre halinde ve ezilmiş gıdaların verilmesi gerekir. Daha katı gıdalara geçilen 7-12. aylar arasında ise yumurta, peynir gibi kahvaltılık ürünler beslenmeye eklenebilir.
-ekmek: tam buğday ekmeği, karabuğday (greçka) ekmeği ya da siyez buğdayı ekmeği içi yedirilebilir. Beyaz ekmek (glisemik indeksi yüksek, obesiteye yol açabilir) ve kepek ekmeği (bağırsaklardan mineral emilimini azaltıyor, besleyiciliği diğer ekmeklere göre düşük, 3 yaşına kadar vermemek gerekir) önerilmez.
8. aydan itibaren bebeğinize mama şeklinde Eti Cicibebe Vitaminli Kızarmış Ekmeği verebilirsiniz.
Uzmanlar, özellikle kan şekerini yükselten beyaz ekmek yerine tam tahıllı ve ekşi mayalı ekmekler tüketilmesi konusunda uyarıyor. Ekmek öğünlerimizde sıklıkla yer verdiğimiz bir besindir.
Öncelikle yapmanız gereken ilk şey, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın izniyle üretilmiş ekmekler almak. Eğer aldığınız ekmeği o gün tüketmeyecekseniz, ambalajlı ekmek tercih edilmelisiniz. Eğer ambalajsız almışsanız saklama koşullarına dikkat edilmelisiniz.
1 yaşına kadar tuz yasak!
1 yaşını doldurana kadar bebeğin tuza ihtiyacı yok ve sağlığı için de kesinlikle verilmemesi gerekir.
Oysa bulgur daha sağlıklı bir yiyecek olarak bebeklere 8 aydan itibaren mama olarak verilebilir. Vitamin ve minareller bakımından sağlıklı ve zengin bir besin kaynağı olan bulgurun mucizesinden bebeklerimizin ve çocuklarımızın de faydalanması gerekir.
Ana Öğün: Anne sütü veya doktorunuz önerdiyse devam sütü. Ara Öğün (Yatmadan Önce): 1/2 bebek kavanozu Aptamil sütlü ve tahıl bazlı ek gıda.
Ortalama değerlere bakıldığında 8 aylık bebeklerin ortalama kiloları 8 kilo 200 gram bandında olduğu görülür. Kız bebeklerin erkek bebeklere oranla yarım kilogram kadar daha hafif olması normaldir. Boy uzunluğu ise genellikle 62-75 santimetre aralığındadır.
YAPILIŞI: 10 dakikalık bir sürede yumurtayı kaynattıktan sonra beyazını çıkartıp sarısını kaseye alın. Çatalla ezdikten sonra yoğurt ya da anne sütü tercih edin. Malzemeleri güzelce birbirine yedirin... NOT: Yumurta sarısının çiğ kalmamasına dikkat edin.
İrmik, pirinç unundan daha besleyicidir. Sıklıkla pirinç unu ile ek gıdaya geçişe başlayan annelere glüten hassasiyeti olmadığı tespit edilen bebeklere daha besleyici olduğunu için irmikli gıdalar öneriliyor.
Bebeğinizin tariflerinde beyaz un yerine kepekli un, çavdar unu ya da tam buğday unu gibi tam tahıl tanelerinden elde edilen unları kullanarak bebeğinizin tahıl grubunda bulunan B1, B2, B3, E vitamini, çinko, folat, gibi birçok besin ögesinden faydalanmasını sağlarsınız.
Doktorlara ve uzmanlara göre bebek irmiği 6.ay ve sonrasında ek gıdaya başlama dönemiyle eş zamanlı olarak bebeklere verilebilir. Eğer sütünüz yetmiyor veya kesiliyorsa 4.aydan sonrasında doktorunuzun izniyle bebeğinizi ek gıdaya başlatabilirsiniz.
Pirinç Unu: 4-5. aydan itibaren (tamamlayıcı beslenmenin başlangıcı) bebeğinizin beslenmesi için uygundur. Yulaf Unu: 5-6. aydan itibaren (tamamlayıcı beslenmenin başlangıcı) bebeğinizin beslenmesi için uygundur.
Tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, pirinç ve pirinç unu gibi gıdalara başlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri