Bambu mobilyalar fazla suyu sevmez. Bu nedenle ayda bir defa yumuşak bir bez ya da sünger yardımıyla fazla ıslatmadan temizlemelisiniz. Bambu temizliğinde 2-3 çay kaşığı amonyak, birkaç damla bulaşık deterjanı ve su ile hazırlayacağınız karışım lekelerin çıkması için yeterlidir.
Bambu, suya karşı dayanıksızdır ve çok hızlı rengi ve dokusu bozulabilir.
Bambu suya dayanıklı yapısı ile nehir ve deniz ulaşımında da kullanılır. Bambunun yapısı sıkı dokulu ve çok sağlamdır.
Bambu ağaç malzeme İstanbul'da faaliyet gösteren bir işletmeden rastgele seçim yöntemi ile elde edilmiştir. Vernikleme ile masif ağaç malzeme yüzeyinde sert bir katman meydana getirilerek yüzey dış etkilerden korunmakta ve güzelleştirilmektedir.
Son derece dayanıklı bir malzeme olmakla birlikte sağlamlığıyla ters orantılı bir ağırlığa sahip bambu. Çok hafif olması sebebiyle özellikle yatak, kanepe gibi büyük mobilyalarda çok daha rahat taşıma ve nakliye yapılmasını sağlıyor.
İlgili 25 soru bulundu
Bambu mobilyalar fazla suyu sevmez. Bu nedenle ayda bir defa yumuşak bir bez ya da sünger yardımıyla fazla ıslatmadan temizlemelisiniz. Bambu temizliğinde 2-3 çay kaşığı amonyak, birkaç damla bulaşık deterjanı ve su ile hazırlayacağınız karışım lekelerin çıkması için yeterlidir.
İlk aşamada sağlıklı bir bambu bitkisi seçerseniz işiniz çok daha kolaylaşıyor. İşe hiç sararmamış, tüm kısımları aynı canlı yeşil renge sahip bir bitki seçerek başlayabilirsiniz. Sapından üst kısmına kadar yemyeşil, yapraklarında çürüme ya da sararma olmayan bir bambu çiçeğinin sağlıklı olduğuna emin olabilirsiniz.
Bambu ürünleri ılık su altında yıkamak en doğru olanıdır.
Aksi halde renklerde solma ve çatlamalar oluşabilir. Bambu Bulaşık Makinesinde Yıkanır Mı? Bulaşık makinesi için kullanılan etkili deterjanlar, makinenin içindeki yoğun sıcaklık ve kuvvetli basınçlı suyun etkisi, bambu eşyalarınızın zarar görmesine neden olarak tekrar kullanılamayacak duruma gelmelerine yol açabilir..
Bambu çiçeği aydınlık ya da yarı gölge ve ılık yerlerde daha güzel bir görünüm sergiler. Suda yetiştiriliyorsa 10 santim kadar su koymak, suyunu haftada bir yenilemek gerekir. Birkaç damla bitki besini kullanılması bambu çiçeğinin sağlıklı bir şekilde gelişimine devam etmesini sağlayacaktır.
Suya En Dayanıklı Bitkilerden Olan Bambu, Su İle Temas Ettiğinde Şişme, Kabarma Yapmaz. Anti Bakteriyel Yapısı Sayesinde Üzerinde Bakteri Barındırmaz.
Bambu çok az nem emer ve oluşabilecek bıçak izlerine karşı daha dayanıklı olduğundan ahşap tahtalara kıyasla bakterilere karşı daha dirençlidir [14]. Ahşabın aksine plastik kesme tahtaları gözenekli değildir, bu nedenle bakteriler çatlak ve yarıklarda kolayca saklanamaz.
Bambu çiçeği yetiştirirken mutlaka klorsuz ya da kaynatılıp dinlendirilen su tercih edilmelidir. Suda yetiştiriliyor ise su miktarı 10 cm kadar olmalı. Haftada bir kez suyu yenilenmelidir. Toprakta yetiştirilecek ise, toprağın her zaman nemli olması sağlanmalıdır.
Bambu mobilya suya dayanıklı bir yapıya sahip olsa da yoğun yağmur veya kar altında uzun süre bırakılmamalıdır. Eğer yoğun suya maruz kalırsa çok fazla temizliği yapılmalı, bu esnada hafif nemli bez kullanılmalıdır.
Bambu malzeme bahçeler için en ideal ve kullanışlı mobilyaların başında geliyor çünkü hem dış mekan koşullarına dayanıklı hem de oldukça hafif yapıları ile kolaylıkla yer değiştirme kapasitesine sahip.
Bambu, rattandan çok daha serttir ve kolayca bükülmez. Rattan ise daha esnektir ve bükülebilir. Bambu genellikle sert ağaçlarla gruplandırılsa da, özellikle döşeme söz konusu olduğunda, bu çimdir. Ancak, maundan daha sert olduğu için sert ağaçlara benzer uygulamalar için kullanılır.
Kolay kırışmaz, bakteri ve güvelere karşı dayanıklıdır. Ilık suda yıkandığında renkleri solmaz ve birkaç yıkamadan sonra bile rengini iyi korur. Bambu kumaş farklı renk ve desenlerde dokunabilir. Böylece her tarza uyum sağlayabilen bir alternatif bulunabilir.
Makinede 30 derecede yıkanır. Ağartıcı kullanılmaz. Kurutma makinesinde kurutulmaz. Kuru temizleme yapılabilir.
Bambu kıyafetler diğer tür kıyafetlere göre, uzun zaman temiz kalabilme konusunda bir numaradır! Bunun sebebi bambunun koku yapmayan ve bakteri üremesini önleyen yapısıdır.
Bakımı oldukça kolay olan bambular banyoda en çok tercih edilen bitkilerden biridir. Bambuların bulunduğu vazoya çok az miktarda su koyman yeterli olacaktır. Şık bir vazo seçimiyle beraber ayna önüne konulabilecek bambular banyona botanik bir hava katmada sana yardımcı olabilir.
Bu nedenle, şans bambunuzu yalnızca şişelenmiş veya damıtılmış suyla ya da klorun buharlaşması için 24 saat bekletilmiş musluk suyuna yerleştirmeniz önerilir. Bambu çiçeğinizi, çakıl taşlarıyla dolu bir su vazosunda yetiştiriyorsanız, herhangi bir hastalık ve kokudan kaçınmak için suyu haftada bir değiştirmelisiniz.
Bilimsel adı Bambuseae olan bambu yeşil renkte bir bitkidir. Bambular yaprak dökmeyen bitkilerdir.
1400 'den fazla türü bulunan bambu ağacının 39 metreye kadar uzayabilen ağaçları vardır. Oldukça uzun ömürlü bir ağaçtır. 120 yıla yakın yaşam süreleri bulunur.
Sağlıklı ve kaliteli bir bambu canlı yeşil renge sahip olur. Soluk yeşil ya da sarıya yakın yeşil renk bambunun kısa süre sonra kuruma olasılığının yüksek olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda bitkinin herhangi bir yerinde lekelenme, kararma ya da farklı bir renk değişimi de olmamalıdır.
Piyasada lucky bambu olarak bilinen ve satılan bitki aslında bir dracaena türüdür ve bilimsel adı 'Dracaena sanderiana'dır. Kökleri su içinde gelişebilen bu bitkinin bir su bitkisi olarak tanımlanması sanırım pek doğru değildir. Çünkü bitkinin yaprakları su içinde kaldığında belli bir süre sonra çürümeye başlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri