Kurucumuz Mecit Bahçıvan ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Erdal Bahçıvan, 1992 yılında Lüleburgaz'daki fabrikayı kurarken, küçük bir modelini de Bingöl'ün Solhan ilçesinde kurma planı ile yola çıktı.
Mecit Bahçıvan, gıda sektöründe gerçekleştirdiği yenilikler ve Türkiye'de peynir üretiminin gelişmesine yaptığı katkıları nedeniyle Türkiye'nin “Peynir Kralı” olarak da anılıyordu. Bahçıvan Gıda'nın kurucusu Mecit Bahçıvan, Erivan'ın önde gelen Azeri ailelerinden birinin çocuğu olarak 1931 yılında doğdu.
Lüleburgaz'daki peynir üretim tesisimizin hemen yakınlarında bize en lezzetli sütü sağlayan çiftçilerimiz var. Onları eğitimlerimizle destekliyoruz, daha iyi süt için onlarla beraber çalışıyoruz.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın babası olan Mecit Bahçıvan, 1930'lu yıllarda ailesi ile birlikte Erivan'dan Türkiye'ye göç etmişti. Çok genç yaşta iş hayatına atılarak özellikle peynircilik alanında Türk gıda sanayiinde yaptığı yenilikler ile sektörün öncü isimlerinden biri oldu.
Erdal Bahçıvan Kimdir ? 1963 yılında İstanbul'da doğan Erdal Bahçıvan, Alman Lisesi'ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden 1986 yılında mezun oldu.
İlgili 41 soru bulundu
TOBB Hazır Giyim Meclis Üyesi de olan Özhamaratlı, halen iç giyim ve örme hazır giyim üretim ve ihracatı yapan Hamaratlı Tekstil Konfeksiyon San. ve Tic. AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. Almanca ve İngilizce bilen Özhamaratlı evli ve iki çocuk babasıdır; İelder, İelev ve Bümed üyesidir.
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 2022'de üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiren sanayicinin finansmana erişimde yeterli desteği bulamadığını söyledi. Bahçıvan, “Reel sektörü adeta yıldırma noktasına getiren kredi prosedürleri bitmek bilmiyor ve kredinin aktif hale gelmesi de bir türlü gerçekleşemiyor” dedi.
Adanaspor takımında Orta Saha mevkinde forma giyen Ahmet Bahcivan, 27 Şubat 1996 tarihinde dünyaya gelmiştir.
İSO Odakule'de gerçekleştirilen ve Erdal Bahçıvan ile Adnan Dalgakıran'ın listesinin yarıştığı seçimde, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 130 Meclis Üyesinin 74'ünün oyunu alarak Başkan seçildi. Erdal Bahçıvan, 2022-2026 yılına kadar İSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak.
Top Peynirde Muratbey açık ara lider!
Tüketicilere en sevdikleri top peynir markası sorulduğunda Muratbey'in yüzde 36,8'le zirvede yer aldığını görüyoruz. Muratbey'i yüzde 17,2'yle Ekici takip ederken üçüncülük markasız peynirlerin oluyor.
2015 yılında Gıda Güvenliği Belgelendirme Vakfı'ndan ISO temelli FSSC 22000 sertifikası ve Kascert uluslararası sertifikalandırma kuruluşundan Helal sertifikası almaya hak kazandık.
İspanya'dan yumuşak bir keçi peyniri, düzenlenen Dünya Peynir Ödülleri'nde 'en iyi peynir' ödülünü kazandı. Olavidia adlı peynir, beş kıtada 40'tan fazla ülkeden 4 bin 79 oy içerisinde 103 oy alarak alarak birinci oldu.
Genel Müdür. 1982 Şanlıurfa doğumlu olan Mehmet Yaşar Bahçivan, ortaöğretimini Üsküdar Fen Lisesi, lisans eğitimini ise Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Lisans eğitiminin ardından 2004 yılında BVN'de göreve başlamıştır.
Bahçıvan Gıda, Anadolu'da 1956 yılında kuruldu. 1960 yılında Boğazköy'de bir mandıra olarak peynir üretmeye başladı ama 1988 yılında yurtdışından ithal peynir getiren ilk firma oldu. Fabrikanın temelleri 1990 yılında atıldı ve Lüleburgaz'da 1992 yılında faaliyete geçti.
Meslek Tanımı :
Bağ, bahçe, sera ve fidanlıklarda toprağı ekim ve dikime hazırlama, ağaç, sebze, fide, çiçek dikme, çim ekme ve bunların bakım işlerini yaparak bitkilerin yetişmesini sağlama bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
5174 sayılı Kanun ve ilgili mevzuata göre ticaret ve sanayi odalarındaki hiçbir organ (yönetim kurulu, meclis, meslek komitesi, disiplin kurulu) üyesi-yönetim kurulu başkanı dahil- maaş almamaktadır.
İTO Vakfı tarafından kurulan ve 2001-2002 döneminde eğitime başlayan İTİCÜ'nün Rektörlüğünü Prof. Dr. Nazım Ekren, “Mütevelli Heyeti” Başkanlığı'nı ise İTO Meclisi Üyesi Erhan Erken yürütmektedir.
İstanbul Sanayi Odası Başkanlığı'na Erdal Bahçıvan yeniden seçildi.
Bahçıvanlar, bahçe bitkileri ve fidan yetiştiricileri, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.175 ile ₺1.515 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.250 ile ₺1.731 arasındadır.
Bir bahçıvan bağımsız olarak da çalışır şirketler, oteller, konut kompleksleri, özel evler veya kamu kurumları için bahçe hizmetleri ve yeşil bakım sunar. Bahçe planlama, bahçe tasarımı ve peyzaj konusunda uzmanlaşmış şirketlerde, ağaç fidanlıklarında ve bahçe merkezlerinde, çalışırlar.
Bahçıvan Ne Demek? Bahçıvan, bahçe ve parklardaki bitkileri büyüten ve bitkilerin gelişimiyle ilgilenen meslek çalışanının adıdır.
Dünyanın en pahalı peyniri Sırbistan'da üretiliyor. Kilosu 700 sterlin yani yaklaşık 2 bin 800 Türk lirası olan peynirin üretiminde eşek sütü kullanılıyor. Sırbistan'da üretilen Pure adındaki peynir, 2 bin 800 Türk lirası fiyatıyla dünyanın en pahalı peyniri.
Peynir kökeni oldukça eskiye dayanan bir yiyecektir. Peynir üretimine dair elde mevcut en eski arkeolojik bulgular M.Ö. 5000 yıllarına aittir ve günümüz Polonya'sında ortaya çıkarılmıştır. Çıkış noktaları Orta Asya, Orta Doğu ya da Avrupa olarak tahmin edilmektedir.
Peynir her ne kadar 8 bin yıllık geçmişe sahip olsa da ilk peynir fabrikası 1815'te İsviçre'de kuruldu. 1851'de ABD'de seri üretime geçildi. Bu zamana kadar peynir çiftliklerde yapılıyor ve yerel imkanlarla satılıyordu. Bugün dünyada en fazla peynir üreten ülke ABD'dir.
İşte GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği) ve derneğe bağlanmış İktisadi İşletme Kurumu (GİMDES Helal Ürünleri Araştırma Enstitüsü) helal ve sağlıklı ürünleri araştırma ve sertifikalandırma için kurulmuş sivil toplum kuruluşudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri