Kullanıma açılmamış olan kartı ilk olarak bankamatiğe vererek şifre belirle işlemi yapılabilir. Şifre almak için bir başka yolda telefon yani SMS yöntemidir. Kartın ulaştırıldığı belge üzerinde yer alan SMS numarasına istenilen bilgiler mesaj ile iletilerek şifre alınabilir.
Eğer sahip olunan kartın mevcut şifresi hatırlanmıyorsa banka şubesine gitmek gerekiyor. Şahsen yapılması gereken başvurunun ardından sorun giderilir. Kimlik gösterilerek banka çalışanları yardımı ile yeni bir kart ya da yeni bir şifre almak mümkün olur.
Banka Kartı
ŞİFRE yazıp, kartınızın son 4 rakamını aralarında boşluk bırakarak 4440'a SMS gönderdikten sonra telefonunuza gelecek aramada talep ettiğiniz 4 haneli şifreyi tuşlayabilirsiniz.
Yeni Gönderilen Kart Ne Zaman Aktif Olur? Yeni gönderilen kredi kartı il veya ilçenin durumuna göre 3 ile 10 gün arasında teslim edilebilir. Teslim edilen kredi kartı hemen kullanıma uygundur. Kredi kartının teslim edilmediği süre içerisinde müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartını online kullanıma açtırabilirsiniz.
SIFRE yazıp kartın son 6 hanesi, kartınızın arkasındaki güvenlik kodunun ilk 2 hanesini aralarında boşluk bırakıp 3340'a gönderebilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Bazı banka ATM'lerinde “Şifremi Unuttum” seçeneği ile yeni şifre de alınabilir. Şifre değişikliği şu şekilde yapılır: Eğer mevcut şifre biliniyorsa ATM'de kart ile giriş yapılıp şifre değiştir menüsü üzerinden talep edilen bilgiler girilerek şifre değişimi yapılabilir.
SIFRE yazıp, kartınızın son 4 rakamını aralarında boşluk bırakarak 4440'a SMS gönderdikten sonra telefonunuza gelecek aramada talep ettiginiz 4 haneli şifreyi tuşlayabilirsiniz.
Kart Başvurusu
Onay SMS'inden sonra Bankamız ATM'sinde öncelikle banka kartınız ile şifreli bir işlem gerçekleştirmeniz, sonra kartınızı ATM'ye tekrar takarak görüntülenen menüden kredi kartınızı seçmeniz gerekmektedir. Böylece kartınızın kredi kartı özelliği açılacaktır.
Kart şifresi, kartın işlem görmesi halinde kart kullanıcısından istenilen genellikle 4 haneli olan şifredir. Kart şifresi, kartın yalnızca sahibi tarafından kullanılması için verilir ve güvenlik için tercih edilir.
Bakiye sorgulama servisi sayesinde günün her saati 4747'ye SMS göndererek Bankamızda bulunan hesaplarınızın anlık bakiye bilgilerini öğrenebilirsiniz.
Banka Kartı
“ATMSIFRE” yazıp “Kartınızın son 4 rakamı” ile birlikte “CVV kodunu” aralarında boşluk bırakarak “4055”e SMS olarak göndererek şifrenizi alabilirsiniz.
Bankamızca kartınızı ilk aldığınızda tarafınıza gönderilen kredi kartı şifreniz, geçici bir şifre olup, söz konusu şifreyi en kısa sürede değiştirmeniz gerekmektedir. Tarafınızca belirlenecek yeni şifre, kredi kartınızın kalıcı şifresi olmakta ve bu şifreyi alışveriş ve nakit işlemlerinde kullanabilmektesiniz.
Banka Kartı şifrenizi Şubenizden, Halkbank Mobil'den, İnternet Şubesi'nden ve 0 850 222 0 400' ü arayarak Dialog'dan edinebilirsiniz. Şifrenizi unutmanız halinde ise en yakın Halkbank Şubesi'nden,İnternet Şube ve Dialog'dan yeni şifre talebinde bulunmanız gerekmektedir.
Ayrıca, SIFRE yazıp aralarında boşluk "Kartınızın son 6 hanesi, Doğum Yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu" bilgilerinizi ekleyip 4757'e SMS göndererek de şifre alabilirsiniz.
Akbank Kart şifrenizi oluşturmak için; BKSIFRE yazıp bir boşluk bırakarak şifre almak istediğiniz Akbank Kart'ınızın son 4 hanesini 4425'e gönderin. (Örnek: BKSIFRE 1234)
Ayrıca, SIFRE yazıp aralarında boşluk “Kartınızın son 6 hanesi, Doğum Yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu” bilgilerinizi ekleyip 4757'e SMS göndererek de şifre alabilirsiniz.
Yanlış şifre girme
Kredi kartlarının bloke edilmesine neden olan bir diğer durum yanlış şifre girmektir. ATM işlemleri veya alışveriş esnasında kredi kartının şifresi 3 kez yanlış girildiğinde kart geçici bir süreliğine bloke olur.
ATM'den Şifre Almak İçin, Kartınızı taktıktan sonra Tüm İşlemler > Diğer İşlemler > Kullanıcı İşlemleri adımlarını izleyin. Bu ekranda “Yapı Kredi Tek Şifre İşlemleri” seçeneğini işaretleyin.
Dijital Şifre tüm dijital kanallarımızda geçerli, 6 haneli ve tamamen sayılardan oluşan (numerik) bir şifredir. Henüz Dijital Şifre'nizi almadıysanız; Mobil ve İnternet Şubemizde yer alan “Anında Şifre” menüsünden kart bilgileriniz ile hemen alabilirsiniz.
Günümüzde kart bakiyesi ile ödeme işlemleri gibi sayısız husus, online bankacılık uygulamaları sayesinde kolaylıkla takip edilebilmektedir. Yani online bankacılık uygulamasına giriş yapan kişiler, kartının kullanıma açık olup olmadığını ve diğer detaylı bilgileri görüntüleyebilmektedir.
En yakın şubemize hesap ve kimlik bilgilerinizle uğrayın, Bankkart'ın sağladığı kolaylıklardan siz de faydalanın.
İkamet edilen il ve ilçeye göre kredi kartının ulaşma süresi değişkenlik göstermekle birlikte yaklaşık 3 ila 10 gün arasında kredi kartı sahibine ulaşır. Ayrıca şube üzerinden teslim veya online kullanıma açma gibi alternatiflerle bazı bankalar aynı gün içerisinde kredi kartını kullanıma açıp teslim edebiliyor.
Kredi kartının ön yüzündeki 16 rakam dışında bir de 4 rakamlık başka bir kısım yer alır. Genelde ismin sağ üst köşesinde yer alan bu rakamlar, kredi kartının kullanılacağı son tarihi ifade eder. Kredi kartının ön yüzünde yer alan bu 4 rakam, online alışverişlerde sık kullanılır.
Dijital güvenlik oldukça önemli ve bu konuda uzmanlar hep uzun ve karışık şifreler almayı önerir. Buna rağmen ATM'lerde kullanılan banka veya kredi kartlarının şifreleri 4 hanelidir.
En güvensiz şifreler
1234 rakamlarının yanısıra dört adet 1, dört adet 0 gibi şifreler tehlikeli. Örneğin 0000 ya da 1111 ya da 3333 gibi şifreleri kullanmayın. Ya da ardaşık rakamları 1212 türünden şifre yapmaktan da kaçının.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri