Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)' nın Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul etmektedir.
Hayalinizde bankacı olmak varsa eşit ağırlık bölümlerinden yararlanarak 2 yıllık veya 4 yıllık bölümlerini tercih edebilirsiniz.
Bankacılık ve Finans bölümü, üniversitelerin ekonomi ve idari bilimler fakültelerinde bulunan 4 yıllık lisans eğitimi veren bir programdır ve dersleri sayısal ağırlıklıdır.
Bankacılık bölümü üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümden başarı ile mezun olanlara “Bankacı” ya da “Finans Uzmanı” unvanı verilir.
En çok tercih edilen eşit ağırlık meslekleri arasında; Hukuk, sınıf öğretmenliği, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, uluslararası ilişkiler, psikoloji, işletme, iktisat, beden eğitim ve spor öğretmenliği, iç mimarlık ve çevre tasarımı, bankacılık, çocuk gelişimi yer alır.
İlgili 22 soru bulundu
Bu noktada Hukuk ve Psikoloji bölümleri eşit ağırlık meslekleri arasında en yüksek puanlı olanlardır. Ayrıca üniversitelere bağlı olarak da puanlar değişkenlik gösterir. İşletme bölümü de puanı yüksek olan ve özellikle iyi üniversitelerde en yüksek puana sahip olan TM bölümü meslekleri arasında yer alır.
eleman.net verilerine göre, Banka Personeli 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 27.900 TL maaş alıyor. Banka Personeli, 2024 yılında en düşük 21.600 TL alırken, en yüksek 39.200 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Banka Personeli, Temmuz 2023 yılında ortalama 19.400 TL maaş alıyordu.
Türkiye'deki bankacıların maaşı, çalıştıkları bankanın büyüklüğüne, konumuna ve deneyimlerine göre değişebilir. Ancak, Türkiye'de bankacıların ortalama maaşı, yaklaşık olarak 13.000 TL ile 25.000 TL arasında değişmektedir.
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü başarı sıralamaları ve taban puanları tablosundaki veriler, ÖSYM ve YÖK tarafından onaylanmıştır. Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü taban puanları, TYT'deki eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.
Bankacılık kaç puan sorusuna cevap vermek gerekirse, 2022 yılı bazı üniversitelerin finans ve bankacılık bölümü taban puanlarına örnek vermek gerekirse; Akdeniz Üniversitesi- 245 puan, Marmara Üniversitesi- 321 puan, Atatürk Üniversitesi- 230 puan, Manisa Celâl Bayar Üniversitesi- 225 puan ile öğrenci kabul etmiştir.
Bu program mezunları, bankalarda, sigorta şirketlerinde, yatırım şirketlerinde, finansal danışmanlık firmalarında ve hükümet kurumlarında çalışabilirler. Ayrıca, finans ve yatırım alanında kendi işlerini kurabilirler.
Bankacılık bölümü mezunları P1 puan türünde KPSS tercihinde bulunabilirler. Bankacılık bölümü mezunları puan türüne göre hangi KPSS alanlarından sorumludur? Bankacılık bölümü mezunları KPSS P1 puan türüne göre Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından sorumludur.
Bu bölümler 4 yıllık olduğu gibi 2 yıllık ön lisans bitirenler ya da lise mezunları da banko görevlisi olabilir. Lise mezunlarının banko görevlisi olabilmek için yeterli bilgisayar bilgisine, sertifikaya ve analitik yeteneğe sahip olması önemlidir.
BAŞVURU KOŞULLARI
Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerden mezun olmak. 30 yaşını doldurmamış olmak. Askerlik görevini tamamlamış, muaf ya da tecil ettirmiş olmak.
Üniversitelerin iki yıllık ya da dört yıllık eğitim veren iktisat ya da işletme fakültelerinden mezun olan öğrenciler bankacı olarak çalışabilirler. Bankacı görevi bankalardaki bütün müşteri işlemlerini gerçekleştirir ve bankanın idari süreçlerinde etkin rol oynar.
Bankalar hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 09:00 - 12.30 arası ile 13.30 - 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Hafta sonu cumartesi ve pazar günleri bankalar işlem yapmamaktadır.
Bankalar kapanış saatlerinde yeni müşteri alımını durdurur ancak içeride bulunan müşterilerine hizmet vermeye devam eder. Bankaların ATM'leri ise 24 saat hizmet vermektedir. "Değerli müşterilerimiz, şubelerimiz 14 Nisan 2021 . Çarşamba gününden itibaren 09.30-12.30 ve 13.30-16.30 saatleri arasında hizmet verecektir."
Bankacılar, çeşitli finansal hizmetleri sunar ve bu hizmetler arasında para yatırma ve çekme işlemleri, kredi verme, tasarruf hesapları açma ve finansal danışmanlık gibi hizmetler yer alır.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Psikolog maaş beklentisi aylık ortalama 24.900 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 22.500 TL ile 42.500 TL arasında değişmektedir.
Polislik 2024 taban puanları ve başarı sıralaması araştırılıyor. 4 yıllık lisan bölümleri arasında yer alan bu bölümü tercih etmek için adaylar YKS eşit ağırlık puan türüne ihtiyaç duyuyor. Polislik sıralama, taban puanları ve başarı sıralaması bu bölüm için en merak edilen konuların başında geliyor.
Finans ve Bankacılık Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Finans ve Bankacılık bölümü mezunu bireyler çalıştıkları kurumlarda hesap yönetimi, denetleme, kişisel para yönetimi, uluslararası bankacılık ve finans işleri gibi sorumlulukları bulunacaktır.
Bankacılık sektörü en önemli unsurlardan biri olan parayı merkez alarak hareket eder. Bu sebeple banka müdürü olmak isteyen kişilerin özellikle sayısal derslere ilgisi fazla olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri