Balık kokusuna en iyi gelen şey limondur. Balık pişirdikten sonra ortaya çıkan kötü kokuyu gidermek için limonu dilimleyin. Tavadaki kızgın yağın içerisinde kestiğiniz limon dilimlerini ekleyin ve kızartın. Bu esnada kokunun dağıldığını göreceksiniz.
Mandalina, limon, portakal ve greyfurt kabuklarını bir tavanın içinde kavurduğunuzda mutfakta oluşan balık kokularını yok edebilirsiniz. Teflon bir tavaya 1-2 yemek kaşığı siyah kuru çay ekleyip kavurun. Tavadan dumanlar çıkmaya başladığında ocağın altını kapatın. Kavrulmuş siyah kuru çay balık kokusunu emer.
Balık kızarttıktan sonra bir tencereye su koyun, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir koku vermek için de defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin ve kaynatın. Bu mutfağındaki balık kokusunu alıp güzel kokmasını sağlayacaktır.
Balık yaptıktan sonra pişirme kabını bekletmeden yıkamalısınız. Ayrıca hoş kokulu tütsüler yakarak eve sinen balık kokusundan kurtulabilirsiniz. Etkili bir yöntemde limon kabuklarını yakmaktır. Limon kabuklarını ince olacak şekilde soyarak ocağın gözünde yakabilirsiniz.
Balığınızı kızartırken bir yan ocağın üzerinde ise içerisine su ve yumuşatıcı koyduğunuz karışımı kaynatabilirsiniz. Bunu balık pişirme işlemi bittikten sonra yaparsanız çok daha etkili olacaktır ve evinizde balık kokusunun kalmadığını göreceksiniz. Balığın sadece kızartırken odaya kokusu sinmez.
İlgili 29 soru bulundu
Balık kokusuna en iyi gelen şey limondur. Balık pişirdikten sonra ortaya çıkan kötü kokuyu gidermek için limonu dilimleyin. Tavadaki kızgın yağın içerisinde kestiğiniz limon dilimlerini ekleyin ve kızartın. Bu esnada kokunun dağıldığını göreceksiniz.
Ter Kokularına Birebir: Limon Suyu
Birçok derde deva olan limon suyu, içerisindeki sitrik asit sayesinde kötü kokuları giysilerinizden uzaklaştırır. Özellikle ter kokularını gidermede çok etkili olan limon suyunu kötü kokulardan kurtulmak için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Limon suyunun doğal olması önemlidir.
Balık pişirdikten sonra geniş olan bir kabın içine su, sirke veya limon suyu, defne yaprağı, karanfil ve çubuk tarçın koyup bu karışımı kaynatabilirsiniz. Ortaya çıkan bu karışımın kaynaması ile birlikte ortaya çok hoş olan bir koku yayılı ve balık kokusunun önüne geçilir.
Balık pişirme işlemi bittikten sonra bir kaba su , defne yaprağı , tarçın , karanfil , sirke ve limon koyun. Bu karışımı kaynatın. Bu sayede eviniz balık kokusundan arınacak ve hoş bir kokuya sahip olacaktır. Ayrıca balığı kızarttığınız tavaya , bir kaç tutam maydonoz da atabilirsiniz.
Çalışmada kullanılan kokular (Anason, karabiber, karanfil, kekik, kimyon, nane, sarımsak, soğan ve tarçın).
Balık pişirirken bir paket toz vanilyayı yanda bir tavada kavurmaya başlayın ya da bir miktar suyun içerisine ilave edip kaynatın. Etrafa yayılan vanilya kokusu balık kokusunu bastıracaktır. Balık pişirirken başka bir köşede kokulu bir mum yakabilirsiniz.
Bunun için, tavanın tabanını kaplayacak miktarda yağ ısınmalıdır. Isıtılan yağa balık yerleştirilir ve her iki tarafı da altın sarısı olana kadar kızartılır. Her iki tarafı da eşit miktarda kızaran balık, kağıt havlu üzerine alınmalıdır. Bu işlem, balığın fazla yağını emer ve daha sağlıklı bir yemek sunar.
Dolap ve kaplarda balık kokusu kaldığı takdirde limon ya da diğer turunçgiller kullanılabilir. Mandalina, greyfurt ve limon kabuklarını tavada kavurarak kokudan kurtulmak mümkün olabilir.
Örneğin balık kokusu gibi bazı tipik kokular bir enfeksiyona işaret edebilir. Vajinal pH'ın (asit-baz dengesi) değişimi, flora ortamının enfekte olması, beslenme düzeninin değişmesi, stres, hamilelik gibi sebeplerden dolayı farklı koku ve akıntı türleri görülebilir.
Bu kokuyu gidermek için döküm tavanın kaba temizliğini yapın. Ardından birkaç dilim limonu tavanın içine bırakın ve 1 bardak suyla kaynatmaya başlayın. Birkaç dakika sonra tüm suyu dökün ve nemli bir bezle son temizliği yaparak bitirin.
Kızartma yaparken bir yandan da küçük bir tavaya koyduğunuz tarçın ve toz şeker karışımını kavurun. Bu karışımın kokusu kızartma kokusunu bastıracaktır. Kızartma işlemi bittikten sonra boş bir tavanın içine bir paket vanilya koyup kavurabilirsiniz. Vanilyanın kavrulurken çıkardığı hoş koku tüm evi saracaktır.
Sirke kaynatın. Olmadı portakal & mandalina kabuğu kaynatın. Mutfağın duvarlarını silebilirsiniz, o da koku tutar.
7. Sirkeli Suda Bekletmek
Balıklarınızı buzluktan çıkardıktan sonra daha lezzetli hale gelmeleri için bir süre sirkeli suyun içerisinde bekletebilirsiniz. Böylece balıklarınız daha gergin ve parlak görünecektir.
Mutfak ve yiyeceklerin temizliğinde işe yarayan doğal malzemelerin başında gelen limon suyu ve sirke, en yaygın bilinen balık kokusu çözümlerinden biridir. Parmaklarınızı limon ya da sirkeyle ovaladığınızda, balık kokusunun hafiflediğini hatta yok olduğunu görebilirsiniz.
Bir sprey şişesine yarı yarıya ılık su ve beyaz sirke ekleyin. Ardından tüm halıya sıkın. Özellikle evinde hayvan besleyenlerin uyguladığı bu yöntem bir kaç saat içinde kokuyu nötralize edecektir.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Koltuk altı neden kokar? Koltuk altı kokusunun sebepleri terleme bezlerinin çalışması ve vücuttan sıvı atılmasının sağlanması doğal bir süreçtir, ancak koltuk altında bulunan bakterilerin temizlenmemesi durumunda bu alanda koku oluşumu meydana gelmektedir.
Boş ve temiz bir fısfıslı şişeye ( evde kullanılan camsil falan oluyor ya fısfıslı şişeler onlara ) Biraz sirke ve sirke kadar su koyun biraz çalkalayıp 10 dakika şişenin içindeki bileşimi dinlendirin. Daha sonrasında gene koltuktaki yağın üzerine sıkın çok miktarda sıkmayın ama en fazla 4-5 fıs olsun o yeterli.
Örnek: Balık kelimesinin incelediğimiz zaman. İlk bakışta aklımıza kelimenin kökü olarak bal gelebilir. Fakat bal ile balık arasında herhangi bir anlam ilişkisi YOKTUR. O yüzden balık kelimesinin kökü balık olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri