Kabı doldurunca yaprakların üstüne çıkacak ölçüde su ilave edin. Kabın üst kısmına yaprakları bastırmak için tabak koyun. 6-7 saat kadar yaprakların yumuşaması ve tuzunu çekmesi için tabağı kabın üstünde tutun. Yaprakların suyunu süzdükten sonra poşetleyip buzluğa koyun.
Eğer haşlama suyuna tuz atmazsanız yapraklarınız derin dondurucu da 2 sene bile dayanır. . Yapraklar derin dondurucu da saklanacaksa ne haşlama suyuna ne de yapraklara tuz eklemeyin hiç gerek yok…
Yapraklar kaynar suya alınır ve ters yüz edilir. Rengi değişmeye başladığında çıkartılır. Yaprakları süzülüp soğutulduktan sonra bir pişirimlik olacak şekilde ayrılır ve buzdolabı poşetlerine doldurulur. Poşetlerin ağzı bağlandıktan sonra derin dondurucuya konulur.
Ağaçtan alınan yaprakların gölge ve serin yerde kurutulması önerilir. Bir örtü ya da tepsi üzerine dizilen ayva yaprakları, birkaç gün içinde kurumaya başlar.
4 litre suyun içerisine 3 yemek kaşığı kadar limon suyu koyarak bir karışım hazırlayın. Ayvalarınızı bu karışımın içerisinde bekletin. Ayvalarınızı dilim veya bütün halde Koroplast Kilitli Poşetlerin içerisine ayvalarınızı yerleştirebilirsiniz., derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Ayvayı bütün halinde buzdolabı poşetine koyarak ağzını sıkıca bağlayın. Burada amaç ayvanın hava almasını önlemektir. Ayvayı dilimli bir şekilde de buzdolabında saklayabilirsiniz. Bunun için dilimlenmiş ayvaları aynı şekilde buzdolabı poşetine koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Ayva Buzdolabında Nasıl Saklanır? Ayvayı bütün olarak buzdolabında saklayabilirsiniz. En iyi yöntem tek tek buzdolabı poşetlerine koyup, hava almasını önlemektir. Bu şekilde 30 güne kadar bozulmadan buzdolabında saklayabilirsiniz.
İlk olarak 1 litre sıcak suya 20 ayva yaprağı olacak şekilde ilave ederek 2-3 dakika kaynatın. Karışımı 5 dakika beklettikten sonra süzerek tüketebilirsiniz. Günde üç fincana kadar içebileceğiniz ayva yaprağı çayının tadı hoşunuza gitmezse lezzetlendirmek için içerisine bal ilave edebilirsiniz.
Haşlanarak tüketilmesi, gaz problemlerini giderir, sindirime yardımcı olur. Kabızlığa iyi geldiği gibi ishal gibi şikayetlerinin önlenmesinde de kullanılabilen ayva, içerdiği yüksek lif sayesinde dışkının normal hacminin oluşmasına yardımcı olur.
Ayva yaprağı kürleri, regl döneminde yaşanan ağrıların hafiflemesini sağlar. Aç karnına içilen ayva yaprağı çayı vajinadaki akıntıyı dindirir. Ayva yaprağı ile yapılan lapa; boğaza sarıldığında boğaz ağrılarını geçirir.
Ben yaprakları yıkayıp hafif hasliyorum cam kavanoza katlayıp katlayıp iyice sıkıştırıyorum. Sonra üzerine bir yemek kaşığı kaya tuzu yarım limon doğrayıp sıcak su ile dolduruyorum içinde hava kalmadığına emin olunca kapağı kapatıyorum. Hep çok lezzetli oluyor hem de salamura gibi tuzlu olmuyor.
Donan yaprak sarmaları dilediğiniz zaman buzluktan çıkarıp birkaç dakika oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra tencereye dizin. Üzerine su, limon ve zeytinyağından oluşan bir sos gezdirip ağırlık koyun ve pişirin. Pişirdikten sonra ılımaya bırakın. Ardından servis edebilirsiniz.
Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Aksi halde içerisinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir sonraki tüketiminde besin zehirlenmelerine sebebiyet verebilecektir.
Sarma yaprağı ve yaprak sarmasını buzlukta saklamanın en pratik ve doğru yöntemi yaprak sarmalarını bir güzel hazır edip ardından pişmiş şekilde saklamaktır. Böylece yaprak sarmaları daha uzun süre buzlukta saklanabilir.
Asma yapraklarını katlı olarak da buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta saklayabilirsiniz. Buzlukta yaprakların erimesinin önünde geçmek için yaprakların aralarına kaya tuzu serpilebilir. Bu şekilde buzlukta saklanan asma yapraklarını dilediğiniz zaman buzluktan çıkarıp çözündürerek kullanabilirsiniz.
Pişmiş yaprak sarması buzlukta 3 ay kadar bozulmadan tazeliğini korumaktadır. Buzdolabında ise 4-5 gün kadar bekletilebilir. Pişmiş Yaprak Sarması Kaç Günde Bozulur?
Ayvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğruyoruz orta ateşteki geniş tencereye ilave ediyoruz üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar 30 dk kaynatıyoruz şekeri ilave edip daha sonra ılımaya bırakıyoruz ılıyınca parçalayıcı mikserle karıştıra karıştıra ayran yoğunluğuna getiriyoruz.Süzgeçten geçirip sürahiye ...
Ayrıca taze sıkılmış ayva suyu veya ayva çayı tüketildiğinde göğsü yumuşatarak öksürüğe iyi gelir. Yatmadan önce tüketmeniz özellikle büyük fayda sağlayacaktır.
Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir. Ayva suyu iştah açar, böbrek ve idrar torbası iltihaplarını iyileştirir. Grip ve nezle olanlar bol bol yemelidirler. Ayva suyu vücudu terletmek için çok etkilidir.
Ayva yaprağı çayı için taze ya da kurutulmuş 20 adet ayva yaprağı kullanabilirsiniz. 1 litre kaynamış sıcak suyun içine ayva yapraklarını ekleyip 2-3 dakika orta ateşte kaynatın. Ardından 5-10 dakika demlenmesini bekleyip içebilirsiniz.
Bir avuç ıhlamur 6 – 7 ayva yaprağını süzgeçte yıkayın. Daha sonra 1 litre su ile büyük çaydanlıkta kaynatın. Ihlamur kaynadıkça rengini verir. Bir taşım kaynayınca limonata gibi olur rengi altını kapatın hem için hem dinlensin.
Üzüm teveği, fasulye yaprağı, dut yaprağı, kiraz yaprağı, pancar yaprağı, fındık yaprağı (buraya kadar sayılanların yaprakları suda haşlanır), ayva yaprağından sarma yapılır.
Ayva en yüksek donma derecesi -2 °C'dir. Ayva depolamada en önemli unsur optimum depolama şartı 0/2 °C'de %90 bağıl nemde depolanmasıdır. Ayvaların depodaki gelişimleri elmalara benzer özellik göstermektedir. Depolama süresi 2-3 aydır ve işlenecek meyveler 20 °C'de olgunlaştırılır.
Ayva kurusu yapmak için, deneyebileceğiniz diğer yöntem fırında kurutmadır. Yıkayıp temizlediğiniz ayvaları ince ince dilimleyin. Dilimleri üst üste çıkmayacak şekilde tepsiye yerleştirin.50 derece sıcaklıkta kurumaya bırakın.
Ayvalar soyulup küp şeklinde doğranır ve renklerinin kararmaması için limonlu suda bekletilir. Tencereye doğranmış olan ayvalar, şeker, ayva çekirdekleri, karanfil ve su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri