Bal, kaymak, zeytin, peynirli pide, kabak reçeli, menemen, koyun yoğurdu, turfanda kızartma ve sınırsız çay da bu parmak yedirten, serpme Konya kahvaltısının diğer lezzetlerinden. Menüsü günün her saati yiyebileceğiniz yöresel yemekleriyle dolup taşsa da biz bu kahvaltının müdavimiyiz!
Konya da küçük esnafların ve sanayi çalışanlarının çok bilindik öğle yemeklerinden birisidir aslında yağ somunu. Ve konya kültüründe Etliekmek, Mevlana, peynirli ve patatesli pide gibi çok tercih edilen , yanında genellikle çay ve ayran ile inanılmaz güzel giden harika bir lezzettir.
İlgili 29 soru bulundu
Konya'da deneyebileceğiniz tatlılar arasında kaymaklı sac arası, sac arası sarma, fırında sütlaç, höşmerim ve dilberdudağı yer almaktadır. Tatlıları tüm restoranlarda ve şehir merkezindeki pastanelerde bulabilmeniz mümkündü.
Bal, Kaymak, Haşlanmış Yumurta, Nutella, Tereyağı, Siyah Zeytin, Biberli Yeşil Zeytin, Beyaz Peynir, Ezine Peyniri, Kaşar Peynir, Çeşnili Peynir, Yeşil Biber, Domates, Salatalık, Sucuk, Acı Ezme Sos ve Kızarmış Ekmek'ten oluşan zengin içeriğiyle. Fiyatlarımıza KDV dahildir.
küçük küçük tabaklarda birçok çeşit kahvaltılıkla yapılan kahvaltı türü. burada sipariş verilmez belki sadece yumurtanızı nasıl istediğiniz sorulur. onun dışında tüm kahvaltılıklar sorulmadan getirilir.
Konya'nın yöresel tatlıları denildiğinde ilk akla gelen ise sac arası tatlısıdır. Antep fıstığı ve kaymak ile hazırlanan bu tatlı, isteğe göre dondurma eşliğinde de sunulabilir. Konya'nın meşhur tatlıları arasında yer alan dilber dudağı, eski zamanlardan günümüze miras kalan bir tatlıdır.
Konya mutfağında yer alan meşhur yemekler arasında Dilber Dudağı, Etli Ekmek, Arabaşı Çorbası, Çebiç, Tirit Kebabı, Papara, Mevlana Böreği gibi farklı tatlar yer almaktadır. Konya denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri Etli Ekmek'tir.
Konya'nın yöresel yemeklerinde bamya çorbası, batırık, düğün pilavı, çebiç, etli ekmek, arabaşı çorbası, su böreği, fırın kebabı, Mevlâna böreği, papara, tirit, kaygana, sac böreği, batırık, kabak kayganası, etli topalak çorbası, erişteli yoğurt çorbası vardır.
Beyaz kiraz Ereğli ile özdeşleşmiş ve Ereğli beyaz kirazın başkenti olarak tanınmaktadır. Anahtar Kelimeler: Konya, Ereğli, meyvecilik, beyaz kiraz, elma.
1) Mevlana Müzesi ve Türbesi
Konya'nın adeta simgesi haline gelen Mevlana Türbesi hem yerli hem de yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği bir yer haline gelmiştir.
Tarihi bir mirasa sahip olan Konya mutfağı, Selçuklu sarayları, Mevlevi adetlerinin karışımından oluşur. Osmanlı mutfağının etkisiyle de şekillenen Konya mutfağında 3 nefis yemek ön plana çıkar; Etli ekmek, fırın kebabı ve peynirli pide. Konya mutfağında genellikle kuzu ve koyun eti tüketilir.
ağır bir yüktür gerçekten konyalı olmak. size nerelisin diye sorulduğunda boynunu büküp yere doğru bakarken konya demektir.
Konya platolarından sonra en fazla alanı kaplayan ovalar genellikle buradaki bir gölün ortadan kalkması veya göl tabanındaki alüvyonların birikmesinden ötürü ortaya çıkmıştır. Obruk platosunun kuzeyindeki çukur alanda Tuz Gölü, güneydeki Hotamış bataklığı ile İvriz bataklıkları burada oluşan eski göl kalıntılarıdır.
Türkiye'nin en ucuz şehirleri ise Doğu Anadolu'da. Konya ise en ucuz Büyükşehirler arasında yer alıyor 2017 yılında Türkiye ortalaması baz alınarak hazırlanan rapora göre, İstanbul en pahalı şehir olurken, bu oranın yüzde 14,75 olduğu anlaşıldı.
Konya kebabının en önem özelliklerinden biri de yerken çatal kullanılmamasıdır. Konya'da en sevilen yemeklerden birisi de Tirit'tir.
Konya ilk sırada
Bayraktar, Türkiye'de en fazla sığırın 646 bin 583 ile Konya'da bulunduğuna işaret ederek, Konya'yı 623 bin 869 ile Erzurum, 542 bin 922 ile Balıkesir ve 488 bin 233 ile Kars'ın izlediğini kaydetti.
Konya, dünya tarihinin ilk yerleşim alanlarındandır. İç Anadolu Bölgesi'nin güneyinde yer alan kent, 1097 ve 1277 yılları arasında Selçuklu İmparatorluğu'nun başkentliğini yapmıştır. Birçok İslam büyüğüne ev sahipliği yapmış olan Konya ünlü İslam bilgini Mevlana ile özdeşleşmiş bir kentimizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri